Windows 7'yi beklerken...
19 Ekim 2009

ÖZEL: 26 yıllık Windows macerası

Windows 7 haftası ÖZEL: Windows 1'den Windows 7'ye, 26 yıllık Windows yolculuğundan akılda kalanlar...
ÖZEL: 26 yıllık Windows macerası

Bu konuda okuyacaklarınız:

Resimlerle: Windows'un 26 yıllık yolculuğu

Resimlerle: Windows 1'den 7'ye satış kutuları

Resimlerle: İşte ilk Windows: Windows 1.0

Resimlerle: Windows'u Windows yapan sürüm: 3.1

Resimlerle: Windows 1'den Vista'ya açılış logoları

Resimlerle: Her şey böyle başladı: İşte internete düşen ilk "sahte" Windows 7 görüntüleri

Video: Windows tarihine farklı bir bakış

Bu hafta önemli bir hafta: Windows 7, 22 Ekim'de satışa sunuluyor. Biz de yeni Windows'u karşılamadan önce, 26 yıl boyunca bizimle olan eski Windows sürümlerine göz atmaya; eski göz ağrılarımızı saygıyla tekrar hatırlamaya karar verdik...

Bilgisayarı Windows'un grafik arayüzü ile tanımış olanlar için siyah MS-DOS ekranları tarih öncesinden kalmış arkeolojik bir bulgu, kitaplarda bahsi geçen bir efsane gibidir ancak siyah komut satırı üzerinden program çalıştırıp dizinlerin arasında dolaşan, dosyalarını düzenlemeye çalışan bir nesil için MS-DOS ne kadar gerçek bir işletim sistemiyse, Microsoft'un Windows işletim sistemi de o kadar önemli bir gelişmedir.

1983 yılında duyurulan Windows 1.0, 1985 yılında, 100 Dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Onu, 1987 yılında satışa sunulan Windows 2.0 takip etti. Onun da fiyat etiketinde 100 Dolar yazıyordu.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 19 yorum
Önceki1234
infoman yazmış:
Süper bir makale beğenerek okudum. Teşekkürler chip

edipciftci benim bir bilgisayarım AMD diğer ikisi INTEL şimdi selamını almalı mıyım almamalı mıyım? Allah'ın selamı herkesedir kavramı ufff mu oldu? Caiz midir?
19 Eki 2009  13:00%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
herzaman vistayı me ye benzetmişimdir, chip de beni doğruladı. ayrıca bir şey daha belirtmek istiyorum, şuan vista kullanan ve bir diğer pc me de 7 yükleyerek kullanan biri olarak, vistadaki görselliği çok arıyorum diyebilirim. keşke biraz daha bize bıraksalardı bu tema işlerini, 7 de çok katı kurallar var bu konuda, mesela başlat çubuğunu hiç değiştiremiyoruz. ben vista gibi yapmak istiyordum.
19 Eki 2009  12:43%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
edipciftci yazmış:
herkes diyor ki yok diğer işletim sistemleri olmasaymış MICROSOFT geliştirmezmiş de, yok efendim tekel yaparmış da vs...

yahu ozamanlar ne vardıda WINDOWS gelişe gelişe bu günlere geldi ?
BEN ŞAHSEN Vista' dan da memnundum, Windows 7' dende memnunum...!!!

TEŞEKKÜRLER MICROSOFT VE TÜM ÇALIŞANLARINA

INTEL PC VE WINDOWS KULLANAN HERKESE SAYGILAR
19 Eki 2009  12:11%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
hey gidi hey nereden nereye microsoftu küçümseyen mercimek beyinliler utansın
19 Eki 2009  10:09%83Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%17
Önceki1234

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu