Büyük tehlike!
7 Mayıs 2008, 08:30
Google şifrenizi çaldırmayın!
Internet üzerinden yayılmakta olan bir SPAM posta tek hatada Google hesabınızı ele geçirebilir!

Google Adwords ve Adsense, dünya çapında Internet reklamlarında büyük bir Pazar payına ve buna paralel olarak da büyük bir kullanıcı kitlesine sahip. Kötü niyetli bilgisayar programcılarının ana hedefini oluşturan bu kullanıcı kitlesi, özellikle içinde barındırdığı deneyimsiz kullanıcı sayısı ile hacker'ların iştahını kabartıyor.
Internet üzerinden yayılmakta olan yeni bir SPAM posta, Google Adwords hesabı olan bu tür kullanıcıların şifrelerini çalmayı hedefliyor. Google Adwords'den gelen bir e-posta şeklinde kendini gösteren bu postanın içerisinde kullanıcıya Google Adwords hesabının askıda olduğu, kullanıcı adı ve şifresini girerek tekrar aktif hale getirmesi gerektiği belirtiliyor.

Google şifrenizi çalmak için gönderilen e-posta
Ancak gelen e-posta içerisinde yer alan Google Adwords link'ine tıklanıldığında kullanıcı farklı bir sunucuya yönlendiriliyor. Bu sunucunun Google ile uzaktan yakından ilgisi yok.
Normalde http://adwords.google.com/select/login şeklinde görülen adres aslında http://adwords.google.com.s0lp0.cn/select/Login adresine yönlendiriliyor. Burada Google kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğiniz anda bu bilgiler çalınıp kötü niyetli kullanıcılar tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.
Bu yüzden, eğer Google Adwords kullanıyorsanız bu aralar posta kutunuzda konu satırında Reactivate Your AdWords Google Account yazan bir e-posta bulursanız, acımayın, silin...

Görüntü aynen Google, ancak adres bambaşka!
Internet üzerinden yayılmakta olan yeni bir SPAM posta, Google Adwords hesabı olan bu tür kullanıcıların şifrelerini çalmayı hedefliyor. Google Adwords'den gelen bir e-posta şeklinde kendini gösteren bu postanın içerisinde kullanıcıya Google Adwords hesabının askıda olduğu, kullanıcı adı ve şifresini girerek tekrar aktif hale getirmesi gerektiği belirtiliyor.

Google şifrenizi çalmak için gönderilen e-posta
Ancak gelen e-posta içerisinde yer alan Google Adwords link'ine tıklanıldığında kullanıcı farklı bir sunucuya yönlendiriliyor. Bu sunucunun Google ile uzaktan yakından ilgisi yok.
Normalde http://adwords.google.com/select/login şeklinde görülen adres aslında http://adwords.google.com.s0lp0.cn/select/Login adresine yönlendiriliyor. Burada Google kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğiniz anda bu bilgiler çalınıp kötü niyetli kullanıcılar tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.
Bu yüzden, eğer Google Adwords kullanıyorsanız bu aralar posta kutunuzda konu satırında Reactivate Your AdWords Google Account yazan bir e-posta bulursanız, acımayın, silin...

Görüntü aynen Google, ancak adres bambaşka!
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
İlginizi Çekebilir
- Haber: "Ben YouTube'a giriyorum" tepkileri!
- Haber: Ben YouTube'a giriyorum; siz de girin!
- Haber: Konuşanı sevindiren site hız kesmiyor!
- Haber: YouTube yasakları ikiye katladı
- Haber: Site cezalandırmada "müthiş" yöntem
- Haber: Maradona'ya internet sansürü
- Haber: Digiturk'ten Blogger yasağı açıklaması
- Haber: Google'ın Cadılar Bayramı logosu kaldırıldı
- Haber: Google'dan Blogger yasağı açıklaması
- Haber: Özel bir Google logosu daha
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 8 yorum
dirayet yazmış:
dikkati çekmek için her şey yapılıyor fakat arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi her gelene meraktan bakayıyım demek büyük tehlike arz ediyor paylaşım için teşekkürler.
| 10 Mayıs 2008 Cumartesi, 20:01 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
dikkat etmekten fayda war.
| 08 Mayıs 2008 Perşembe, 20:34 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
onurkayabasi yazmış:
Firefox, sahtekarlık şüphesi var diye direkt engelliyor adresi...
Ayrıca ben ona rağmen sayfayı aç dedim açmadı...
Yöntem görülünce sayfamı değiştirdielr nedir :)
Ayrıca ben ona rağmen sayfayı aç dedim açmadı...
Yöntem görülünce sayfamı değiştirdielr nedir :)
| 07 Mayıs 2008 Çarşamba, 20:24 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
bu konuda bilinçli olmak lazım diyorum. en basitinden gelen bir e posta bile insanda merak uyandırıyor. hadi açayım bakayım diyorsun önemli birşeydir diye. ama herzaman dikkat diyorum, bu şekilde bilinçsiz kullanıcılar sömürülüyor. adresten şüpheniz olmasa bile doğruluğuna inanmadığınız şeyi kesinlikle onaylamayın,araştırın,inceleyin sevgili dostlar...
| 07 Mayıs 2008 Çarşamba, 13:21 | ![]() | ![]() |
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
mailime gelen her yabancı mesaj direk silerim googleden bile gelse tıklamam sadece silerim benim işim sadece önemli postalar bakmaktır her posta ne imiş diye merakederseniz ne yazıkkıi böyle sonuç olur
| 07 Mayıs 2008 Çarşamba, 13:10 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: "Ben YouTube'a giriyorum" tepkileri!
- Haber: Ben YouTube'a giriyorum; siz de girin!
- Haber: Konuşanı sevindiren site hız kesmiyor!
- Haber: YouTube yasakları ikiye katladı
- Haber: Site cezalandırmada "müthiş" yöntem
- Haber: Maradona'ya internet sansürü
- Haber: Digiturk'ten Blogger yasağı açıklaması
- Haber: Google'ın Cadılar Bayramı logosu kaldırıldı
- Haber: Google'dan Blogger yasağı açıklaması
- Haber: Özel bir Google logosu daha
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- DivX ve Yahoo mahkemede hesaplaşacak
- Tomb Raider: Underworld piyasada
- Torrent: 2008'e damgasını vuran film hangisi?
- Microsoft ve Intel ile 7 sayısı üzerine…
- "Ben YouTube'a giriyorum" tepkileri!
- Google aramalarını kişiselleştirin!
- iPhone'a Türkçe desteği ve Street View geldi
- MS'in "Windows olmayan"ı 2. sürüme ulaştı
- Apple'ın klon Mac'lere açtığı dava sonuçlandı
- Core i7'li ilk bilgisayar sahneye çıktı!
Günün Tam Sürüm Programı
Her gün tam sürüm bir yazılım
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Aero için en güzel görüntüler olsa da, duvarkağıtlarını kullanmak için Vista'nız olması gerekmiyor.
CHIP Online-Video
|
|
Uzay Yolu'nun geçmişi çözülüyor Kaptan Kirk ve Spock'un geçmişlerini anlatan yeni Star Trek yeni fragmanı ile karşınızda... |
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Vista Transformation Pack: Yeni sürüm burada
- 2Rocket Dock: Windows'a Mac OS makyajı
- 3Ücretsiz Celestia ile uzay ayağınızın altında
- 4Sanal seks boşanmaya götürüyor!
- 5GTA 4'ün PC sürümü kötü bir sürprizle geliyor
- 6Gizli Windows 7 özellikleri su yüzüne çıktı
- 7Windows Vista baş ağrıtıyor
- 8Yepyeni Türkçe oyunlar geliyor!
- 9Zone Alarm Pro 2009 24 saatliğine bedava!
- 10Morro: MS'ten ücretsiz anti-virüs yazılımı
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Windows'unuz hızlı açılsın!
- 2Linux'u denemek isteyenler için rehber
- 3Daha hızlı ve daha güvenli bir ağa sahip olun
- 4Spore: Dünyanın tartıştığı oyunu inceledik
- 5Uygulama testi: Adobe Photoshop CS4
- 6Nokia E71: A'dan Z'ye inceledik...
- 7Firefox'un gücüne güç katacak 25 eklenti
- 8TOP 10: En iyi cepler kapışıyor
- 9Numara taşıma resmen başladı
- 10Birbirinden kullanışlı 20 internet portalı
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- İPhone 3G Şimdi Türkçe!
- Call of Duty: World at War v1.1 Patch
- Eski cepler altın oluyor!
- X58 Çipsetli Core i7 Anakartları
- PES 2009 Patch 1.20 Çıktı!
- Muhabir ışınlandı ! Video
- Java Teknolojileri Etkinliği (ÜCRETSİZ)
- Google'dan Android'e ilk güvenlik yaması.
- PC için GTA 4 çıktı
- İsveç'ten Su Temizleme Devrimi
CHIP Dergisi: Kasım 2008


















