Betası bile iyi çalışıyor
3 Kasım 2008, 10:20

İlk testler: Windows 7 pre-beta performansı

Halil Mollaoğlu
İlk test sonuçları geldi: Windows 7'nin pre-beta sürümü Asus Eee PC üzerinde nasıl çalışıyor?
İlk testler: Windows 7 pre-beta performansı
Eee PC 1000H + Windows 7 beta: Sonuçlar Microsoft'un yüzünü güldürebilir.
Microsoft'un bolca övdüğü Windows 7 netbook performansı laptopmag blogunun yaptığı geçerli bir test ile doğrulandı gibi gözüküyor. Windows 7'nin beta öncesi (pre-beta) sürümünü çalıştıran Asus Eee PC 1000H standart 1,6 GHz Atom CPU ve 1 GB RAM ile yaklaşık bir dakika içinde önyükleme yapıyor ve masaüstü hazır hale geliyor; bu performans değeri Vista Home Basic ile eşdeğer. Fakat Windows 7'nin halen ham olduğunu ve yapılan testte Vista Home Basic'te olmayan Aero Glass efektlerinin açık olduğunu belirtmek gerekiyor. Testte Windows 7 beta ekstra yazılım açık olmadan son derece mütevazi bir bellek kullanımı sunuyor: Sadece 485 MB.

Tanımlamalara göre birden çok program ile çalışma (multitasking) son derece pürüzsüz gerçekleşirken Windows 7'nin önceden doğrulanmış olan daha basit kablosuz ağ yönetme özelliği de bir sorun çıkartmadı. Bloga göre tek mutlak sınır 720p kalitesindeki HD videolarda ara sıra gerçekleşen takılmalar oldu.

Bu haberler Microsoft ve onun netbook planları için çok önemli bir anlam taşıyor. Şimdiye kadar netbook'larda Vista yerine XP veya Linux kullanılmıştı, zira işletim sisteminin genel anlamda çok fazla kaynak tükettiğinden şikâyet ediliyordu.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde Eee PC'yi Windows 7 pre-beta masaüstünü Aero efektleri açıkken görmek mümkün.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 17 yorum
1234Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Windows 7 sanal işletim sistemi olarak iyi bir performans sergileyecekse, pekala mac bilgisayarlara kurulabilir.
13 Kas 2008  12:04Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Ben Win 7 Pre Beta sürümünü laptop'uma kurdum arkadaşlar. Sürücülerde hiç bir problem yaşamadım ve vistadan bu ön beta sürümü bile kat ve kat hızlı ve preformanslı çalışıyor. Yani Vistada Sp1 bile bu kadar performans artışı vermemişken daha tam beta olmayan bir sürümün bu kadar stabil ve performanslı çalışması beni hayrete düşürdü açıkcası...
09 Kas 2008  18:52%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
ben kurdum denedim Vistadan hatiri sayilir sekilde hizli aciliyor su anki arayuizu neredeyse vista baslat menusunun klasik surumunu sanirim kaldirmislar.
bu denemeyi virtualpc de yaptim
denemek isteyenler Vista RC1 keyi ile deneyebiliyor tabi virtual machine'nin tarihini 2 aralik 2007 yapmaniz gerekiyor
milestone oldugundan cok fazla bir degisiklik goremedim ben bir kac ufak tefek degismeler olmus lakin performans virtual pc icin cok iyiydi 1 gb ram ve islemci ile denedim sonucta birseyler degisiyor sanki.
06 Kas 2008  16:49%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
ya arkadaşlar ekstra yazılım açık olmadan bellek kullanımı 485 mb diyo xp de ekstra yazılım açık olmadan bende 200 mb yiyo. 485 mb yüksek bi rakam bide buna ekstra yazılım açılsa hadi onu geçtim gereksizleri kapatırsın bi oyun açılsa bi 1 gb hatta daha fazla 485 uçukmuş ya. deniycem eğer bulursam Win 7 yi.

salak o kadar özellik var aero efekti var bence 485 mb çok iyi..
05 Kas 2008  18:17%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
Ziyaretçi yazmış:
netboook dedikleri hani ufak, en basitinde asusun eeE serisi ufak ve basit konfigurasyona sahip intelin atom işlemcisiyle çalışan bu tarz diz üstü makinaların genel adı.. bir çok ünlü markanın bu tarz diz üstleri vardır..

notebook bildiğimiz laptoplar..sistem konfigurasyonu yüksek makinalar...

şurası gerçekki vista ciddi anlamda sistem kaynaklarını tütkettiğinden laoptoların ısınma handikaplarıda birleşinde en gelişmiş diz üstülerde bile çalışması insanı yormakta..bu sebeble diz üstülerde downgrade fazla olmakta. masa üstünde vistanın iyi bir makinada performansı fena değil..ama iyi bir makinada..

windows 7 test eden biri olarak şunu söyleyeyim kısaca.. hem açılıp hemde uygulamalarda görünen şu ki; gelişmiş bir vistaya her anlamda multimedyadan tutun görselliğine kadar gelişmiş bir vistaya, XP performansının fazlasını ekleyin.. alın size yeni bir sistem windows 7 gerçekten farklı olacak..!!!hele RC sürümlerini bir görelim durum dahada netleşecek..
04 Kas 2008  05:57%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu