1/3 sayfa
|
iPhone'da olmayan 10 harika Android işlevi!
17 Mayıs 2011, 11:15
iPhone'da olmayan 10 inanılmaz Android işlevi!
Zeynel A. Öztürk
Android'deki bu 10 önemli işleve kırık iPhone'larda bile sahip olmak mümkün değil! İşte o işlevler.

iPhone'u kırsak dahi Android'de olan bazı özellikleri elde edemiyoruz
Bu konuda okuyacaklarınız:
Android ve iOS mobil işletim sistemlerinin her ikisi de oldukça iyi, ancak Android'in açık yapısı iOS'da yapamayacaklarınızı elde etmenizi sağlayabiliyor. Dolayısıyla eğer Android almaya karar verdiyseniz, bu işlevlerden mutlaka faydalanmanızı tavsiye ediyoruz. İşte Android'le yapabildiğimiz ancak kırılmış da olsa iPhone'la yapamadığımız 10 şey:
10. Alternatif klavyeler: Kelime tahmin edicisi Swiftkey'den Swype ve 8pen'e, Android'de birçok farklı klavye seçeneğine sahipsiniz ve bu uygulamaları yüklemek oldukça kolay.
9. Otomatikleştirme: En güçlü Android uygulamalarından biri olan Tasker ile belirli sürelerde ve yere bağlı olarak çeşitli ayarları açıp kapamanız mümkün.
8. Launcher'lar: Kırık iPhone kullanıcıları giriş ekranını bir miktar özelleştirebilse de bunu Android'deki kadar yapabilmeleri mümkün değil. Üçüncü parti launcher'lar ile cebinize yeni tür hareketler, kısayollar vb. eklemeniz mümkün.
10. Alternatif klavyeler: Kelime tahmin edicisi Swiftkey'den Swype ve 8pen'e, Android'de birçok farklı klavye seçeneğine sahipsiniz ve bu uygulamaları yüklemek oldukça kolay.
9. Otomatikleştirme: En güçlü Android uygulamalarından biri olan Tasker ile belirli sürelerde ve yere bağlı olarak çeşitli ayarları açıp kapamanız mümkün.
8. Launcher'lar: Kırık iPhone kullanıcıları giriş ekranını bir miktar özelleştirebilse de bunu Android'deki kadar yapabilmeleri mümkün değil. Üçüncü parti launcher'lar ile cebinize yeni tür hareketler, kısayollar vb. eklemeniz mümkün.
iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 36 yorum
bu kadar androidin nesini büyütüyorsunuz anlamıyorum bir de ios da olupta android de olmayan işlevleri yazsaydınız hiç fena olmıycaktı herşeyden önce androidin görseliğini düzeltmesi lazım ikonlar menü geçişleri rezalet çok karmaşık bi işletim sistemi windows kullansan bu kadar uğraşmazsın ios ile adroidin lock screen aynı konseptler değil bu sebeblede widgetlere gerek yok android de lock screene geçiyorsun birde ana ekran geliyor menü için ise 2. bi ikona basıyorsun böyle menüye girmiş oluyorsun herşeyi ios daki gibi ana ekrana serili değil zaten menüye girmek eziyet ilk kez android kullanan biri eminin göbeği çatlamıştır kullanmayı öğrenene kadar özelikle htc lerde ekran altında menü yazıyor basıyorsun başka bi menü çıkıyor ekrandan başka bi menü çağrışımı yapmayan ikona basıncada nihayet menüye ulaşabiliyorsun bence android de sokmamalıydı flası yazılımlarını ios a karşı prim yapıcan diye soktular flash kadar modası geçmiş açıklalarla dolu bi yazılım bence yok artık htm 5 e geçilmesi lazım kısıtlamalar olmasaydı ios varken kimse androidin yüzüne bakmazdı bend androidi denedim ve ios kullanarak çok doğru bi karar verdiğimi öğrenmiş oldum
| 22 May 2011 00:53 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
harbi inanılmazmış:-)
| 21 May 2011 21:34 | ![]() | ![]() |
"%100 doğru bi makale,
iphone u övenler bende kullanıyorum iphone ve androidi de yükledim ama pişman oldum berbat bi yavaşlıkta... flashı oyun sanan düşüncesiz bi arkadas var, flash ile birçok siteye girilebilir videolar izlenebilr vs. çok önemlidir.
-bluetooth kullanılamıyo iphone da
-piller zamanla bozulur ve değiştirilemiyo iphone da
-appstore a bagımlısın ve üye olman lazım vs incik boncuk
-itunes saçmalığına bağımlısın itunes olmayan bi pc ye baglayp yükleme yapılamaz
-özelleştremyosun, en basit:kendi zil sesini mesaj sesini ayarlıyamıyosun:) karısıyo sonra milletinkiyle
-aksesuarları pahalı
-dosya sistemini düzenleyemiyosun bişeyler atmak zahmetli
aklıma gelmeyen şeyler var daha..."
BEYLER ESKİ IPHONE KULLANICISI BİLE ANLAMIŞ ARTIK DAĞILIN BENCE SÖYLEYECEK SÖZ KALMADI..
iphone u övenler bende kullanıyorum iphone ve androidi de yükledim ama pişman oldum berbat bi yavaşlıkta... flashı oyun sanan düşüncesiz bi arkadas var, flash ile birçok siteye girilebilir videolar izlenebilr vs. çok önemlidir.
-bluetooth kullanılamıyo iphone da
-piller zamanla bozulur ve değiştirilemiyo iphone da
-appstore a bagımlısın ve üye olman lazım vs incik boncuk
-itunes saçmalığına bağımlısın itunes olmayan bi pc ye baglayp yükleme yapılamaz
-özelleştremyosun, en basit:kendi zil sesini mesaj sesini ayarlıyamıyosun:) karısıyo sonra milletinkiyle
-aksesuarları pahalı
-dosya sistemini düzenleyemiyosun bişeyler atmak zahmetli
aklıma gelmeyen şeyler var daha..."
BEYLER ESKİ IPHONE KULLANICISI BİLE ANLAMIŞ ARTIK DAĞILIN BENCE SÖYLEYECEK SÖZ KALMADI..
| 21 May 2011 14:49 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
"Flash konusunda ise söyleyeceğim yok, hala temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz bunu. iPhone Flash olmadı, olmayacak, hiç bir iPhone kullanıcısı da olmasını istemiyor."
Kimse istemiyormuş :) ne denir ki bu lafın üstüne? olmayan şeyi istememiş gibi davranıp iphone'un daha iyi mi olcağını kanıtlıyacaksınız?
Kimse istemiyormuş :) ne denir ki bu lafın üstüne? olmayan şeyi istememiş gibi davranıp iphone'un daha iyi mi olcağını kanıtlıyacaksınız?
| 21 May 2011 14:46 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
"Iphone bunların çoğunu zaten yapıyor, her fırsatta sayfaların hızlı açılması için FlashBlock gibi eklentiler kullananlar ne oluyorda Iphone'a gelince Flash'ı çok önemsiyorlar, neredeyse bütün web sitelerini sorunsuz ve hızlı görüntüleyebiliyoruz, daha ne olsun. SD kart desteği saçma, zaten Iphone'un geniş bir hafızası var, kırılmış olanlarda bunu USB bellek olarak kullanabiliyorsunuz, Iphone'un eksiği yok Fazlası var..."
android flash ile yüklediği halde sayfaları iphone'dan daha hızlı yüklendiğini youtube'dan bile görebilirsin hala ne hızından bahsediyorsun acaba?
android flash ile yüklediği halde sayfaları iphone'dan daha hızlı yüklendiğini youtube'dan bile görebilirsin hala ne hızından bahsediyorsun acaba?
| 21 May 2011 14:41 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Kimse Yokmu :(
- Nvidia 295.73 Driver Problemli
- Pc Toplama ! TEŞEKKÜRLER KONU ...
- bi panpamızdna şunun çözümünü ...
- LED monitör tavsiyesi
- Lütfen yardım edin arkadaşlar
- ekran kartı konusunda yardım
- Lenovo İ7 2630QM 750GB DİSK 4GB ...
- Oyun Bilgisayarı Toplamak ...
- Taşınabilir Harici Disk ÖNERİLERİ ... ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
CHIP Online iPad ve iPhone'da!
CHIP Online mobil uygulamalarını indirin
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Android, Google'sız nasıl kullanılır?
- Haber: Cebiniz neden bu kadar yavaş?
- Haber: Android neden geç kalıyor?
- Haber: iPhone 5 için son söylenti!
- Haber: Kaydırarak kilit açmayı Apple mı icat etti?
- Haber: Samsung'dan 2 yeni Galaxy cep daha...
- Haber: Cep telefonlarında ikinci el pazarı!
- Haber: "Kocaman" bir cep daha geliyor!
- Haber: iPhone 4, Apple'a bela oldu!
- Haber: Cep devi Türkiye'ye geri dönüyor!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
- Playstation 3'e Yasak mı Geliyor?
- AMD BullDozer İşlemciler 3.50GHz + Olabilir
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Yeni işletim sistemi geliyor!
- 2Cep devi Türkiye'ye geri dönüyor!
- 3İşte yeni Windows logosu!
- 4Satıldı, değeri 210 kat arttı
- 5Google DNS fena coştu!
- 6Chrome 17 ve diğer tarayıcılar karşı karşıya!
- 7İşte yeni cep devimiz!
- 8MS, Internet Explorer'ı burada test ediyor!
- 9Vodafone'dan günde 1TL'ye tablet!
- 10Samsung ceplerde önemli indirim!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Kablosuz ağınıza doping!
- 2İnternette bant genişliği ve hız
- 3DirectX'in ölümü ve tekrar doğuşu!
- 42012 yılının yazılımları!
- 5Yeni başlayanlar için 22 Android uygulaması!
- 6Windows'un karanlık köşelerini aydınlatın!
- 7İşlemciler nasıl üretiliyor?
- 8Windows Başlangıç Kiti 2012!
- 9En iyi ve ücretsiz 26 Microsoft aracı!
- 10Hack'lendiniz! Peki ya sonra?
Bu virüsleri hiç duymuş muydunuz?
Bu yazıda sizlere Hiç Duymadığınız Virüslerden Bahsetmeye Çalışacağım.
Yazar: yucell
Donanım ve bilgisayar aşkı
O para biriktirip bin bir zahmetle aldığın sistem gelir parçalar kutunun içinde
Yazar: firaristt
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Can Bonomo - Love Me Back (Turkey Eurovision 2012)
- Kinect ile araba böyle parkedilir!
- Çünkü Burn Ateşler! (Kartalkayayı Ateşleyenler)
- Yeni Angry Birds uzaya çıkıyor!
- Mesajlaşırken düştü! Hem de canlı yayında...
- Fotoğrafınızda arkadan geçenleri kaldırın!
- Sanatçılardan Türkiye Kumbarasına destek!
- Microsoft çalışanından köpek bakan robot!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- İnternette bant genişliği ve hız
- Android, Google'sız nasıl kullanılır?
- Samsung'dan radikal karar!
- Jigsawyer HD Türklerin ilgisini çekti!
- Cebiniz neden bu kadar yavaş?
- iPad, Kore'de Galaxy Tab'ı katladı!
- Ortalığı karıştıran fotoğraflar!
- Bu sanki biraz ağır oldu...
- Türk Telekom üç taraftarı onunla tanıştıracak
- Intel, Wi-Fi'ı Atom çipine sokmayı başardı!
CHIP Dergisi: Şubat 2012