Phenom II X6: 6 çekirdekli Intel'e yeni rakip
12 Mayıs 2010

Altı çekirdeğin gücü

Erkan Özer
Phenom II X6: 6 çekirdekli ilk AMD raflardaki yerini alıyor. Test sonuçları ve detaylar burada...
Altı çekirdeğin gücü

Bu konuda okuyacaklarınız:

Intel'in son zamanlarda gerçekleştirdiği 6 çekirdekli işlemci atağının ardından, AMD de masaüstü segmentinde oldukça iddialı ürünler sunmaya devam ediyor. Chip Online ekibi olarak AMD Phenom II X6 1090T işlemciye sahip ilk masaüstünü test ettik.

Günümüz oyun bilgisayarları için artık en az 4 çekirdekli işlemci zorunlu hale gelirken, dört çekirdekli işlemciler de bilgisayar pazarına ağırlığını koymuş durumda. İşlemciler arasındaki fiyat farkını ise çoğunlukla önbellek boyutu ve saat hızları belirliyor. 4 çekirdeklilerin ardından işlemci pazarının liderleri Intel ve AMD, 2 çekirdek daha ekleyerek yeni bir çağı başlattı ve Intel, Core i7 980X ile, AMD ise yeni Phenom II X6 modeliyle göz kamaştırmaya devam ediyor.

Peki AMD ne tür modellerle pazara giriş yapacak? Yeni modellerin performansı nasıl olacak? Intel ile devam eden işlemci yarışında AMD hangi pozisyona gelecek? Tüm bu soruların yanıtlarını ve AMD'nin yeni işlemcisinin detaylı incelemesini makalemizde bulabilirsiniz.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 42 yorum
123456789Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
eğer oyun onancaksa kesinlikle amd
14 Eki 2010  21:26Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
şu zamanlarda AMD olmasa idi hızlı bilgisayarları zor görürdük. rekabet sayesinde fiyatlar düşüyor. ah bide cyrix iflas etmeseydi.
kim ne derse desin... intel işlemci fiyatları biraz (!) pahalı.
24 May 2010  22:20%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
AMD'mi İNTEL'mi isteyen istediği işlemciyi kullanabilir.
Şimdi buraya bir tecrübemi yazmak istiyorum.
işlemci-Sempron-140-2700 1024 cache ram 2gb 800hz
hız aşırtma testimin sonucu......Beyler kulaklarınızı ve gözlerinizi iyi açın 3.505ghz stabil açık programlar 3dmx-photoshopcs4-corelx4-publisher-exel-word ve tam 17 internet sayfası şimdi bana burada biri kalkıpta AMD fiyat performansı sunuyor derse adamı allah çarpar be
hem fiyat hem güç sunuyor kendinizi kandırmayın ha bide söyleyim grafik kartı onboard 128 paylaşım aero özelliklerin tümü yukarıdaki programlar açıkkken takmadan çalışıyor bu programlar yaklaşık 8 saat çalıştırıldı ısı core'da 37 dereceyi geçmedi daha ne olacak kii.
--------------------------------------------------------------------------------

seni çarpmadığına göre yalandan çarpılma diye bir yoktur! nasıl bir insan utanmadan bu kadar sallar?
son olarak bu intelcilerin amd kullandım yalanı iyi peydah oldu!
18 May 2010  20:42%40Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%60
Ziyaretçi yazmış:
AMD'mi İNTEL'mi isteyen istediği işlemciyi kullanabilir.
Şimdi buraya bir tecrübemi yazmak istiyorum.
işlemci-Sempron-140-2700 1024 cache ram 2gb 800hz
hız aşırtma testimin sonucu......Beyler kulaklarınızı ve gözlerinizi iyi açın 3.505ghz stabil açık programlar 3dmx-photoshopcs4-corelx4-publisher-exel-word ve tam 17 internet sayfası şimdi bana burada biri kalkıpta AMD fiyat performansı sunuyor derse adamı allah çarpar be
hem fiyat hem güç sunuyor kendinizi kandırmayın ha bide söyleyim grafik kartı onboard 128 paylaşım aero özelliklerin tümü yukarıdaki programlar açıkkken takmadan çalışıyor bu programlar yaklaşık 8 saat çalıştırıldı ısı core'da 37 dereceyi geçmedi daha ne olacak kii.
--------------------------------------------------------------------------------

seni çarpmadığına göre yalandan çarpılma diye bir yoktur! nasıl bir insan utanmadan bu kadar sallar?
son olarak bu intelcilerin amd kullandım yalanı iyi peydah oldu!
18 May 2010  17:52%75Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%25
Me Not Working Hard yazmış:
Testlerde Ne Yazıkkş Sadece Amd İşlemcilerin Gücünden Bahsedilmiş İ7 İle Kıyaslanan Geniç Çaplı Bir Test Daha Aydınlatıcı Olurdu
18 May 2010  10:07%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123456789Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu