Firefox'a şikayet yağıyor!
18 Aralık 2009, 16:00

Kullanıcılar Firefox 3.5.6'dan şikayetçi

Halil Mollaoğlu
Firefox hataları düzeltmek için bir kez daha güncellendi ama bu kez işi eline yüzüne bulaştırdı...
Kullanıcılar Firefox 3.5.6'dan şikayetçi
Firefox 3.5.6: Güvenlik açıklarını kapattı ama başka sorunlara neden oldu.
Birkaç gün önce çıkan Firefox 3.5.6 birçok hatayı giderdi; fakat yenilerine de sebep oldu. Birçok kullanıcı Firefox 3.5.6'yı kurduktan sonra oturum açma zorunluluğu gerektiren Proxy sunucularına bağlanamadı.

Winfuture kaynaklı habere göre kullanıcıların çoğu bu olaya büyük tepki gösterdi ve güvenlik açığı barındırmasına rağmen 3.5.5 sürüme geri döndü. Mozilla'nın bu sorunu gideren güncellemeyi ne zaman sunacağı belli değil; fakat o ana kadar el ile hatayı düzeltmek mümkün.

Firefox yapılandırma ayarlarının bulunduğu "about:config" sayfasını açın ve network.auth.force-generic-ntlm ayarının değerini false yerine true yaptığınızda kimlik doğrulama gerektiren Proxy sunucularına tekrar giriş yapabilirsiniz.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 26 yorum
123456Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Fazla bellek kullanıyor diyen memoryfox eklentisini kursun.
27 Ara 2009  21:43Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
chrome kullan, bunlarla uğrasma
23 Ara 2009  19:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Belleği aşırı kullanıyor, neyse genelde herkesin belleklerinde fazla fazla boş yer var artık.

Peki mikroişlemcinin aşırı kullanılması ve fazla ısınması ne olacak? Onun çözümü yok.

Mikroişlemcimin yanmamsı için Firefox'u kaldırdım. Uzun süredir kullanıyorum ve diğerleri gibi normal bir tarayıcı durumuna gelmedikçe de kullanmamaya kararlıyım. Firefox iş bitirici değil, SÜREKLİ SÜRÜNCEMEDE bir tarayıcı ve bende kredisi bitti artık.

Diğerlerini kullanıyorum, hangisi olursa olsun çok memnunum, hiç bir sorunum yok. Bazen IE8 kilitleniyor, Windows'u da göçertiyor. O yüzden onu daha az kullanmaya başladım. Bu gidişle o da Firefox'un akibetine uğrayacak.
21 Ara 2009  01:47Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
fyodor yazmış:
Şu an için sadece chrome kullanıyorum. Ancak mecbur kalırsam da ie.(Nedense bazı devlet uygulamaları sadace ie ile çalışıyor)
Fakat şunu söyleyeyim Firefox hala iyi bir tarayıcı. Benim için iki sorunu var firefox un.
1. si açılışı biraz yavaş ama hala ie den iyi. Çünkü ie de bir tab açmak en az 5 sn sürüyor.
2.si ise tasarım. Tasarımı biraz eski sanki. Ama hala ie den iyi. O devasa ie tabları iğrenç. Öncelikle tasarım ekranda en fazla alanı sağlamalı ve en sade görüntüde olmalı benim için

Bu iki özelliği şimdilik chrome başarıyla sağlıyor. Hem hızlı açılıyor Hem de tasarımı ekranda olabildiğince yer açıyor. Ayrıca beta olan 4. sürümüyle firefox kadar olmasa da eklentiler sunuyor. Zaten çok fazla eklenti kurmayan bana yetiyor. Bu şekilde tarayıcıların rekabet etmesi çok iyi. Çünkü bu sayede internet standartları gelişiyor. İnternetin asla bir şirketin tekelinde olmaması gerekir ne google nin ne microsoft un bu yüzden açık kaynak ta var olmalı.

Son olarak edip çiftçi konusuna gelirsem kendisine yaptığı yorumlardan dolayı teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun diyorum. Daha öğreneceği çok şey var :)
19 Ara 2009  23:20Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
ben hepsini kullanıyorum değişiklik oluyor firefox IE opera
19 Ara 2009  02:25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
123456Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu