Gel de çık işin içinden!
1 Temmuz 2009, 11:15

IE'siz Win 7'de nasıl tarayıcı indirilecek?

Ümit Öncel
MS Win 7'yi Avrupa'da IE8'siz satacak. İyi ama tarayıcı olmadan nasıl yeni tarayıcı indireceğiz?
IE'siz Win 7'de nasıl tarayıcı indirilecek?
Tarayıcı olmadan tarayıcı nasıl yüklenecek?

DEV KAMPANYA,
HERKES KAZANACAK

Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun
ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ
Sizlere daha önce Microsoft'un Avrupa Birliği ülkeleri için özel bir Windows 7 sürümü hazırladığını aktarmıştık. AB ile tekelcilik suçlamaları nedeniyle davalık olan Microsoft, ipleri daha da germemek için Windows 7'nin Avrupa'ya özel sürümünde kendi tarayıcısı Internet Explorer'ın yüklü olarak dağıtılmayacağına karar vermişti. Pek çok kullanıcının Win 7 E ile web sitelerinin nasıl görüntüleneceği konusunda kafaları biraz karışık. Ama görünüşe göre yalnız değiller, çünkü bu konuda Microsoft'un da durumu çok farklı değil...

Microsoft kullanıcıların tercih ettikleri bir web tarayıcısını, bir tarayıcı kullanmadan nasıl elde edecekleri konusunda henüz bir çözüm bulamadıklarını itiraf etti. Şu anda hem Microsoft, hem de bilişim devinin iş ortakları bu konu üzerinde kafa patlatıyorlar. Bakalım Windows 7 piyasaya çıkmadan önce herkesi tatmin edecek bir çözüm bulunabilecek mi...

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 53 yorum
12345678910Sonraki»
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
türkiyede de win7 E olarak satışa çıkacak
18 Tem 2009  09:52Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Osgn yazmış:
"Telif haklarıyla ie korunuyorda hangi ie versiyonuna para ödüyorsun? "

Orjinal bir micxrosoft işletim sistemi alırsanız sadece işletim sistemine değil bununla birlikte Otomatik Güncelleştirmeler, vs. gibi hizmetleri de satın alırsınız. IE8'i Microsoft'un sitesinden indirirken para ödemiyorsunuz. Ancak yalnızca orjinal işletim sistemlerinin microsoft.com'dan dosya indirebildiğini varsayarsak (Crack yöntemiyle orjinal gibi davranan işletim sistemleri de indirebiliyor gerçi) aslında indirdiğiniz her dosya için parasını zaten peşinen ödemiş oluyorsunuz. Burda tekelcilikten kasıt pazarda diğer tarayıcılarla yarışan IE'nin windows sürümlerinde entegre olarak sunulmasıdır. Opera, Firefox, IE, Chrome, diye seçenek koysunlar kurulumda diye bi öneri gelmiş. Kulağa hoş geliyor. Ancak pazarda bu 4 tarayıcıdan çok daha fazlası var.

Sonuç olarak Win7'nin tam sürümü piyasaya sürülmeden elbette bir çözüm bulunacaktır.
05 Tem 2009  11:01%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
HP-Tubos Melen yazmış:
Ya bir CD'ye çek Chrome zaten hızlı sat AB'de millet alsın tamam bitti iş...
03 Tem 2009  18:57Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Herkez demiş yok microsoft dağıtsın diğer browser ları falan diye ama, yiğidi öldür hakkını yeme şimdi siz milyonlarca dolar harcıyarak bi işletim sistemi yapacaksınız bunun dağıtımı sırasındada elalemin browser larını dağıtacaksınız microsoft da elalemin ameliliğini nie yapsın canım. O zaman microsoft bide ek olarak linux dağıtsın bakın buda işletim sistemimizin alternatifi die...

En temizi vermesinler avrupa da browser falan, avrupa birliğide artık neresiyle web sahifelerini tarıyosa kendi bilir :)
03 Tem 2009  13:56%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
linux'e dava açamazsın linux bir şirket değil :)) ikincisi ie nin windowsda olmamasını isteyen norveçli opera firmasıydı, firefox avrupalı değil, üçüncüsü ise linuxde ie olmamasının nedeni ie'telif haklarıyla korunan kapalı kaynak bir yazılımdır şikayetin varsa linuxe değil microsofta yapman gerekir neden ie linux versiyonu yayınlamıyorsunuz beleşe diye, mikisoft zaten beleşi duyunca tüyleri diken diken olur hahah.
---------------------
Telif haklarıyla ie korunuyorda hangi ie versiyonuna para ödüyorsun? beleşi duyunca ms kaçıyo dersin. tabiki herşeyin bir bedeli var. sokaktaki dilencileri hangimiz onaylıyor. yok karşılığında bir şey vermiyor demeyin kalem mendil hatta hayır dua satıyorlar onlarda.
ben kalitenin bir bedelinin olduğu kanaatindeyim. yapılan işin emeğinin bir bedeli olmalı. bugün bedelli işletim sistemleri pazar payında pasta diliminin büyük kısmını paylaşıyorlar. bknz: APPLE, Microsoft...
bence herkesin aklı fikri ve seçme özgürlüğü varken ms'e yapılan bu tekelcilik suçlaması beni çok kızdırıyor. ms kullanmıcaksan linux seçme hakkın varmı? var. yada Apple MAC. ie yerine opera, firefox,chrome? demekki seçilecek ürünler varken ms'e tekel dersen olmaz. tabiki ms kendi işletim sistemine has yazılım yapacak. kim olursas olsun kendi yaptığı bir üründe kendine özgü parçalar koyar. sen hiç vectra'nın farının focus'a uyduğunu gördünmü? yada parçalarının. araban dizel se gidip benzin alamazsın.
herkesin aklı fikri var. madem bu kadar iyi ve bu kadar yaygın ve bu kadar insan tarafından destekleniyor linux; hani nerde neden bu ilgiyi büyük firmalar oyun üreticileri yada ne bileyim program yazarları, açık kod yazan yazılımcılar görmüyor. neden %2 den daha fazla'yı geçmiyor.
-------------------
Hem Apple hemde Microsoft bu konuda liderdir. her nekadar pasta diliminin %90'a yakını MS olsada. Linux iyi yazılımcıları bulsun toplasın ve bir şirket olsun. Bunu para karşılığında yapsın bak nasıl rağbet görüyor. Çünkü birinde yazılım yapan kişi sonunda birşey alamıcak çok fazla kendini yormak istemicek ama karşılığında birşeyler alırsa tabiki daha fazla emek verecektir. ortayada daha güzel işler çıkacaktır.

Bu dünyanın düzenidir.
03 Tem 2009  11:54%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
12345678910Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Maxflash SSD256MLCM-R

Mushkin 2x2 GB DDR3 1600 Mhz

Maxflash SSD256MLCM-R256 GB kapasitesine karşın performansta ödün vermeyen bir SSD.
28 Temmuz 2010 Çarşamba
Mushkin 2x2 GB DDR3 1600 MhzYüksek çalışma performansıyla etkileyici bir ürün.
27 Temmuz 2010 Salı

Samsung PL150

ZyXEL NSA210

Samsung PL150Tasarımı ve rahat kullanımıyla etkileyici bir ürün.
26 Temmuz 2010 Pazartesi
ZyXEL NSA210Zengin özellikleri ve geniş depolama desteğiyle göz dolduruyor.
25 Temmuz 2010 Pazar
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Ücretsiz Online oyun dünyası!

Can sıkıntısının ücretsiz şifası: Online oyun

Canı sıkılan oyuncular için birbirinden eğlenceli ücretsiz devasa online oyunlar bir arada!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Hubble Uzay Teleskobu 20 yaşında...

Yörüngeye girdiği günden beri neredeyse tüm astronomi bilimini şekillendiren teleskop 20. yaşında

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Ağustos 2010

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler