Windows 8, Mac OS X'e karşı!
21 Haziran 2011

OS X Lion ve Win 8 işlevleri karşı karşıya!

Zeynel A. Öztürk
Windows 8 ve yeni OS X Lion hakkında artık birçok şey biliyoruz. İşte işlev işlev Windows 8 ve Lion!
OS X Lion ve Win 8 işlevleri karşı karşıya!
Lion'ın yayınlanmasına çok az kaldı, Windows 8'e ise muhtemelen bir seneden fazla bir zaman var. Ancak onları karşılaştıracak kadar bilgiye sahibiz

Apple Cupertino kampüsünde Ekim ayında yapılan 'Back to the Mac' adlı etkinlikte OS X Lion ilk kez dünyaya gösterilmişti. Steve Jobs, Lion'a eklenen özelliklerde iPad'in başarısının çok büyük olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen D9'da ise Windows 8, Microsoft Windows başkanı Steve Steve Sinofsky tarafından tanıtıldı ve bu işletim sisteminin de daha küçük form faktöre yönelik Windows Phone 7'den oldukça etkilendiği ortaya çıktı.

Lion ve Windows 8, dokunmatik ara yüzleri yoğun bir şekilde kullanıyor, ancak galerimizde göreceğiniz gibi büyük bir farkları var. Bu arada, ikisi de tam ekran uygulamalara, bir uygulama mağazasına ve uygulamalar arasında dolaşmaya has yeni özelliklere sahip.

Microsoft ve Apple'ın tablet stratejilerinin arasında önemli bir fark var. Apple, tablet ve telefon işletim sistemlerini bir araya getirip masaüstünü ayrı tutmayı düşünürken, Microsoft; tabletler ve masaüstü PC'ler için tek bir işletim sistemi oluşturup, cepleri şimdilik ayrı tutmayı planlıyor. Diğer önemli bir nokta ise OS X Lion'un yakında çıkacakken, Windows 8'in önümüzdeki seneden önce çıkmayacak olması.

OS X Lion ve Windows 8'in karşılaştırmasını galerimizde bulabilirsiniz! Tıklayın...

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 33 yorum
1234567Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
arkadaslar...win de yaptigimiz onca kata kulli isleri asla MAC de yapamazsiniz...hadi yapilabilir ozaman da cok iyi mac uzmani olmaniz gerekiyor..

egerki ben not vericeksem...

taplet ve telefonda APPEL..

ama pc ye gelince WINDOS dur..
isi erbabina birakalim...

appel yuksek kulelerdeki zenginlere,,win ise herkese hitab eder..
--------------------------------------------------------
Bana Göre Windows 7 ve Mac Os X Snow Leopard Karşılaştırması.

"Biliyorum Olay Windows 8 ve Mac Os X Lion ile ilgili ama mac hakkında bilgi sahibi olmayan bazıları arkdaslar var belkide hic kullanmamıslar sallıyorlar hic bilmeyen biriside okuyacak yanlış düşüncelere kapılacak sonra onlarda sağ da solda sallıyacak yok mac kötü zart zurt diye bende kısa bir mac ve windows ile ilgili analiz yaptığım umarım bilmeyen birileri birşeyler öğrenir"

Mac Gerçekten Güzel Bir İşletim Sistemi ama yazılım geliştirme de Microsoft daha başarılı aslanlar gibi visual studio ve msdn kütüphaneleri var. tamam mac de de xcode objective - c ile iyi şeyler yapılıyor ama yazılımda microsoft önde.

Tasarım konusunda tabiki mac önde okadar güzel ve herşey kolaylaştırılmışki sadece işine yoğunlaşabiliyorsun video ve görsel tasarım işlerin de mac iyi.

Oyunlara gelince mac de cider denilen bir interface sayesinde bazı oyunlar mac de de çalıştırılabiliyor fakat ekran kartı yeterince güçlü değil mac de az da olsa performans kaybı oluyor. Oyun oynamak windows da daha iyi ve keyifli.

Güvenlik Konusunda Mac daha iyi.

Virüs Konusunda Mac İyi.

Geri Yükleme ve yedekleme işlemlerinde tabiki mac os x daha başarılı time machine ve sistemin imajını almak konusunda mac diyorum.

wmv dosyalarının mac de açılması biraz problem oluşturuyor o da perian sayesinde çözülüyor :) onun dışında açılmayan film ses dosyası yok gibi birşey codec le modec le uğraşmıyorsunuz mac de.

Mac de bana kalırsa en kötü şey açılan programlar bazen unutuluyor bu da ram den yemeye başlıyor windows da hangi programların çalışıp çalışmadığı daha belli oluyor.

Sistem Güncellemesinde Mac daha başarılı en azından sen istemessen hiçbir şeyi bilgisayarına kurmuyor windows da sen istesen de istemesende takır takır birşeyler indiriyor anca servisi disable yapacaksında ozaman duracak.

Torrent konusunda mac çok başarılı yani diyelim torrentten birşey indiriyorsunuz aynı zamanda internette dolaşabilirsiniz müzik dinliyebilirsiniz youtube da birşeyler izlersiniz bağlantınızı kasılmaz ama windows da durum farklı tamamen bağlantınız kasılıyor anca üçüncü parti programlar la bağlantı paylaşımını yapacaksınız onda mac kadar başarılı olmuyor ne yazıkki.

açılış ve kapanış konusunda mac daha iyi bide ssd harddiklerle kullanırlarsa lion mükemmel hızlı olur. zannedersem ssd harddisk kullanırlar yeni sistemlerinde.

Sonuc olarak umarım faydalı bir değerlendirme olmuştur konu hakkında en azından birileri birşeyler öğrenmiştir kendinize iyi bakın hoşçakalın.
-----------------------------------
ikinizde iyi iş çıkarmışsınız.
26 Eyl 2011  14:44Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Bence Android ikisini de geçti, piyasanın kralı oldu bile.
01 Tem 2011  18:28%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
ne bu yaa savaş mı çıkacak..günümüz şartlarında işlevselliğe bakarsak windows ,yok performansa bakarsak eğer mac denilebilir.windowsta oyun oynanabilirliğini ve yazılım desteğini katarsak windows 1 adım onde sayılır.windows 8 le kıyaslamaya gerek yok genel olarak daha iyi
30 Haz 2011  20:45%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
iki firmada boş hayaller kuruyor. androidden korkudan bahsedemiyorlar. açık kaynak ikisini de yutacak. haberleri var ama çaktırmıyorlar. sonlarını ikisi de gayet iyi biliyor. Android krallığı başladı artık...
29 Haz 2011  23:08%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
İkide Bir Eminmisiniz Diyen İşletim Sisteminin Kafasında Sorunlar Vardır Hiç Birşeye Yaklaşamaz Hep Sorar (CESARET YOK) Mac Direkt Olarak Halleder Ruhun Duymaz Devam Et Bir Mac'ime 5 Sene Format Atmadım ;)
28 Haz 2011  22:50%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu