Geforce GTX 480 ve ilk test!
10 Mart 2010, 17:30
Geforce GTX 480: İlk benchmark videosu
Halil Mollaoğlu
Geforce GTX 480 ilk kez işbaşında görüntülendi. Peki ilk benchmark videosu ne kadar iç açıcı?

Geforce GTX 480: İlk kez bir videoda işbaşında.Nvidia, Fermi'yi gösteriyor: Firmanın pazarlama yöneticisi YouTube'da, üzerinde "Heaven Unigine" benchmarkı çalıştırılan, Geforce GTX 480'li bir sistem gösterdi.
Lâkin videodan kayda değer bir sonuç çıkarmak mümkün değil. Örneğin kamera ekran kartının ön yüzünü değil, bilakis platinin arka yüzünü gösteriyor. Seçilen benchmark yazılımı DirectX 11 modunda çalıştığı için Geforce GTX 480'in kullanıldığını varsayıyoruz. Bunun dışında Nvidia benchmark sonucunu göstermekten veya belirtmekten kaçınıyor. Sadece Heaven'ın son derede akıcı bir şekilde çalıştığı görülebiliyor; ama burada dikkat edilmesi gereken bir husus var: Nvidia, tam ekran kenar yumuşatmayı (FSAA) devre dışı bırakmış. Tüm bunlara bir de pazarlama yöneticisinin kartın spesifikasyonları hakkında hiçbir şey söylememiş olması eklenince video yüzeysel bir tanıtımdan öteye geçemiyor.
Yine de Fermi-tabanlı ekran kartını işbaşında görmek isteyenler aşağıdaki video linkinden ilgili içeriğe ulaşabilir. Buna karşın teknolojiyle ilgili daha derin detaylar bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Bu durumda mart ayının sonunu beklemek gerekiyor; zira Nvidia 29 Martta yeni Geforce kartı resmi olarak tüm detaylarıyla tanıtacak ve piyasaya sürecek.
Lâkin videodan kayda değer bir sonuç çıkarmak mümkün değil. Örneğin kamera ekran kartının ön yüzünü değil, bilakis platinin arka yüzünü gösteriyor. Seçilen benchmark yazılımı DirectX 11 modunda çalıştığı için Geforce GTX 480'in kullanıldığını varsayıyoruz. Bunun dışında Nvidia benchmark sonucunu göstermekten veya belirtmekten kaçınıyor. Sadece Heaven'ın son derede akıcı bir şekilde çalıştığı görülebiliyor; ama burada dikkat edilmesi gereken bir husus var: Nvidia, tam ekran kenar yumuşatmayı (FSAA) devre dışı bırakmış. Tüm bunlara bir de pazarlama yöneticisinin kartın spesifikasyonları hakkında hiçbir şey söylememiş olması eklenince video yüzeysel bir tanıtımdan öteye geçemiyor.
Yine de Fermi-tabanlı ekran kartını işbaşında görmek isteyenler aşağıdaki video linkinden ilgili içeriğe ulaşabilir. Buna karşın teknolojiyle ilgili daha derin detaylar bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Bu durumda mart ayının sonunu beklemek gerekiyor; zira Nvidia 29 Martta yeni Geforce kartı resmi olarak tüm detaylarıyla tanıtacak ve piyasaya sürecek.
iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: AMD'den "dünyanın en hızlı GPU'lu" kartı!
- Haber: Nvidia'dan gelecek nesil 3D gözlükler
- Haber: DataStar'dan ekran kartında önemli indirim!
- Haber: Poligonları unutun, işte "Sınırsız detay"!
- Haber: Asus'tan 'buz gibi' ekran kartı!
- Haber: Nvidia'dan oyun severlere müjde!
- Haber: Nvidia grafik çiplerinde düşüşe geçti!
- Haber: En yeni ve en iyi 5 masaüstü ekran kartı!
- Haber: NVIDIA'dan AMD'ye SLI izni geldi!
- Haber: Home Theatre PC'lere özel grafik kartı!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 17 yorum
Merhaba ben bi konu hakkında değerli fikrinizi almak isterim Geforce zotac gtx 480 amp ekran kartı aldım çift fanlı olanlardan ama benım ramlar dd2 4 gb işlemcim inten core 2 duo 2,93 ghz taktım iyi güzel çalısıyor ama sorun var cok ısınıyor hem de cok neyse dedım kasa dar olabılır arkadasın kasasını aldım bıraz modifiye kes paracala ile yaptık alanı genişledi bıde eskı kasanın fanınıda taktık gine sıcak çay koy demle yani yarım saat oynamadan ısınıyor kapatıyorum bütçemi aşıp böle bi kart aldım aldım bırazda kafada var ya bişeyler fena da degıl hani 1536 mb 348 bit ddr 5 ya ben oyun oynamayı seven insan yarım saatte kasayı kapatıyorum işlemcimmi yetmiyor yetmiyor derseniz su an degıstıremem bütçe yok kartla aldım daha 10 ay odeyecegım anlayacagınız sıkıntı var sorum su benım kasa neden ısınıyor fan koysam cozulurmu sanmıyorum ama soyle saglam bı fan koysam yoksa sıkıntı işlemcidem anakarttamı ramlerdemi işlemcideyse eger su an degıstıremem dandık bi kart alıp bunu saklıcaz artık ılerde alma umuduyla yada satayım diyorum ama kime satabilriim ki bole bi kartı kısacası sorularım bunlar işletim sistemi bu ekran kartını kaldırırmı kaldırırsa bu ısınma sorununa nasıl cozum bulurum
eger kaldırmıyorsa pc de hangi parcaları degıstırmem lazım bu ekran kartına uygun olarak bole benı guzel bı sekılde tatmın olana kadar oynatabılecek bi sistemden bahsedıyorum sıkıntıdan cümle kuramıyorum siz anlamıssınızdır ne demek istediğimi bi yardım etseniz bana su sıkıntıyı alsanız cok sevinirim
eger kaldırmıyorsa pc de hangi parcaları degıstırmem lazım bu ekran kartına uygun olarak bole benı guzel bı sekılde tatmın olana kadar oynatabılecek bi sistemden bahsedıyorum sıkıntıdan cümle kuramıyorum siz anlamıssınızdır ne demek istediğimi bi yardım etseniz bana su sıkıntıyı alsanız cok sevinirim
| 03 Kas 2011 15:37 | ![]() | ![]() |
Abi ben 5870 aldım Dx11 muhteşem performans. Bütün yeni çıkan oyunları Full detay hiç kasmadan gayet akıcı oynuyorum. Ayrıca yanında oyunda verdi orjinal Dirt 2 gayet memnunum. Hem bu kart 3D yide destekliyomuş öyle duydum. Gözlük alıp denicem. Nvida eski teknoloji gidiyor halen daha hadi hayırlısı.
| 11 Mar 2010 12:32 | ![]() | ![]() |
Hic tatmin edici degil. Basit birkac reklam numarasi ve saklanmis icerik bence Cem Yilmaz in filminde soyledigi gibi "Feyk Bunlar :)"
Daha elle tutulur gozle gorulur videyolar gerekli. Ozellikle hangi ayarlarda benchmark yapildigi belirtilmeli.
Bir ekran kartinin chip ine GTX 480 yazliabilir icine 2x GTX 280 de koydunmu ittir gitsin millete yeni nesil diye.
Mantik bu olmamali bence
Daha elle tutulur gozle gorulur videyolar gerekli. Ozellikle hangi ayarlarda benchmark yapildigi belirtilmeli.
Bir ekran kartinin chip ine GTX 480 yazliabilir icine 2x GTX 280 de koydunmu ittir gitsin millete yeni nesil diye.
Mantik bu olmamali bence
| 11 Mar 2010 09:35 | ![]() | ![]() |
Saat frekansini biraz daha yuksek tutarlar kart 3-5 derece daha fazla isinir biraz önbellek biraz normal bellek al sana 5870den daha fazla performans fiyatta artik iki kati olur. Bence bunu alacaginiza gidin 5970 alin ayni paraya ustune de guzel bir yemek yersiniz disarda.
| 11 Mar 2010 04:26 | ![]() | ![]() |
Bugüne kadar bekledim iyi birşey çıkar belki diye ama bu video'dan sonra gittim bi 5970 aldım kendime. Şu an o kadar memnunum ki.. Fos çıktı eNVida.. :D Zaten sürücüleri de geri çekiyor birer birer. Yakında ekran kartlarını da çeker piyasadan bu gidişle. Ters pazarlamacılığa girdi bu sene.. :D
| 11 Mar 2010 00:05 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Ramler kaç watt çeker?
- Internet Download Manager ...
- winddows 7 ultimate türkçe dil sorunu
- Yeni Bilgisayar Topluyorum Lütfen ...
- Siyah rengi var mı ?
- 1155 Pin'li anakart'a 775'li ...
- Bilgisayar toplamak istiyorum , ...
- İşlemci fan önerisi
- Max 2000 TL oyun için pc
- bir insan bana yardım etsin 10 da ... ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!
Sadece CHIP Online üyelerine özel...
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: AMD'den "dünyanın en hızlı GPU'lu" kartı!
- Haber: Nvidia'dan gelecek nesil 3D gözlükler
- Haber: DataStar'dan ekran kartında önemli indirim!
- Haber: Poligonları unutun, işte "Sınırsız detay"!
- Haber: Asus'tan 'buz gibi' ekran kartı!
- Haber: Nvidia'dan oyun severlere müjde!
- Haber: Nvidia grafik çiplerinde düşüşe geçti!
- Haber: En yeni ve en iyi 5 masaüstü ekran kartı!
- Haber: NVIDIA'dan AMD'ye SLI izni geldi!
- Haber: Home Theatre PC'lere özel grafik kartı!
Bu virüsleri hiç duymuş muydunuz?
Bu yazıda sizlere Hiç Duymadığınız Virüslerden Bahsetmeye Çalışacağım.
Yazar: yucell
Donanım ve bilgisayar aşkı
O para biriktirip bin bir zahmetle aldığın sistem gelir parçalar kutunun içinde
Yazar: firaristt
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Windows 8'deki 13 önemli özellik!
- 2İşte TTNet fiber optik internet fiyatları!
- 3Cepler 0'ın altındaki soğuklara dayanıklı mı?
- 4...Ve iPhone yasaklandı!
- 5Windows Phone 7 almanız için 10 neden!
- 6Windows XP geri döndü!
- 7Televizyonunuzu akıllandıracak cihaz!
- 8Eşsiz bir Apple ürünü!
- 9"Çok acayip" bir Samsung!
- 10Samsung Galaxy SIII'ten yeni bomba!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1OLED TV'ler hakkında tüm bilmeniz gerekenler!
- 2Dünden bugüne arama motorları
- 3Dexpot ile çoklu masaüstüne sahip olun!
- 4:-) tarihi: İfadelerle zamanda yolculuk...
- 5Şifrelere bir de bu gözle bakın!
- 6Sizin ağınız hangisi?
- 72012'nin cep bombaları!
- 810 başarılı Web uygulaması!
- 9AMD HD3D hakkında bilmeniz gerekenler!
- 10Tüm zamanların en sevilmeyen 10 programı!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
- Playstation 3'e Yasak mı Geliyor?
- AMD BullDozer İşlemciler 3.50GHz + Olabilir
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Küçükten büyüğe: Ay, dünya, gezegenler, yıldızlar
- Turkcell'den Van için Türkye Kumbarası!
- Karşınızda Photoshop CS6!
- İşte HTC Ville ve Sense 4.0!
- Samsung, Apple hayranlarıyla yine dalga geçti!
- Samsung pencereyi dokunmatik ekran yaptı!
- Simpsonlar: Steve Jobs, iHayalet'i tanıttı!
- YouTube'da atlamayı kolaylaştıran özellik!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Bir cep faturası faciası daha
- Facebook fotoğrafları artık daha büyük!
- Anonymous'dan büyük hack!
- Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
- 5 $ için bunu yapar mısınız?
- Bambaşka bir Internet Explorer 9...
- Nokia'dan yeni bir canavar daha mı?
- Türk futbolunun rüya takımı!
- Chrome 17 hazır; İndirin!
- Apple sopayı gösterdi!
CHIP Dergisi: Şubat 2012