12 Ağustos 2009

Hackerlık ulusal gurur kaynağı

Hackerlık ulusal gurur kaynağı
Rus hackerlar meslektaşları arasında yetenekleriyle sivriliyor
Bu arada Brezilya gibi Türkiye ile her alanda paralellik gösteren bir ülkenin, internet bankaları üzerinde trojan kullanımında lider olduğunu da unutmayalım. Borsamız paralel gidiyor zaten, şimdi bir de işin internet suçları kısmında da benzemeye başladık.

İnternet konusundaki yeteneğin ulusal bir övünç kaynağı olduğunu belirtmekte fayda var. Mesela Boris Miroshnikov Rus Polis Teşkilatı'nda K Departmanı'nda çalışıyor. İnternet üzerinden işlenen suçlarla ilgilenen bu departmanın başı olan Boris, kovaladığı suçlularla adeta milli bir gurur duyuyor. 2005 yılında Londra'da gerçekleştirilen E-Suç Kongresi'nde bakın ne diyor: "Yazılımcılarımız dünyanın en iyisi; bu yüzden hackerlarımız da dünyanın en iyisi!"

Rus hackerları, zaman zaman FBI ajanları kandırıp Amerika'ya getirmeyi ve tutuklamayı başarıyor. 2001 yılında böyle yakalanan Vasiliy Gorshkov ve Alexey Ivanov, 20'nin üzerinde komplo, sahtekarlık ve daha başka suçtan dolayı tutuklandılar.

2004 yılında Rus polisi dokuz İngiliz bahisçiden 45 milyon sterlin çalan bir çeteyi yakaladı. Rakamlar hiç de ufak değil. Daha sonra İngiliz şirketlerinden 2 milyon sterlini DDoS saldırılarıyla çalmayı başaran Ivan Maksakov, Alexander Petrov ve Denis Stepanov ancak Interpol'ün yoğun çabalarıyla yakalanabildi. Aslında DDoS saldırılarıyla para çalamazsınız. Ancak DDoS saldırılarıyla 10.000 sterlin isteyip verilmediğinde 100.000 sterlinlik zarar yaratan suçlular, şantajla istediklerini alabiliyorlardı.

Ulusal bir hareket olarak da, geçen yıl Rusya Gürcistan'a girdiğinde Rus hackerlar düşman ülkenin internet altyapısını çökertmek için yoğun bir DDoS saldırısı başlatmışlardı. Günümüzde internet modern bir savaş alanı haline geldi anlayacağınız.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




Sonraki Sayfada:

Bot orduları
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 27 yorum
123456Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
hackerim diyen bir insan hacker değildir sadece laf olsun diye şekil yapmaya çalışanlardır. hiç bir hacker ben hackerim demez ;)
türkiyenin sanal alemde görünmeyen kahramanları elbette var ;)
08 Eyl 2009  17:03%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
edipciftci yazmış:
ARKADAŞLAR yakın bir tarihte yakanan ve şimdiye kadar görülmüş en büyük siber suşu işleyerek interpol tarafından kırmızı bültenenle aranan bir Tğürk hacker vardı ve yanlış hatırlamıyorsam antalya taraflarında yakalndı, oda çok olmayacak bir sebeple.

yani Türkiye de hack dedinmi duracaksın neden? --- çünki bizim ülkemizde eğer fazla bir haber vs çıkmıyorsa bırakın çıkmasın ve hacker larımız yakalanmasın...!!!

çünki birgün onlara Devletimizin ihtiyacı olacak.

düşünsenize bizim hacker lar ne kadar kabiliyetliler ki saman altından su aşırıp kendilerini sükse etmeden, açığa çıkartmadan hayatlarına devam edebiliyorlar.

ülkemizi bu konuda aşağı görmeyin lütfen...!!!

saygılar
31 Ağu 2009  14:08Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
"Bizleri çok bir şey görmeyin Hacklerlarda sizler gibi diyebilirm.Ben Nasa Microsft gibi sistemlere girdim hatta facebook şifresini aldım ancak girmedim."

ya bunları yapabilen birisi gelip burda anlatmaz,sen git biraz daha rüya gör,bu seferde belki amerika başkanını pc den hipnotize edersin lamer seni :D
31 Ağu 2009  11:38Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
corpixx yazmış:
turkiyede Güzel Hacklerda Var.
Ayyildiz team Dünyanın En büyük Hacker grubu...
googlede Aratabilirsiniz.. türkler...
28 Ağu 2009  01:59Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
bikerede kendi ulkenizdeki değerleri savunun ya onune gelen hacker deil tabide ancak hakkıyla ve laikiyle yapanlarda var.eline 2 tane trojen programı alan hackerım diyor ona katılıyorum ama turk hackarlında hakkını yemeyelim :)
27 Ağu 2009  02:12%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123456Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

 
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu