Hangisi daha iyi? Windows 7 mi, Linux mu?
23 Haziran 2009

Hangisi daha iyi? Windows 7 mi Linux mu?

Selim Öztürk
Microsoft'un yeni gözdesi Windows 7 özgür işletim sistemi Linux'a karşı: Hangisi daha iyi?
Hangisi daha iyi? Windows 7 mi Linux mu?

Bu konuda okuyacaklarınız:

3 yıl önce satışa sunulan, ancak beklenenin aksine Windows XP gibi pek fazla kullanıcılar tarafından çekici bulunmayan Vista, bu nedenle her ne kadar yoğun bir pazarlama faaliyeti yürütülmüş olsa da, Windows XP'nin kullanıcı kitlesini bu 3 yıllık süre zarfında bir türlü geçmeyi başaramadı.

Bu başarısızlığında hiç şüphesiz pek çok faktör önemli rol oynadı. Örneğin Vista'nın her bilgisayarda farklı performansla çalışması ve sistem kaynaklarını diğer işletim sistemlerinin aksine bir hayli çok kullanması, kullanıcıların gözünü korkutan önemli bir faktördü. Elbette bunun dışında Vista'yı kullanıcılar için cazip olmaktan çıkaran daha pek çok etken vardı; ancak Microsoft, Vista'nın üzerine gidip daha uzun yıllar kaybetmeyi göze almaktansa, tüm çalışmalarını Windows 7 üzerinde yoğunlaştırmayı tercih etti.

Kullanıcılara sunulan Windows 7'nin ilk görünümü bir hayli ilgi çekerken, alanında uzman pek çok isim de Windows 7'nin Vista'yı çok kısa sürede unutturacağında hem fikir.

Ancak Microsoft'un rakipleri de bu arada boş durmuyor elbette. Yeni sürümleri yayınlanan ve kullanıcılara sunulan Linux serisi işletim sistemleri, her geçen gün kendini biraz daha geliştirmesini biliyor.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 128 yorum
Önceki12345678910Sonraki»
Ziyaretçi yazmış:
Selam arkadaşlar tüm yorumlarınızı okudum ve herkesin kendine göre en iyi işletim sistemi hangisi is onu kullanabilir yani kullanım amacı.Örneğin internette gezinirken veya dosyalarımı saklarken film izlerken vs. linux kullanıyorum ancak vs2005 kullanarak asp.nette web uygulamaları yazmak için maalesef windows kullanıyorum ancak hız bakımından linux hepsini alt eder ancak dediğim gibi kullanım amacı hepsi farklı kategori alanındadır. Bir de arkadaşlar tzt 9.08 ne demek sizin yorumlarınızda gördüm dünyada falan yasaklanmış biraz detaylı bilgi verebilir misiniz.Aşağıdaki sayfada misafir kullanıcımız böyle yazmış gerçekten böyle bir şey var mı ?
http://www.chip.com.tr/konu/hangisi-daha-iyi-windows-7-mi-linux-mu_13360_1_5.html#yorumlar
25 Ara 2009  10:44Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Sayın editör, makaleniz güzel severek okudum, fakat son paragrafınız yani
(("Ancak Linux'un şu eksiğinin de altını çizmek gerekiyor: Windows Vista'nın üzerine Windows 7'yi kurduğunuzda uygulama ve ayarlarınızın bozulmayan yeni işletim sistemine aktarıldığını fark ediyorsunuz. Oysa Linux'ta bu şimdilik mümkün değil))

tamamıyla yanlış. şöyleki uzun zamandır ubuntu kullanıyorum, ubuntu her 6 ayda bir yeni versiyon çıkarıyor ve ben
sudo apt-get dist-upgrade komutu ile versiyonumu bir üst versiyona sorunsuz bi şekilde yükseltiyorum, hem de yıllardır. Ancak bu özellik windowsa win7 ile birlikte geldi, xp den vistaya hiçbir ayarı bozulmadan geçen kullanıcı var mı? yok. Lütfen son paragrafınızı düzenleyiniz, son kullanıcıları yanlış yönlendirmeyin.

Editörün notu:
Ubuntu örneği doğrudur, Ubuntu'da geçiş vardır ve yazının son satırındaki yanlışlık düzeltilmiştir.
Ancak yapılan"Bu özellik Windows 7 ile birlikte geldi XP'den Vista'ya ayarları bozulmadan geçen kullanıcı var mı? Yok" türü bir yorum var ki tamamen yanlıştır. Değil Vista'dan geçiş, 98'den bile geçiş vardı Windows'ta. Bu devamlı süregelen bir özelliktir. Bir yanlışı düzeltelim derken lütfen yeni bir yanlış eklemeyelim.
04 Eki 2009  12:00%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
Ziyaretçi yazmış:
arkadaşlar pardus2009 u kullanıp denemeden win7 filan demeyin pardusu kurup sürücü aramamak ne hoş birşey biliyormusunuz ki sürücü kurmasanız bile sorunsuz çalışıyor ki efektler filan dersek windows yanına bile yaklaşamaz linuxun. kde mükemmel iş yapmış.

--------------------------------------------------------------------------

Bu yorumu yapan arkadaş sanırım windows 7 'nin yüzünü bile görmemiş. Sürücü desteğinden haberi bile yok... Pardus'un windows 7 ye yetişmesi için asır geçmesi lazım arkadaşım..
10 Eyl 2009  20:07%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
Ziyaretçi yazmış:
arkadaşlar pardus2009 u kullanıp denemeden win7 filan demeyin pardusu kurup sürücü aramamak ne hoş birşey biliyormusunuz ki sürücü kurmasanız bile sorunsuz çalışıyor ki efektler filan dersek windows yanına bile yaklaşamaz linuxun. kde mükemmel iş yapmış.
23 Ağu 2009  16:38%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
Ziyaretçi yazmış:
ben linux diyenlerdenim. windows hep geriden geliyor. aslında oyun ve bazı programlar linux için de yazılsa, işte o zaman microsoftu görmek gerekir. nasıl olsa o gün gelip çatacak ve herkes alışkanlık dinlemeyecek diye düşünüyorum. saygılar
10 Ağu 2009  19:23%75Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%25
Önceki12345678910Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu