Download hızı 2 kat artıyor!
14 Kasım 2009, 11:30

Google'dan yeni protokol

İnternet hızı nasıl bedavaya iki kat artar? İşte dünya devi Google'ın yeni projesinden detaylar...
Google'dan yeni protokol
Google Chrome ile yapılan testlerde yüzde 55 fark var

Bu konuda okuyacaklarınız:

Google geliştirdiği yeni bir protokol ile internet hızını iki katına çıkarmayı planlıyor. SPDY (Speedy diye okunuyor) adı verilen protokolün ilk amacı çoklu yayınlarda, http üstbilgilerinde ve önceliklendirme isteklerinde hız artışı sağlamak. İkincil amaç ise yıllardır kullanıcıya hizmet eden "http" yi geliştirip, yeni ve daha hızlı bir protokol oluşturmak.

Yeni protokolü Google'ın geliştirme bölümünün oluşturduğu prototip sunucuda deneyenler, sistemin Google Chrome ile denendiğini ve yüzde 55'e varan hız farkları gözlemlendiğini belirtiyorlar. Google ise kat edilen gelişmelere rağmen daha yapılacak çok şey olduğunu fakat bu protokolün yavaş yavaş yeni bir web yaratmak için kullanılabileceğini söylüyor.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 21 yorum
12345Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Acikcasi bu haber ne hakkinda google yeni bir http portu mu yazmis? Yoksa google html etiketleri SIKISTIRIP daha hizli veri tasinmasini mi saglamis yoksa veri paketleri ilgili bir calisma yapmis boglece paketler daha hizli mi gelicek? Yoksa google 1mblik chip sayfasini daha hizli aciyor diye operadada 1mb olan ayni sayfayi 50% mi hizlandirmis? Kelime oyunlarini birakalim neticeye gelelim. Google un yaptigini anlayan varsa suraya gelsin anlatsin. Yoksa yukarda yazdigim tekniklerin hepsi kullanildi kullanilmakta ve kullanilacak.Ben bir tarafimi yirtiyorum bir sayfanin 200Kb in ustune cikmamasi icin chip 1.3mb hurriyet 1mb dan fazla 20 sayfa ac gunde ayda 600mb yalnizca tek bir internet sitesi ediyor :S
21 Kas 2009  03:27Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Haber etiğine hiç mi hiç yakışmayan bir başlık atmışsınız. Tıpkı Milliyet, Hürriyet gazetelerinde "ayda su bulundu, kuyu suyu" gibi başlıklardan ne farkı var?
21 Kas 2009  00:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Başlık'Taki Mesajla Bu Biraz Farklı Bende 1m/Sn 200KB Dowloand Sandım:D
19 Kas 2009  08:07%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Aslında download hızının 2 kat arttığı söz konusu bile değil kiş bu zaten internet hızınıza bağlıdır.Zaten FlashGET 2.0 kullananlar bilir mesela ben şu anda 5 sekme açık halde İexplorer da dolaşırken FlashGET 2.0 da 115 kb hızla 303 mb lık Windows XP SP3 indiriyor ve üstelik bir MMOPRG oyunuda oynuyorum.Merak edenler için söyleyeyim oyunun adı AirRivalS TR ve belkide şu saatler en çok lag olduğu saatler.Ben hala şaşıyorum 115 kb/sn hıza ama gerçek.FlashGET'in yüksek versiyonu olup olmadığını bilmiyorum ama bence en iyisi 2.0.Yani ne hız artıyo ne başka bir şey.Bunlar GoogleChrome nin oyunu.Aslında isteseler 500 kb/sn hızlada indirebilirler bir dosyayı(Tahminimce Google'ın kullandığı internet hızı yaklaşık 1mb/sn veya daha fazladır)
18 Kas 2009  19:24%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
daha hala başlığı değiştirmemenize hayret ediyorum
17 Kas 2009  13:23Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu