Windows 7'yi USB'den kurun!
26 Ekim 2009, 00:03

MS: Win 7'yi USB bellekten kurabilirsiniz

Halil Mollaoğlu
Windows 7'yi USB bellek üzerinden kurmaya ne dersiniz? MS'in bu aracını indirin; hayal gerçek olsun!
MS: Win 7'yi USB bellekten kurabilirsiniz
Büyük resmi görmek için tıklayınWindows 7'yi USB'den kurun: Hem daha hızlı hem de daha pratik.
Microsoft, Windows 7'yi USB bellek veya harici disk üzerinden kurmayı mümkün kılan minik bir program yayımladı. "Windows 7 USB/DVD Download Tool" ismindeki araç sayesinde DVD sürücüsü olmayan kullanıcılar (örneğin netbook sahipleri) Windows 7'yi USB bellek üzerinden kurabilecek. Elbette DVD sürücüsü olan kullanıcılar da optik sürücüye göre çok daha hızlı gerçekleşen bu kurulum yöntemini kullanabilir.

Microsoft tarafından sağlanan araç bir ISO dosyası içindeki kurulum dosyalarını istenilen medya türüne aktarıp sürücüyü önyükleme yapabilir hale getiriyor. Araç Windows XP, Vista ve Windows 7 altında kullanılabiliyor. Aracın çalışabilmesi için Microsoft .NET Framework 2.0 veya üzerinin sistemde kurulu olması gerekiyor. Şayet .NET Framework sistemde yoksa araç kurulum sırasında sizi yönlendirerek eksik bileşeni indirip sisteminize kurmanızı sağlıyor.

Kullanacağınız USB belleğin en az 4 GB depolama alanı sunması gerektiği de ekleniyor. İşlem sırasında USB sürücünüz formatlanacağından içindeki verileri yedeklemeyi unutmayın.

Editörlerimizden Recep Baltaş'ın detaylı açıklaması eşliğinde aracı nasıl kullanmanız gerektiğini buradan öğrenebilirsiniz.

Download: Windows 7 USB/DVD Download Tool

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 20 yorum
Önceki1234
silenceandsilence yazmış:
reactor doğru söylüyor hem betayken hem rtm'ken sadece isoyu flasha çıkararak kurdum. Hatta rtm'ken isodan yazdırılmış dvdyi flasha kopyalayıp kurdum. Büyük ihtimal bu araç bizim yaptığımız flashı formatlayıp isoyu flasha çıkarmaya yarayan bir scripttir. Çünkü bazı ülkelerde kişiler tarayıcı alınca monitör ekranının tarama yapabileceğini zannediyorlar. (Gerçek bir olaydır, abartma yoktur.) Bu kişiler için flashı formatlayıp isoyu flasha çıkartmanın ne kadar zor bir şey olduğunu düşünün.
Son olarak çift çekirdekli 1 gb ramli bir bilgisayara windows 7 15 mb/s yazma hızlı flashla 14 dakikada kuruluyor. Kurarken merak edip hesaplamıştım. Bu flashlar readyboost destekleyecek kadar hızlılarsa yeterli, çok da pahalı değiller.
26 Eki 2009  01:59Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
reactor yazmış:
Vista ve Win7 de zaten usb diske veya harici hdd ye iso dosyasını yazdırdığımızda usbden bu işletim sistemlerini kurmak mümkün ama xp içn böyle birşey yok..
Bu aracın xp için olanı var mı acaba?
26 Eki 2009  01:01%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
Ziyaretçi yazmış:
iyi olmuş bu olmadan biraz yani ortalama 5dk alıyordu partiton ayarıfln filan iyi olmuş :)
26 Eki 2009  00:34Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Deamon tools benzeri programla sanal dvd sürücüsü oluşturup windows 7 yi direk hdd den kurmak varken microsoft insanları neden boş yere uğraştırıyorki?
26 Eki 2009  00:34%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
"Elbette DVD sürücüsü olan kullanıcılar da optik sürücüye göre çok daha hızlı gerçekleşen bu kurulum yöntemini kullanabilir."

Bu eger FlashDisk cok hizli ve pahali bir modelse gecerli, aksi durumda DVD'den daha hizli kuruluyor.
26 Eki 2009  00:26%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Önceki1234

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu