Firefox 3.6'da bir devrim!
7 Temmuz 2009, 12:45

Firefox 3.6: Tilki için devrim gibi yenilik

Ali Güngör
Mozilla, IE'nin çoktandır kullandığı bir teknolojiyi Firefox'a uyarlıyor; ama ancak 3.6 sürümünde...
Firefox 3.6: Tilki için devrim gibi yenilik
Firefox kullanıcıları katkıda bulunuyor
Mozilla Firefox'un yeni 3.5 sürümü, kullanıcılara Microsoft Internet Explorer'ın standart sürümünde bulunmayan bazı özellikleri sundu. Bunların arasında HTML 5, XHTML ve SVG grafikler yer alıyor. Internet Explorer, 6. sürümünden bu yana 64 bit desteğine sahip olduğu halde Firefox hala 32 bit'te ısrar ediyor. İşte Firefox'un 3.6 sürümü bu eksikliği giderecek.

Diğer rakiplere bakarsak, Google Chrome'un da 64 bit sürümü yok. Apple ise Safari web tarayıcısına 64-bit desteğini daha yeni ekledi (Safari 4.0). Peki ya Opera? Sadece Linux ve OpenBSD işletim sistemleri için 64 bit sürümü mevcut.

Peki 32 bit'ten 64 bit'e geçmek neyi değiştirecek? Avantajları neler? Şifreli sayfaları daha hızlı yüklemesi başlıca artılardan. Büyük dosyalar için daha verimli hafıza kullanımı da kesinlikle es geçilemeyecek önemli avantajlardan.

İşte bunları gören bir kullanıcı Firefox'un resmi 64 bit sürümü olmadığı için Firefox 3.5 için bir yama hazırlamış. Makoto mahlaslı bu kişi daha 2008'de Firefox 3.0'ı 64 bit'e port etmiş. Ancak hazırladığı yamanın bazı sorunları var. Firefox'un plug-in'leri, Internet Explorer'a karşı en önemli avantajlarından biri. Fakat mevcut plug-in'ler 32 bit ve bu yamayı kullanan yeni 64 bit sürüm ile uyumsuzlar. Resmi bir 64 bit desteği olmadan olmuyor anlayacağınız.

Bu sorunun çözümü de Mozilla'dan geldi. 64 bit'e resmi destek verece ve bu sayede sorunlar ortadan kaldırılacak.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 12 yorum
123Sonraki
alpabi yazmış:
Kusura bakmayın ama 64 bit programlar çıkmadıkça kimse 32 bit iletim sistemini bırakıp geçmiyor. düzenli olarak Adobe flash player 64 bit şeklini bekliyorum. çıktığı gün Windows 7'nin 64bite geçeceğim.
08 Tem 2009  01:22Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
2,00 gb'lık ram ile 64 bite geçsen nolur geçmesen nolur...
--------------------------------
2 gb ram'im var ve 64 bite geçtim
32 bit crysis warhead full ayarda sürekli kasılmalar vardı ve fps 13 lerdeydi 64bite geçtim crysis warhead hiç kasılma yok fps 20 den aşşağı inmiyor bu kadar yeter sanırım :)
08 Tem 2009  00:23Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
haberimiz var sen sıkma canını arkadaşımda ; 2,00 gb'lık ram ile 64 bite geçsen nolur geçmesen nolur...? kullandığım laptop max = 2,00 gb ram destekliyor... 64 bitlik bir os içinse en azından 4 gb ram lazım iyi performans için... O nedenle 32 bite talim ok ?

1 GB bellek bile yeter degil 4 gb.
Bunlarsehir efsanesi,
64 Bit Sanal bellegi daha iyi kullanir, kurup denemeden bos konusmayalim.
Su var ki 64 bit isletim sistemleri cok cekirdekli islemcilerle daha iyi calisiyor.
Cok 2 gb bilgisayara 64 bit kurdum ve yine 1 gb bellekle de kurdum sorunsuz calistirdim.
Inanmayan varsa 64 bit windows7 sanal pc kursun denesin bellek 1 gb ayarlayarak.
07 Tem 2009  23:35Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
evet x64 desteği süper olur...
07 Tem 2009  21:30Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
işletim sistemim vista ultimate x64 fakat 32bit ie8 kullanıyorum sebebi nedir sizce çünkü koskoca adobe flash player ın 64bit ie8 için olan sürümü yok evet şaka değil gerçek.
adobe nin sitesindeki açıklama: Adobe Flash Player is not supported for playback in a 64-bit browser. However, you can run Flash Player in a 32-bit browser running on a 64-bit operating system.
07 Tem 2009  18:43%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Web hosting'de kampanya!

Sınırsız cpanel hosting...

Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu