1/6 sayfa
|
Mac'iniz ile yapabileceğiniz 10 şey!
31 Mart 2011
İşte Mac'inizin gizli yetenekleri!
Atilla Malkoç
Ev güvenliği, film yapımı, otomatik görevler ve dahası... İşte Macintosh'un gizli yetenekleri!

Bu konuda okuyacaklarınız:
Bazı basit araçlar ve ipuçları yardımıyla Mac'iniz ile yapabileceklerinize inanamayacaksınız. Örneğin Mac'inizi güvenlik kamerası olarak kullanabilir veya Mac'inizle film yapabilirsiniz.
Elbette tecrübeli Mac kullanıcıları bu ipuçlarının çoğunu biliyordur ancak kim bilir belki de bunlardan birkaçı sizi şaşırtmayı başarabilir. İşte Mac'iniz ile yapabileceğini 10 havalı şey...
1- Hırsızları yakalayın!
Mac'inizdeki web kamerasının, görüntülü görüşme yapma ve resim çekme dışındaki marifetlerini biliyor muydunuz? Web kameranızı bir güvenlik kamerası olarak da kullanabilirsiniz!
EvoCam veya SecuritySpy gibi bir yazılımı kullanarak, web kameranızı evinizdeki güvenlik sisteminin bir parçası haline getirebilirsiniz.
Bunların dışında iAlertU ve Lockdown isimli ücretsiz yazılımlarla da, Mac'inizi hareket durumunda alarm çalmasını veya Mac'inizi kurcalayan meraklı kişilerin resimlerini çekmesini sağlayabilirsiniz.
Elbette tecrübeli Mac kullanıcıları bu ipuçlarının çoğunu biliyordur ancak kim bilir belki de bunlardan birkaçı sizi şaşırtmayı başarabilir. İşte Mac'iniz ile yapabileceğini 10 havalı şey...
1- Hırsızları yakalayın!
Mac'inizdeki web kamerasının, görüntülü görüşme yapma ve resim çekme dışındaki marifetlerini biliyor muydunuz? Web kameranızı bir güvenlik kamerası olarak da kullanabilirsiniz!
EvoCam veya SecuritySpy gibi bir yazılımı kullanarak, web kameranızı evinizdeki güvenlik sisteminin bir parçası haline getirebilirsiniz.
Bunların dışında iAlertU ve Lockdown isimli ücretsiz yazılımlarla da, Mac'inizi hareket durumunda alarm çalmasını veya Mac'inizi kurcalayan meraklı kişilerin resimlerini çekmesini sağlayabilirsiniz.
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 21 yorum
maci normal pcye kurabilir miyiz?
31 Mar 2011 17:00
------------------------------------------------------------
mac bilgisayarın adıdır.İçindeki işletim sistemi macOS pcye de kurulabilir. Ancak macOS işletim sisteminiz orjinal dahi olsa pcye yüklemeniz sözleşmenize aykırıdır, suçtur.
31 Mar 2011 17:00
------------------------------------------------------------
mac bilgisayarın adıdır.İçindeki işletim sistemi macOS pcye de kurulabilir. Ancak macOS işletim sisteminiz orjinal dahi olsa pcye yüklemeniz sözleşmenize aykırıdır, suçtur.
| 06 Nis 2011 12:05 | ![]() | ![]() |
macosx Lion'la birlikte uygulama alrinda daha cok artacagina eminim
cunki IOSun basarisindan kendileride etkilenmis olmaliki ios tan ornekler gormek mumkun
cunki IOSun basarisindan kendileride etkilenmis olmaliki ios tan ornekler gormek mumkun
| 05 Nis 2011 17:24 | ![]() | ![]() |
Ziyaretçi yazmış:Bugün 13:04
arkadasim yorumuna tesekur ederim ancak sanirsam bir onceki yorumunda belirtmeyi unuttum
"Macbook AIR aldim ancak zaten macbokpro kulnicisiyim MacbookAir almam performans amacli degil, tasinabilirlik amacliydi. bilmiyorum kullanan varmi ancak gercekten cok ince ve diger maclerle cok uyumlu
ve gayet hizli bir netbook'a gore ayni olculerde Samsung un yeni bir urunu var fiyati MacAir'a oranla dahada pahali.
arkadasim yorumuna tesekur ederim ancak sanirsam bir onceki yorumunda belirtmeyi unuttum
"Macbook AIR aldim ancak zaten macbokpro kulnicisiyim MacbookAir almam performans amacli degil, tasinabilirlik amacliydi. bilmiyorum kullanan varmi ancak gercekten cok ince ve diger maclerle cok uyumlu
ve gayet hizli bir netbook'a gore ayni olculerde Samsung un yeni bir urunu var fiyati MacAir'a oranla dahada pahali.
| 05 Nis 2011 17:21 | ![]() | ![]() |
kendi iPhone'um var, ve gerçekten memnunum. Android kullanan arkadaşlarımdan görüyorum, iOS gerçekten iyi. Gerçi fiyatıyla dalga geçiyorlar ama, ablamın Amerika'dan getirdiğini bilmiyorlar tabii :) Neyse esas konuya dönelim. Okulumda Apple hayranı birçok insan var. Zaten dolaylı olarak Mac de kullanmak zorunda kalıyorum. Kaldı ki VMWare'e de Mac yüklemiştim zamanında. Ama uygulama desteği olmayınca bir işe yaramıyor o pembeli, şatafatlı, cıvıl temayla. Olmuyor kardeş, istediği kadar vektör ikonlu olsunlar! iOS cephesinde bizim uygulama sayımız sizden çok fazla havasında Android'e çamur atarken, bir yandan da sayısız Windows uygulamasıyla isterse 2.000 uygulamalı Mac'i övebiliyorsunuz. Apple niye iPad'e iOS yükledi sanıyorsunuz? İstese Mac'i port edemez miydi? Bilmiyor muydu, Mac'in ne kadar az destek gördüğünü, buna karşın iOS'taki uygulama sayısının Mac'in ömrü hayatı boyunca görmediği/göremeyeceği gerçeğini?
--------------------------------
o ihtiyaca göre değişir. imac aldım 27inç.
program sıkıntısı yaşamıyorum. oyun desen zaten oyun oynayacaksan neden mac alıyosun ? ama bootcamp ile windows 7 kurdum. oyunlarımı da gayet güzel oynuyorum.
macintoshta da istediğim işimi yapıyorum.
windowsta bulup da macte olmayan sadece oyunlar var.
çoğu uygulamanın da mac desteği var. AutoCAD de maclere destek vermeye başladı.
yani Apple intel mimarisine geçtikten sonra destek artmaya başladı.
performansta düşüş oldu belki ama destek artmaya başladı.
--------------------------------
o ihtiyaca göre değişir. imac aldım 27inç.
program sıkıntısı yaşamıyorum. oyun desen zaten oyun oynayacaksan neden mac alıyosun ? ama bootcamp ile windows 7 kurdum. oyunlarımı da gayet güzel oynuyorum.
macintoshta da istediğim işimi yapıyorum.
windowsta bulup da macte olmayan sadece oyunlar var.
çoğu uygulamanın da mac desteği var. AutoCAD de maclere destek vermeye başladı.
yani Apple intel mimarisine geçtikten sonra destek artmaya başladı.
performansta düşüş oldu belki ama destek artmaya başladı.
| 05 Nis 2011 16:32 | ![]() | ![]() |
"iOSta 500.000 + uygulama mevcut.
mac app store da ise açıldığı gün 1000 uygulama vardı. bu daha da arttı. şu an teferruatını bilmiyorum.
bu yazı da bilgilendirici bir şey değil. çünkü macler hakkında pc ile arasında önemli fark yaratacak avantajlar var. (final cut studio vs,)
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın lütfen. 1 haftalık bi mac kullanımı sizi bütün fikirlerinizn değşmesine yol açacaktır."
kendi iPhone'um var, ve gerçekten memnunum. Android kullanan arkadaşlarımdan görüyorum, iOS gerçekten iyi. Gerçi fiyatıyla dalga geçiyorlar ama, ablamın Amerika'dan getirdiğini bilmiyorlar tabii :) Neyse esas konuya dönelim. Okulumda Apple hayranı birçok insan var. Zaten dolaylı olarak Mac de kullanmak zorunda kalıyorum. Kaldı ki VMWare'e de Mac yüklemiştim zamanında. Ama uygulama desteği olmayınca bir işe yaramıyor o pembeli, şatafatlı, cıvıl temayla. Olmuyor kardeş, istediği kadar vektör ikonlu olsunlar! iOS cephesinde bizim uygulama sayımız sizden çok fazla havasında Android'e çamur atarken, bir yandan da sayısız Windows uygulamasıyla isterse 2.000 uygulamalı Mac'i övebiliyorsunuz. Apple niye iPad'e iOS yükledi sanıyorsunuz? İstese Mac'i port edemez miydi? Bilmiyor muydu, Mac'in ne kadar az destek gördüğünü, buna karşın iOS'taki uygulama sayısının Mac'in ömrü hayatı boyunca görmediği/göremeyeceği gerçeğini?
"Macbook AIR aldim once dusundum bukadar para degrmi diye HPminin 3 kati fiyati,
aldim cok memnunum gercekten pil suresi harika ssd okadard hizli ve cabuk ki, 2.40gh 4gbRamMACPro ile asik atabilecek seviyede"
Kardeş zaten o kadar parayı vermişsin bari gideydin bi' oyun canavarı alaydın da görseydin esas hız neymiş üstüne adam gibi oyun da oynardın Steam'e bağlı kalmazdın. Ayrıca dediğin teknolojileri Apple üretmiyor ki! Mac'e has, sadece Mac'te çalışan bir şey değil SSD falan. Casper'ın kazık bilgisayarları bile Mac'ten iyidir...
mac app store da ise açıldığı gün 1000 uygulama vardı. bu daha da arttı. şu an teferruatını bilmiyorum.
bu yazı da bilgilendirici bir şey değil. çünkü macler hakkında pc ile arasında önemli fark yaratacak avantajlar var. (final cut studio vs,)
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın lütfen. 1 haftalık bi mac kullanımı sizi bütün fikirlerinizn değşmesine yol açacaktır."
"Macbook AIR aldim once dusundum bukadar para degrmi diye HPminin 3 kati fiyati,
aldim cok memnunum gercekten pil suresi harika ssd okadard hizli ve cabuk ki, 2.40gh 4gbRamMACPro ile asik atabilecek seviyede"
Kardeş zaten o kadar parayı vermişsin bari gideydin bi' oyun canavarı alaydın da görseydin esas hız neymiş üstüne adam gibi oyun da oynardın Steam'e bağlı kalmazdın. Ayrıca dediğin teknolojileri Apple üretmiyor ki! Mac'e has, sadece Mac'te çalışan bir şey değil SSD falan. Casper'ın kazık bilgisayarları bile Mac'ten iyidir...
| 05 Nis 2011 13:04 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Hangi Ekran Kartını Seçmeliyim.
- İ.K.İ.Ç KONU CLOSE BY COTRJ65 ...
- Beyler telefon alıcam ama..
- Bilgisyar toplamamda bana yardım ...
- 2000 tlye bilgisayar için yardım
- VGA'dan DVI'a geçmek istiyorum ama !
- ekran kartı ve Ram yenilemel ! ...
- Merhabalar kasa topluyorum
- Hangi forumlara üyesiniz?
- Pc toplamam lazim yardim lutfen ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
CHIP Online iPad ve iPhone'da!
CHIP Online mobil uygulamalarını indirin
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Sıkılarak kullandığımız 10 yazılım!
- Haber: Opera'yı denemek için 5 neden!
- Haber: Kaspersky Apple'a çok kızmış!
- Haber: Korsan yazılım ve Türkiye!
- Haber: Firefox'a "sıfırlama" özelliği geliyor!
- Haber: Yanlışlıkla silinen dosyaları bedava kurtarın
- Haber: Adobe'dan açıklar konusunda açıklama!
- Haber: Adobe'dan "delirten teklif!"
- Haber: Yeni sürüm hazır, İndirin!
- Haber: MacOS X'te inanılmaz tehlike!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 3Zaman kaybettiren 10 teknoloji yalanı!
- 4Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 5Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 6Galaxy S3 için kaçınılmaz son!
- 7Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- 8Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 9Galiba bu sefer geliyor!
- 10Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 5TEST: Nikon D3200
- 6Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!
- 7Unutulmayan 10 çöküş!
- 8En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 9Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
- 10Efsane ceplerin varisleri
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- TTNet'ten yeni paket: HAZIRNET
- Google'a göre başarısızlık yok!
- Windows 8 canavarı: Şimdilik en iyisi o!
- Android, iOS'u "eziyor!"
- Facebook efsanesi hortladı!
- Metro IE10 Flash'ı "kısmen" destekleyecek!
- Siri ve S-Voice karşı karşıya!
- İnterneti yüzlerce kat hızlandıracak!
- Darty taşınabilir disk mağazasını açtı!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Dergisi: Mayıs 2012