Firefox'a şikayet yağıyor!
18 Aralık 2009, 16:00
Kullanıcılar Firefox 3.5.6'dan şikayetçi
Halil Mollaoğlu
Firefox hataları düzeltmek için bir kez daha güncellendi ama bu kez işi eline yüzüne bulaştırdı...

Firefox 3.5.6: Güvenlik açıklarını kapattı ama başka sorunlara neden oldu.
Birkaç gün önce çıkan Firefox 3.5.6 birçok hatayı giderdi; fakat yenilerine de sebep oldu. Birçok kullanıcı Firefox 3.5.6'yı kurduktan sonra oturum açma zorunluluğu gerektiren Proxy sunucularına bağlanamadı.
Winfuture kaynaklı habere göre kullanıcıların çoğu bu olaya büyük tepki gösterdi ve güvenlik açığı barındırmasına rağmen 3.5.5 sürüme geri döndü. Mozilla'nın bu sorunu gideren güncellemeyi ne zaman sunacağı belli değil; fakat o ana kadar el ile hatayı düzeltmek mümkün.
Firefox yapılandırma ayarlarının bulunduğu "about:config" sayfasını açın ve network.auth.force-generic-ntlm ayarının değerini false yerine true yaptığınızda kimlik doğrulama gerektiren Proxy sunucularına tekrar giriş yapabilirsiniz.
Winfuture kaynaklı habere göre kullanıcıların çoğu bu olaya büyük tepki gösterdi ve güvenlik açığı barındırmasına rağmen 3.5.5 sürüme geri döndü. Mozilla'nın bu sorunu gideren güncellemeyi ne zaman sunacağı belli değil; fakat o ana kadar el ile hatayı düzeltmek mümkün.
Firefox yapılandırma ayarlarının bulunduğu "about:config" sayfasını açın ve network.auth.force-generic-ntlm ayarının değerini false yerine true yaptığınızda kimlik doğrulama gerektiren Proxy sunucularına tekrar giriş yapabilirsiniz.
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: Sıkılarak kullandığımız 10 yazılım!
- Haber: Opera'yı denemek için 5 neden!
- Haber: Kaspersky Apple'a çok kızmış!
- Haber: Korsan yazılım ve Türkiye!
- Haber: Firefox'a "sıfırlama" özelliği geliyor!
- Haber: Yanlışlıkla silinen dosyaları bedava kurtarın
- Haber: Adobe'dan açıklar konusunda açıklama!
- Haber: Adobe'dan "delirten teklif!"
- Haber: Yeni sürüm hazır, İndirin!
- Haber: MacOS X'te inanılmaz tehlike!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 26 yorum
Fazla bellek kullanıyor diyen memoryfox eklentisini kursun.
| 27 Ara 2009 21:43 | ![]() | ![]() |
chrome kullan, bunlarla uğrasma
| 23 Ara 2009 19:00 | ![]() | ![]() |
Belleği aşırı kullanıyor, neyse genelde herkesin belleklerinde fazla fazla boş yer var artık.
Peki mikroişlemcinin aşırı kullanılması ve fazla ısınması ne olacak? Onun çözümü yok.
Mikroişlemcimin yanmamsı için Firefox'u kaldırdım. Uzun süredir kullanıyorum ve diğerleri gibi normal bir tarayıcı durumuna gelmedikçe de kullanmamaya kararlıyım. Firefox iş bitirici değil, SÜREKLİ SÜRÜNCEMEDE bir tarayıcı ve bende kredisi bitti artık.
Diğerlerini kullanıyorum, hangisi olursa olsun çok memnunum, hiç bir sorunum yok. Bazen IE8 kilitleniyor, Windows'u da göçertiyor. O yüzden onu daha az kullanmaya başladım. Bu gidişle o da Firefox'un akibetine uğrayacak.
Peki mikroişlemcinin aşırı kullanılması ve fazla ısınması ne olacak? Onun çözümü yok.
Mikroişlemcimin yanmamsı için Firefox'u kaldırdım. Uzun süredir kullanıyorum ve diğerleri gibi normal bir tarayıcı durumuna gelmedikçe de kullanmamaya kararlıyım. Firefox iş bitirici değil, SÜREKLİ SÜRÜNCEMEDE bir tarayıcı ve bende kredisi bitti artık.
Diğerlerini kullanıyorum, hangisi olursa olsun çok memnunum, hiç bir sorunum yok. Bazen IE8 kilitleniyor, Windows'u da göçertiyor. O yüzden onu daha az kullanmaya başladım. Bu gidişle o da Firefox'un akibetine uğrayacak.
| 21 Ara 2009 01:47 | ![]() | ![]() |
Şu an için sadece chrome kullanıyorum. Ancak mecbur kalırsam da ie.(Nedense bazı devlet uygulamaları sadace ie ile çalışıyor)
Fakat şunu söyleyeyim Firefox hala iyi bir tarayıcı. Benim için iki sorunu var firefox un.
1. si açılışı biraz yavaş ama hala ie den iyi. Çünkü ie de bir tab açmak en az 5 sn sürüyor.
2.si ise tasarım. Tasarımı biraz eski sanki. Ama hala ie den iyi. O devasa ie tabları iğrenç. Öncelikle tasarım ekranda en fazla alanı sağlamalı ve en sade görüntüde olmalı benim için
Bu iki özelliği şimdilik chrome başarıyla sağlıyor. Hem hızlı açılıyor Hem de tasarımı ekranda olabildiğince yer açıyor. Ayrıca beta olan 4. sürümüyle firefox kadar olmasa da eklentiler sunuyor. Zaten çok fazla eklenti kurmayan bana yetiyor. Bu şekilde tarayıcıların rekabet etmesi çok iyi. Çünkü bu sayede internet standartları gelişiyor. İnternetin asla bir şirketin tekelinde olmaması gerekir ne google nin ne microsoft un bu yüzden açık kaynak ta var olmalı.
Son olarak edip çiftçi konusuna gelirsem kendisine yaptığı yorumlardan dolayı teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun diyorum. Daha öğreneceği çok şey var :)
Fakat şunu söyleyeyim Firefox hala iyi bir tarayıcı. Benim için iki sorunu var firefox un.
1. si açılışı biraz yavaş ama hala ie den iyi. Çünkü ie de bir tab açmak en az 5 sn sürüyor.
2.si ise tasarım. Tasarımı biraz eski sanki. Ama hala ie den iyi. O devasa ie tabları iğrenç. Öncelikle tasarım ekranda en fazla alanı sağlamalı ve en sade görüntüde olmalı benim için
Bu iki özelliği şimdilik chrome başarıyla sağlıyor. Hem hızlı açılıyor Hem de tasarımı ekranda olabildiğince yer açıyor. Ayrıca beta olan 4. sürümüyle firefox kadar olmasa da eklentiler sunuyor. Zaten çok fazla eklenti kurmayan bana yetiyor. Bu şekilde tarayıcıların rekabet etmesi çok iyi. Çünkü bu sayede internet standartları gelişiyor. İnternetin asla bir şirketin tekelinde olmaması gerekir ne google nin ne microsoft un bu yüzden açık kaynak ta var olmalı.
Son olarak edip çiftçi konusuna gelirsem kendisine yaptığı yorumlardan dolayı teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun diyorum. Daha öğreneceği çok şey var :)
| 19 Ara 2009 23:20 | ![]() | ![]() |
ben hepsini kullanıyorum değişiklik oluyor firefox IE opera
| 19 Ara 2009 02:25 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Hangi Ekran Kartını Seçmeliyim.
- film önerileriniz ?
- Beyler telefon alıcam ama..
- İ.K.İ.Ç KONU CLOSE BY COTRJ65 ...
- Bilgisyar toplamamda bana yardım ...
- VGA'dan DVI'a geçmek istiyorum ama !
- 2000 tlye bilgisayar için yardım
- ekran kartı ve Ram yenilemel ! ...
- Merhabalar kasa topluyorum
- Hangi forumlara üyesiniz? ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
CHIP Online iPad ve iPhone'da!
CHIP Online mobil uygulamalarını indirin
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Sıkılarak kullandığımız 10 yazılım!
- Haber: Opera'yı denemek için 5 neden!
- Haber: Kaspersky Apple'a çok kızmış!
- Haber: Korsan yazılım ve Türkiye!
- Haber: Firefox'a "sıfırlama" özelliği geliyor!
- Haber: Yanlışlıkla silinen dosyaları bedava kurtarın
- Haber: Adobe'dan açıklar konusunda açıklama!
- Haber: Adobe'dan "delirten teklif!"
- Haber: Yeni sürüm hazır, İndirin!
- Haber: MacOS X'te inanılmaz tehlike!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- TTNet'ten yeni paket: HAZIRNET
- Google'a göre başarısızlık yok!
- Windows 8 canavarı: Şimdilik en iyisi o!
- Android, iOS'u "eziyor!"
- Facebook efsanesi hortladı!
- Metro IE10 Flash'ı "kısmen" destekleyecek!
- Siri ve S-Voice karşı karşıya!
- İnterneti yüzlerce kat hızlandıracak!
- Darty taşınabilir disk mağazasını açtı!
- Sıkılarak kullandığımız 10 yazılım!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
Dijital Fotoğraf Kursu
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 3Zaman kaybettiren 10 teknoloji yalanı!
- 4Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 5Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 6Galaxy S3 için kaçınılmaz son!
- 7Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- 8Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 9Galiba bu sefer geliyor!
- 10Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 5TEST: Nikon D3200
- 6Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!
- 7Unutulmayan 10 çöküş!
- 8En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 9Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
- 10Efsane ceplerin varisleri
CHIP Dergisi: Mayıs 2012