Doom 4 ve daha fazlası...
27 Temmuz 2009, 00:03

John Carmack merak katsayınızı arttıracak

iD Software'in kurucusu John Carmack'tan çarpıcı RAGE, Doom 4, Xbox 360 ve PS3 açıklamaları.
John Carmack merak katsayınızı arttıracak
Doom 4 ve RAGE birden çok DVD olacak
Efsane programcı John Carmack konuştu: "PS3'ün sunduğu ham performans, diğer konsollardan teorik olarak biraz daha fazla."

iD Software'in kurucusu Carmack, Doom gibi oyunlarla bilgisayayar oyunlarında çığır açan bir programcı. Kendisine konsolların performansıyla ilgili bir soru sorulduğunda, PlayStation 3'ün diğer konsollara göre biraz daha fazla teorik ham performans sunduğunu söyledi. Burada sözün teorik kısmı önemli, Carmack pratikte PS3'ün donanımsal güç olarak Xbox 360'dan güçlü olmadığını söylüyor.

Carmack ayrıca Playstation 3 için oyun geliştirmenin Xbox 360'a oyun geliştirmekten çok daha zor olduğunu söylüyor. "Xbox 360'ta bulunduğumuz yere kesinlikle daha rahat geldik. PS3'te ise çok daha fazla ter dökmemiz gerekti."

Carmack'ın yeni geliştirdiği oyun motoru id Tech 5'in de en az oyunlar kadar heyecanla beklendiğini belirtmekte fayda var. Carmack oyun motorlarında çıtayı her seferinde yükseltmeyi başarıyor. iD Tech 5 motorunun öncekilerden bir farkı var, oyun geliştiriciler için işleri kolaylaştırmasına da oyunculara sunduğu tecrübe kadar önem verilmiş.

id Software bu motorla RAGE'i ve Doom 4'ü geliştiriyor. Daha önce yaptığımız bir haberde bu bilgiye yer vermiştik. Carmack RAGE'in 2 DVD, DOOM 4'ün ise 3 DVD olacağını sözlerine ekledi. İkisi de aynı motorla yapılıyor ama Carmack'ın dediğine göre Doom 4, RAGE'den farklı bir motorla geliştirilmiş kadar farklı görünecek.

PS3 Carmack'ı daha çok uğraştırmış olsa da Blu-Ray'in nihayet faydası görülecek gibi duruyor. PS3 sahipleri DVD tak çıkart yapmak zorunda kalmayacak.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 8 yorum
12Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Ps3 e özel çıkan oyunların başarısı tartışılmaz yapan firmalar yapıyor ve harikalar çıkıyor ortaya nitekim e3 fuarında en gelişmiş grafiklere sahip oyunlar god of war3 ve uncharted 2 seçildi heralde haberiniz vardır.ama bu multiplatform olayı ve yapılan oyunların ps3 e port edilmesi kaliteyi düşürüyor.E3 fuarında god of war neden ps3 e özel sorusuna sony nin verdiği cevap ''ps3 e özel değil ancak ps3 bu oyunu kaldırabilir ve oynanabilir''şeklinde acayip bir şamar vurmuştur.
27 Tem 2009  14:17%75Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%25
Ziyaretçi yazmış:
Adam aradaki farkı güzel özetlemiş. Duygusal davranmaya gerek yok PS fanları.
"Carmack pratikte PS3'ün donanımsal güç olarak Xbox 360'dan güçlü olmadığını söylüyor" Carmack ayrıca Playstation 3 için oyun geliştirmenin Xbox 360'a oyun geliştirmekten çok daha zor olduğunu söylüyor. "Xbox 360'ta bulunduğumuz yere kesinlikle daha rahat geldik. PS3'te ise çok daha fazla ter dökmemiz gerekti."
27 Tem 2009  12:02%60Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%40
Ziyaretçi yazmış:
Mıcrosoft'un parasal gücüne ve baskılarına rağmen ayrıca pc ve xbox platformununda microsoftun elinde olması münasebetiyle satılacak oyun kapasitesini gözardı ederek Playstation3'ün performansı biraz daha yüksek diyebiliyorsa burdan çıkan sonuç playstation'ın biraz daha değil gerçekten çok güçlü olduğudur.
27 Tem 2009  10:30%75Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%25
mavizaman yazmış:
doom3ün dönemin efsanesi olmuştu bilmeyenler için crysisin çıkışını örnek gösterebilirim.
Hala bile grafikleri bugüne oranla kötü sayılmaz.
arşivlik fpslerden biriydi.
şimdiki gelen de öyledir umarım klasik öldür geçe dönmez belli bir süre sonra.
27 Tem 2009  03:25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
mavizaman yazmış:
doom3ün dönemin efsanesi olmuştu bilmeyenler için crysisin çıkışını örnek gösterebilirim.
Hala bile grafikleri bugüne oranla kötü sayılmaz.
arşivlik fpslerden biriydi.
şimdiki gelen de öyledir umarım klasik öldür geçe dönmez belli bir süre sonra.
27 Tem 2009  01:27Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

 
Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu