Mac'iniz ile yapabileceğiniz 10 şey!
31 Mart 2011

İşte Mac'inizin gizli yetenekleri!

Atilla Malkoç
Ev güvenliği, film yapımı, otomatik görevler ve dahası... İşte Macintosh'un gizli yetenekleri!
İşte Mac'inizin gizli yetenekleri!

Bu konuda okuyacaklarınız:

Bazı basit araçlar ve ipuçları yardımıyla Mac'iniz ile yapabileceklerinize inanamayacaksınız. Örneğin Mac'inizi güvenlik kamerası olarak kullanabilir veya Mac'inizle film yapabilirsiniz.

Elbette tecrübeli Mac kullanıcıları bu ipuçlarının çoğunu biliyordur ancak kim bilir belki de bunlardan birkaçı sizi şaşırtmayı başarabilir. İşte Mac'iniz ile yapabileceğini 10 havalı şey...

1- Hırsızları yakalayın!

Mac'inizdeki web kamerasının, görüntülü görüşme yapma ve resim çekme dışındaki marifetlerini biliyor muydunuz? Web kameranızı bir güvenlik kamerası olarak da kullanabilirsiniz!

EvoCam veya SecuritySpy gibi bir yazılımı kullanarak, web kameranızı evinizdeki güvenlik sisteminin bir parçası haline getirebilirsiniz.

Bunların dışında iAlertU ve Lockdown isimli ücretsiz yazılımlarla da, Mac'inizi hareket durumunda alarm çalmasını veya Mac'inizi kurcalayan meraklı kişilerin resimlerini çekmesini sağlayabilirsiniz.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 21 yorum
12345Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
maci normal pcye kurabilir miyiz?
31 Mar 2011 17:00
------------------------------------------------------------
mac bilgisayarın adıdır.İçindeki işletim sistemi macOS pcye de kurulabilir. Ancak macOS işletim sisteminiz orjinal dahi olsa pcye yüklemeniz sözleşmenize aykırıdır, suçtur.
06 Nis 2011  12:05Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
macosx Lion'la birlikte uygulama alrinda daha cok artacagina eminim
cunki IOSun basarisindan kendileride etkilenmis olmaliki ios tan ornekler gormek mumkun
05 Nis 2011  17:24Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Ziyaretçi yazmış:Bugün 13:04
arkadasim yorumuna tesekur ederim ancak sanirsam bir onceki yorumunda belirtmeyi unuttum
"Macbook AIR aldim ancak zaten macbokpro kulnicisiyim MacbookAir almam performans amacli degil, tasinabilirlik amacliydi. bilmiyorum kullanan varmi ancak gercekten cok ince ve diger maclerle cok uyumlu
ve gayet hizli bir netbook'a gore ayni olculerde Samsung un yeni bir urunu var fiyati MacAir'a oranla dahada pahali.
05 Nis 2011  17:21Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
kendi iPhone'um var, ve gerçekten memnunum. Android kullanan arkadaşlarımdan görüyorum, iOS gerçekten iyi. Gerçi fiyatıyla dalga geçiyorlar ama, ablamın Amerika'dan getirdiğini bilmiyorlar tabii :) Neyse esas konuya dönelim. Okulumda Apple hayranı birçok insan var. Zaten dolaylı olarak Mac de kullanmak zorunda kalıyorum. Kaldı ki VMWare'e de Mac yüklemiştim zamanında. Ama uygulama desteği olmayınca bir işe yaramıyor o pembeli, şatafatlı, cıvıl temayla. Olmuyor kardeş, istediği kadar vektör ikonlu olsunlar! iOS cephesinde bizim uygulama sayımız sizden çok fazla havasında Android'e çamur atarken, bir yandan da sayısız Windows uygulamasıyla isterse 2.000 uygulamalı Mac'i övebiliyorsunuz. Apple niye iPad'e iOS yükledi sanıyorsunuz? İstese Mac'i port edemez miydi? Bilmiyor muydu, Mac'in ne kadar az destek gördüğünü, buna karşın iOS'taki uygulama sayısının Mac'in ömrü hayatı boyunca görmediği/göremeyeceği gerçeğini?

--------------------------------

o ihtiyaca göre değişir. imac aldım 27inç.
program sıkıntısı yaşamıyorum. oyun desen zaten oyun oynayacaksan neden mac alıyosun ? ama bootcamp ile windows 7 kurdum. oyunlarımı da gayet güzel oynuyorum.
macintoshta da istediğim işimi yapıyorum.

windowsta bulup da macte olmayan sadece oyunlar var.
çoğu uygulamanın da mac desteği var. AutoCAD de maclere destek vermeye başladı.
yani Apple intel mimarisine geçtikten sonra destek artmaya başladı.

performansta düşüş oldu belki ama destek artmaya başladı.
05 Nis 2011  16:32Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
"iOSta 500.000 + uygulama mevcut.
mac app store da ise açıldığı gün 1000 uygulama vardı. bu daha da arttı. şu an teferruatını bilmiyorum.

bu yazı da bilgilendirici bir şey değil. çünkü macler hakkında pc ile arasında önemli fark yaratacak avantajlar var. (final cut studio vs,)

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın lütfen. 1 haftalık bi mac kullanımı sizi bütün fikirlerinizn değşmesine yol açacaktır."

kendi iPhone'um var, ve gerçekten memnunum. Android kullanan arkadaşlarımdan görüyorum, iOS gerçekten iyi. Gerçi fiyatıyla dalga geçiyorlar ama, ablamın Amerika'dan getirdiğini bilmiyorlar tabii :) Neyse esas konuya dönelim. Okulumda Apple hayranı birçok insan var. Zaten dolaylı olarak Mac de kullanmak zorunda kalıyorum. Kaldı ki VMWare'e de Mac yüklemiştim zamanında. Ama uygulama desteği olmayınca bir işe yaramıyor o pembeli, şatafatlı, cıvıl temayla. Olmuyor kardeş, istediği kadar vektör ikonlu olsunlar! iOS cephesinde bizim uygulama sayımız sizden çok fazla havasında Android'e çamur atarken, bir yandan da sayısız Windows uygulamasıyla isterse 2.000 uygulamalı Mac'i övebiliyorsunuz. Apple niye iPad'e iOS yükledi sanıyorsunuz? İstese Mac'i port edemez miydi? Bilmiyor muydu, Mac'in ne kadar az destek gördüğünü, buna karşın iOS'taki uygulama sayısının Mac'in ömrü hayatı boyunca görmediği/göremeyeceği gerçeğini?

"Macbook AIR aldim once dusundum bukadar para degrmi diye HPminin 3 kati fiyati,
aldim cok memnunum gercekten pil suresi harika ssd okadard hizli ve cabuk ki, 2.40gh 4gbRamMACPro ile asik atabilecek seviyede"

Kardeş zaten o kadar parayı vermişsin bari gideydin bi' oyun canavarı alaydın da görseydin esas hız neymiş üstüne adam gibi oyun da oynardın Steam'e bağlı kalmazdın. Ayrıca dediğin teknolojileri Apple üretmiyor ki! Mac'e has, sadece Mac'te çalışan bir şey değil SSD falan. Casper'ın kazık bilgisayarları bile Mac'ten iyidir...
05 Nis 2011  13:04Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu