Opera'yı mutlu etmek zor!
18 Temmuz 2009, 20:30

IE'siz Win 7 Opera'yı hala memnun edemedi

Ümit Öncel
IE8'in Avrupa'daki Win 7 sürümlerindentamamen çıkartılmayacağı açıklandı, Opera yine küplere bindi.
IE'siz Win 7 Opera'yı hala memnun edemedi
Opera'nın bu açıklamaları, Firefox'u da yakından ilgilendiriyor.
Geçtiğimiz günlerde Microsoft, Windows 7'nin AB için özel hazırlanan sürümünde Internet Explorer 8'in yer almaması için nasıl bir önlem alındığının teknik detaylarını paylaştı. Açıklamalardan anlaşılan IE8'in aslında Windows 7 E ile birlikte geleceği fakat aktif halde olmayacağı yönünde. Yani Microsoft, IE8'i Win 7'den tamamen silmiş değil. Sadece işletim sisteminin pek çok özelliğini etkinleştirme dışı bırakabilen yeni bir Windows 7 özelliği yardımı ile kullanılmayacak şekilde düzenlemiş durumda. Bu, kullanıcıların veya bir Windows güncellemesinin IE8'i kolaylıkla kullanılabilir hale getirebileceğini gösteriyor.

Bu açıklamanın ardından, Microsoft ve AB'nin arasının açılmasına neden olan şikayeti yapan Opera'dan konuyla ilgili yorumlar geldi. Opera (tahmin edebileceğiniz gibi) bu durumdan tatmin olmuş değil. Hatta tatmin olmanın ötesinde, Microsoft'un ileri bir tarihte bir Windows güncellemesi ile IE8'i aktif hale getirmeyi planladığı düşüncesine sahip. Avrupa Birliği konuyla ilgili resmi kararını ise henüz vermiş değil.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 25 yorum
12345Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Bir Zamanlar Margarinin Genel adı Sana Yağ dı.
O isimle alırdık bakkaldan yağımızı :)
Microsoft işletim sisteminin alternatifsiz oluşu ve insanların para vererek bu sisteme sahip olmalarındandır aslında internet explorer hayranlığı. kimse extra birşeye para verip almak istemiyor, istemiyor ki; tek para ödeyeyim ve herşeye sahip olayım.
Gerçi hırsızlanmış kurulum yapan hırsız kullanıcılar da hırsızladıkları şeyleri bayağı savunuyorlar :)
Microsoft ne kadar istesede ne kadar proğram koysa da birçok alternatif proğram şirketinin ürünlerini microsoft kullanıcıları tercih ediyor.
Alışkanlıklar kolay kolay terkedilmiyor, ben de internet explorer kullanıcısı idim ve bir gün başka tarayıcıların da varolduğunu öğrendim ve bilgisayarıma 13 farklı tarayıcı indirdim ve kurdum.
sonuç olarak Opera'da karar kıldım. Kullanılışı kolay ve çok hızlı. Hele hele Hızlı Erişim Sayfası Harika.
sonuç olarak seçme özgürlüğü olmalı, ben tamamen hür irademle Opera Tarayıcı kullanıyorum ve arkadaşlarıma da önerdim ve memnunlar.
Genel kanaat şu dur, Microsoft diğer firmalara karşı tekel oluşturmasın.
İşletim sistemine entegre ettiği internet explorer diğer firmaların farkında olmamızı maskelemektedir.

Yiğit bile meydana çıkınca rakipleri olur, başpehlivanı başpehlivan yapan diğer pehlivanlardır.
koy Mcrosoft işletim sistemine diğer browserları da o zaman büyüklüğün anlaşılsın sayın microsoft.
16 Ara 2010  11:45Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Bilen de konuşmuş bilmeyen de.
işte bu yüzden toplum olarak bir halt yapamıyoruz.
1. Opera MS ye dava açmadı. Davayı Avrupa Birliği Komisyonu açtı.
2. Bu olayda Google ve firefox da Opera ile aynı yolda...
3. Bu 3 firma ie nin windowsdan çıkarılmasını istemedi, tam tersine tüm tarayıcıları entegre edin isteyen istediğini kullansın dedi.
4. Opera elini eteğini çeksin diyen arkadaşlara sesleniyorum, şu an opera'dan daha hızlı , daha güvenli ve daha kullanışlı bir browser yok.
Eğer gözünü açıp da biraz kullansaydın bir daha ie nin yüzüne bakmazdınız. Firefox bile "işte bu yeniliği buldum, yeni versiyonda ayarladım" dediği tüm yenilikleri ilk önce opera buluyor (tabii sizin haberiniz yok o ayrı)

Neyse adres çubuğuna "www.akbank.com" yazmak yerine google arama kısmına "akbank" yazıp da çıkan sonuçlardan akbank'a giden bir kullanıcı kitlesine ne opera ne de firefoxu anlatamazsın (anlamazlar).

Saygılar sevgiler ie ile mutlu günler dilerim.
20 Tem 2009  10:03%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Sevgili CHIP Online okurları,

Öncelikle Ümit Öncel'in Microsoft .NET platformunda yazılım geliştiren ve Microsoft sertifikası sahip Chip online yazarı olduğunu belirtmek isterim. Kendisini Opera-Microsoft davası hakkında CHIP Online'a yazdığı haberlerden tanırsınız. http://www.yazilimuzmani.com/Authors/Details.aspx?uId=1000012064

Birinci olarak Opera kesinlikle Microsoft'a dava açmadı. Sadece tekelcilik suçlamasıyla Avrupa Birliği Komisyonuna şikayet etti. Şikayet sonrası davayı Avrupa Birliği komisyonu açmıştır. Ayrıca bu şikayete Google ve Mozilla da katılmıştır. http://www.newstin.co.uk/tag/uk/106518248

İkinci olarak Opera CEO'su Jon S. von Tetzchner, Microsoft'un Windows'tan Internet Explorer'ı kaldırması yerine Windows'a bütün tarayıcıları dahil etmesini önermiştir. Yani kullanıcılara seçim yapma şansı vermesini istemiştir. IE'nin Windows'tan kaldırılmasını istememiştir.

CHIP Online'da yayınlanan haberlerde Opera şöyle dedi ve Opera şunu düşünüyor gibi ifadeler var. Ancak bu ifadelerin altı sağlam olarak doldurulmamış. Bu ifadelere kaynak gösterilmiyor(nedense?).

Başa dönecek olursak Ümit Öncel bir Microsoft fanatiği olarak işini yapıyor, CHIP Online'ı da kullanarak haberleri okuyuculara kendi hayallerindeki gibi anlatıyor. Benim tavsiyem sadece bir kaynağı okuyarak olayları yorumlamayın. Birden fazla haber kaynağınız olsun ki doğru bilgi nedir ne değildir ayrımını yapabilesiniz.
19 Tem 2009  19:27%83Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%17
Ziyaretçi yazmış:
ms neden operaya bu deli saçması karar için karşı dava açmıyor töbe yarabbi ya resul allah delirtirler adamı ya koca işletim sisteminde browser yok opera gibi sizin yapacağınız tarayıcının......

zaten sevmiyorum şu uyuz tarayıcıyı evde gprs kullanıyorum bunun da turbo modunu duyunca bi deneyim dedim saçma sapan update yerlerine mi bağlanıyor napıyor 5 kb kar ettircek diye onlarca kb boşa yakıyor internet explorer bile bundan 10 kat iyi ya :@
19 Tem 2009  14:07%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
turklerklani yazmış:
Ben ilk bilgisayarla tanışmamda İnternet Explorer vardı nerede öyle mozilla opera felan hangisi var ki :D bi netscape biliyordum sadece :D

hayır aynı olayı mozillada yaşıyor chrome de yaşayacak ama neden onlarda ses yok google gerçi hep sesli ama mozilla neden ses çıkartmıyor bence opera gereksiz yere olay çıkartıyor bakalım neler göreceğiz inadına ie8 yüklerim ben ne yapayım operayı dandik bi tarayıcı chrome daha güzel ondan.
19 Tem 2009  12:29Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu