26 Ocak 2010

RAM: Windows, Photoshop vb.ne teşekkür

RAM: Windows, Photoshop vb.ne teşekkür


Sistem belleği her PC'de merkezi bir öğedir. Günümüz şartları altında minimum 2 GB RAM kullanmanızı öneriyoruz. Bu miktar tüm ilgili programları beslemeye yetecektir; aynı zamanda birçok uygulama sabit diske yük bindirmeden paralel olarak çalışacaktır. Yine de üzerinde oyun da oynayacağınız güncel bir sistem için 4 GB kullanmanız daha iyi olacaktır.

RAM takviyesi yapmadan önce sisteminizin hangi tip belleği desteklediğini öğrenmelisiniz. CPU-Z aracını açtığınızda karşınıza çıkan "Memory" sekmesinde bellek tipini (örn: DDR2) ve saat hızını (örn: 400 MHz) görebilirsiniz. Buradaki bilgilere paralel olarak yeni RAM'i seçmelisiniz.

4 GB veya daha fazla RAM mi kullanmak istiyorsunuz? O zaman tüm bellek miktarının adreslenebilmesi için 64-bit işletim sistemi de kullanmanız gerekiyor.

DDR2 yükseltme
DDR2 kullanan birçok sistemde RAM'ler 800 MHz hızında çalışır (CPU-Z bunu 400 MHz olarak gösterir). Bu tip bir yapılandırma için Kingston'ı tavsiye ediyoruz. 2 GB'lık kit, iki adet 1 GB RAM ile beraber geliyor ve ismi HyperX. Kingston, RAM yongalarını fansız pasif soğutma kaplıyor. Bu modelde bellek zamanlamaları 6-6-6-24 şeklinde; yani CL5 modellerden biraz daha yavaşlar. Fakat bu kriter pratikte neredeyse hiçbir rol oynamaz. DDR2 bellekler son zamanlarda görece daha pahalı hale geldiği için 64 Dolar + KDV'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. 4 GB'a yükseltme yapmak veya direkt dört GB'lık bir set almak bunun iki katı civarında bir maliyete denk gelecektir.

Ortalama piyasa fiyatı: 64 Dolar + KDV

DDR3 yükseltme
DDR3 tabanlı yeni bir sisteme sahip olanlar her halükarda en az 4 GB RAM kullanmalı. Kural olarak bu güçlü bellekler dört çekirdekli işlemciye sahip bilgisayarlarda kullanılıyor. Bunu göz önüne alınca 8 GB RAM bile abartı olmuyor. 2 GB'lık iki modül kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Örnek olarak DDR3-1333 bellekleri kullanmanızı öneriyoruz; çünkü bu hızdaki bellekler diğerlerine göre daha yaygın. Kingston bu kriterlere uygun bir ValueRAM sunuyor. Bellek CL9-9-9-24 zamanlaması ile çalışıyor ve sistemlerin geneline en iyi şekilde uyuyor.

Ortalama piyasaya fiyatı: 110 Dolar + KDV (2 x 2 GB)

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 20 yorum
1234Sonraki
yasind yazmış:
ddr 2 mi ddr3 mi iyi demişsin tabiki yenilik ve parça çeşitliliği açısından ddr3 daha iyidir ancak hiç bir + veya - si yoktur yani örnek verecek olursak dikdörtgen bir kutuya ddr3 dersek ve kare bir kutuya ddr2 dicek olursak birine sadece diktörtgen parçaları takabilirsin birinede sadece kare parçaları takabilirsin. ddr2 anakartını ddr3 yapmana gerek yoktur.zaten ankartını ddr 3 yapmaya karar verirsen sistemini baştan aşağa değişstirmen gerekir bu da sana pahalıya patlar.

bunun yerine ddr 2 anakartına sisteminde sana düşük gelen bir parçayı değiştirebilirsin ekrankartı,ram,hdd,işlemci
10 Şub 2010  15:41Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
YA ŞİMDİ DD2 Mİ DAHA İYİ YOKSA DDR3 MÜ VEDE BENİM SİSTEM DDR2 DDR3 YAPMALIMIYIM;?
08 Şub 2010  02:15Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
AMD'nin sevdigim tarafi bu AM2 kullaniyorsaniz direk AM3 islemcinizi alirsiniz performans kaybi olsa bile ilerde paraniz olunca kartlar ucuzlayinca AM3 karti alip sisteminizi guncel tutarak yolunuza devam edersiniz. Intel kullaniyorsaniz quad corelariniz aynen cope gider o kadar paraya verip aldiginiz halde cunku ne i3-5-7 ile uyumlu anakartlarla calisacak nede kimseye ikinci el satma sansiniz olucak.
31 Oca 2010  18:26%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Her yerde fanboylar var kafayi yemeye az kaldi. Arkadaslar herkes oyun oynamak icin bilgisayar toplamiyor yada guncellemiyor. Bunu dusunerek bence 10% daha fazla performans almak icin 30% daha fazla odemek akla ve mantiga uymaz ayrica kac kisi son bir ayinin her gununu crisys oyununu fullhd cozunurlukte oynayarak gecirdi. Bu durumda Atinin 4200 u de yeter yeri gelirse Nvidianin 9400 u de yeter. Onemli olan ihtiyaclari karsilamasi .Arti sisteminizi guncellerken sistem ortalamasini dusunmenizi tavsiye ederim. Eger Cift cekirdekli l3 bellegi olmayan bir islemci ile ATI Radeon HD 5970 GPU kullanmaya kalkarsaniz bu size performans artisindan cok ekonomik zarar verir. Onun icin sisteminizi guncellerken bazen anakart+bellek degistirerek uygun bir islemci almak anakart degistirmeden alacaginiz en iyi islemciden daha iyi performans vermeyecektir.

Örnek oyun oynayacaksaniz : LGA1156 anakart uzerinde Intel Core i7 870(i7 920 den daha pahali bir islemci) yerine LGA 1366 ve daha ucuz olan i7 920 kullanmak ilerisi f/p icin daha mantikli bir secim olucaktir.
31 Oca 2010  18:23%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Dikkat etmek lazım, iyi bir araştırmadan sonra yükseltme yapmak lazım. Zira kendi anakartınızın modelinin desteklediği işlemci ve ram modüllerini göz önüne alarak hareket edin, sitelerden ve forumlardan araştırın, o anakart sahipleri ne tür donanımları rahatlıkla kullanıyor bir bakın. Eğer uyumluluk sorunları yoksa en makul olanı yine aynı şekilde bulabilirsiniz, başınız sonradan ağrımasın. :)
30 Oca 2010  13:09Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
1234Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

 
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu