1 Temmuz 2008, 15:46
2008'de Pazar ne kadar büyüyecek?

İnterpromedya Pazarlama Hizmetleri ve Araştırma Grubu Müdürü Özlem Unan da Türkiye bilişim pazarının, 2007 yılında 25,8 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını aktararak, yazılım pazarının da yüzde 43,2 büyüyerek 1,3 milyar dolar olduğunu kaydetti.
Bilişim pazarının 2008 yılı sonunda 31 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını ve satılan bilgisayarların yüzde 55'inin taşınabilir olacağını öngördüklerini dile getirerek, ADSL abone sayısının yüzde 40 artarak 6 milyon kişiye ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Unan, "Kurumsal kaynak planlaması, sektörel yazılım ve mobil yazılım büyümeye devam edecek. Sonbaharda numara taşınabilirliği ve gerçekleşmesi beklenen 3. nesil teknolojilere geçiş telekom pazarına hareket getirecek. Tüm göstergelere bakarak ve geçmiş 10 yıldaki veriler analiz edilerek, Türkiye bilişim pazarının 2007 yılından 2012 yılında kadar yüzde 128 büyüyerek 58,7 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
Bilişim pazarının 2008 yılı sonunda 31 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını ve satılan bilgisayarların yüzde 55'inin taşınabilir olacağını öngördüklerini dile getirerek, ADSL abone sayısının yüzde 40 artarak 6 milyon kişiye ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Unan, "Kurumsal kaynak planlaması, sektörel yazılım ve mobil yazılım büyümeye devam edecek. Sonbaharda numara taşınabilirliği ve gerçekleşmesi beklenen 3. nesil teknolojilere geçiş telekom pazarına hareket getirecek. Tüm göstergelere bakarak ve geçmiş 10 yıldaki veriler analiz edilerek, Türkiye bilişim pazarının 2007 yılından 2012 yılında kadar yüzde 128 büyüyerek 58,7 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
Giriş:
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
İlginizi Çekebilir
- Haber: Numara taşınabilirliği hala bilinmiyor
- Haber: Tomb Raider: Underworld piyasada
- Haber: Spore, Creepy & Cute Parts ile daha eğlenceli
- Haber: CHIP Online Vista Sidebar 2.0
- Haber: CHIP Online RSS değişiyor
- Haber: Mars robotu Phoenix'in sesi soluğu kesildi
- Haber: Windows 7 makalesi
- Haber: Mozilla ofisinden rekor denemeleri
- Haber: Anketi doldurun, Chip Özel kazanın!
- Haber: Hidrojeni kullanan süper otomobil
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 4 yorum
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
sinan.e adlı yorum yazan kişi ; söylediklerine aynen katılıyorum özellikle t.telekom hakkındaki söylediğin gerçekten de öyle değilmi? evet öyle ucuza hizmet veriyor gibi gösterse de değil.
biz 1-2 yıldır ttnet abonesiyiz bırak daha fazla süredir abone olan var bi bakıyoruz ttnet kampanya çıkarmıs daha abone olmayanlar için neymiş efendim indirilmli internet bize neden çıkarmıyolar öyle bir kampanya o kadar yıldır kullanıyoruz ayda 30 ytl daha ttnet nedir bilmeyenlere de ayda 15 ytl ye başka bi isteğiniz warmı????
biz 1-2 yıldır ttnet abonesiyiz bırak daha fazla süredir abone olan var bi bakıyoruz ttnet kampanya çıkarmıs daha abone olmayanlar için neymiş efendim indirilmli internet bize neden çıkarmıyolar öyle bir kampanya o kadar yıldır kullanıyoruz ayda 30 ytl daha ttnet nedir bilmeyenlere de ayda 15 ytl ye başka bi isteğiniz warmı????
| 07 Eylül 2008 Pazar, 13:08 | ![]() | ![]() |
500 şirket yerine ilk 3 tekel şirketi yıllarca bunlardan çektik ülkemin bill gates'leri konumlarını oldukça gaddarça kullanan bunlar geçmişi hatırlatın.
| 03 Ağustos 2008 Pazar, 16:03 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
sinan.e yazmış:
burada ithal edilen ürünleri satan teknosa, indeks bilgisayar gibi teknoloji üretmeyen, sadece pazarlayan distribütör şirketler yerine teknolojiyi üreten şirketleri görmeyi hayal ediyorum hep.
bizim yazılım şirketlerimiz de olmalı o ilk 10 içinde. türkiyede başarıya aç bir genç beyin potansiyeli var bunlar değerlendirilmeli..
türk telekom gibi tekel, teknoloji transfer eden, halka ucuz hizmetler vererek, fahiş fiyatlarla dünya kadar gelir elde eden şirketi görmek istemiyorum 1. sırada...
turkcell i herkes fiyatlarından dolayı eleştirsede teknoloji üretiyor, o yüzden takdir ediyorum..
bizim yazılım şirketlerimiz de olmalı o ilk 10 içinde. türkiyede başarıya aç bir genç beyin potansiyeli var bunlar değerlendirilmeli..
türk telekom gibi tekel, teknoloji transfer eden, halka ucuz hizmetler vererek, fahiş fiyatlarla dünya kadar gelir elde eden şirketi görmek istemiyorum 1. sırada...
turkcell i herkes fiyatlarından dolayı eleştirsede teknoloji üretiyor, o yüzden takdir ediyorum..
| 02 Temmuz 2008 Çarşamba, 20:11 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
başlıkdaki 500 büyük şirketi bulamadık siz bulursanız haber verin chip editörleri nasıl olur iyi olur demi :D
| 01 Temmuz 2008 Salı, 20:21 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Numara taşınabilirliği hala bilinmiyor
- Haber: Tomb Raider: Underworld piyasada
- Haber: Spore, Creepy & Cute Parts ile daha eğlenceli
- Haber: CHIP Online Vista Sidebar 2.0
- Haber: CHIP Online RSS değişiyor
- Haber: Mars robotu Phoenix'in sesi soluğu kesildi
- Haber: Windows 7 makalesi
- Haber: Mozilla ofisinden rekor denemeleri
- Haber: Anketi doldurun, Chip Özel kazanın!
- Haber: Hidrojeni kullanan süper otomobil
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- YouTube yasağına yeni imaj!
- Mozilla: Artık çok kazanıyor!
- Ekonomik kriz Nokia'yı da vuruyor
- DivX ve Yahoo mahkemede hesaplaşacak
- Tomb Raider: Underworld piyasada
- Torrent: 2008'e damgasını vuran film hangisi?
- Microsoft ve Intel ile 7 sayısı üzerine…
- "Ben YouTube'a giriyorum" tepkileri!
- Google aramalarını kişiselleştirin!
- iPhone'a Türkçe desteği ve Street View geldi
Günün Tam Sürüm Programı
Her gün tam sürüm bir yazılım
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Birbirinden güzel 50 farklı Photoshop harikası
CHIP Online, sizler için 50 farklı Photoshop harikasını bir araya getirdi.
CHIP Online-Video
|
|
Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs Dinazorların Sonu: Buz Çağı devam ediyor. İkinci Fragman karşınızda... |
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Vista Transformation Pack: Yeni sürüm burada
- 2Rocket Dock: Windows'a Mac OS makyajı
- 3Ücretsiz Celestia ile uzay ayağınızın altında
- 4Sanal seks boşanmaya götürüyor!
- 5GTA 4'ün PC sürümü kötü bir sürprizle geliyor
- 6Gizli Windows 7 özellikleri su yüzüne çıktı
- 7Windows Vista baş ağrıtıyor
- 8Yepyeni Türkçe oyunlar geliyor!
- 9Zone Alarm Pro 2009 24 saatliğine bedava!
- 10Morro: MS'ten ücretsiz anti-virüs yazılımı
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Windows'unuz hızlı açılsın!
- 2Linux'u denemek isteyenler için rehber
- 3Daha hızlı ve daha güvenli bir ağa sahip olun
- 4Spore: Dünyanın tartıştığı oyunu inceledik
- 5Uygulama testi: Adobe Photoshop CS4
- 6TOP 10: En iyi cepler kapışıyor
- 7Nokia E71: A'dan Z'ye inceledik...
- 8Firefox'un gücüne güç katacak 25 eklenti
- 9Numara taşıma resmen başladı
- 10Birbirinden kullanışlı 20 internet portalı
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- İPhone 3G Şimdi Türkçe!
- Call of Duty: World at War v1.1 Patch
- Eski cepler altın oluyor!
- X58 Çipsetli Core i7 Anakartları
- PES 2009 Patch 1.20 Çıktı!
- Muhabir ışınlandı ! Video
- Java Teknolojileri Etkinliği (ÜCRETSİZ)
- Google'dan Android'e ilk güvenlik yaması.
- PC için GTA 4 çıktı
- İsveç'ten Su Temizleme Devrimi
CHIP Dergisi: Kasım 2008