1/4 sayfa
|
Sapphire Radeon HD 5970 OC Edition testte!
23 Şubat 2010
İki kalbin gücü
Halil Mollaoğlu
CHIP Online, çift çekirdekli grafik canavarı Sapphire Radeon HD 5970 OC Edition'ı test etti.

Sapphire Radeon HD 5970 OC Edition: Çok hızlı ama çok gürültülü.Bu konuda okuyacaklarınız:
Çift çekirdekli ekran kartı Radeon HD 5970 şu sıralar satın alabileceğiniz bir üst seviye PC'nin performansını maksimum seviyeye çıkarıyor. Peki, "çift" terimi bu sefer "daha iyi" anlamına da geliyor mu?
AMD, Radeon HD 5000 serisi ile ezeli rakibi Nvidia'ya büyük fark attı. DirectX 11 destekli ekran kartları aylardır piyasada ve yoğun bir şekilde talep ediliyorlar. Radeon HD 5870 şu an için diğer tüm tek çekirdekli GPU çözümlerini gölgede bırakırken AMD, çift-GPU amiral gemisi Radeon HD 5970 ile son hız devam ediyor. CHIP Online olarak Sapphire'in ürettiği, fabrika çıkışı overclock edilmiş sürümünü test ettik ve sonuçları size bildiriyoruz.
Teknik açıdan en üst seviye
Radeon HD 5970'e tanıtma amaçlı olarak yeni bir kod adı verildi: Hemlock. Böyle olması mantıklı; zira çift GPU'lu ekran kartında tanıdığımız bir GPU'dan iki adet bulunmuyor. Kullanılan GPU'lar HD 5870 ve HD 5850'den oluşan bir karışımı temsil ediyor. Daha spesifik açıklamak gerekirse AMD, HD 5870'in hesaplama birimlerini aynen devralıyor: 2 x 1600 Stream işlemci, 2 x 32 Raster Operator Unit (ROP) ve 2 x 80 kaplama birleştirme birimi (TMU). Buna karşın saat hızları HD 5850'den geliyor; ama standart değerlerin biraz üzerindeler. Radeon HD 5970'in GPU'ları 735 MHz hızında çalışıyorken 2 x 1024 MB büyüklüğündeki GDDR5 bellekler 2020 MHz hızında çalışıyor. Bellekler GPU'ya 256-bit genişliğindeki bir arabirim üzerinden bağlanıyor.
AMD, Radeon HD 5000 serisi ile ezeli rakibi Nvidia'ya büyük fark attı. DirectX 11 destekli ekran kartları aylardır piyasada ve yoğun bir şekilde talep ediliyorlar. Radeon HD 5870 şu an için diğer tüm tek çekirdekli GPU çözümlerini gölgede bırakırken AMD, çift-GPU amiral gemisi Radeon HD 5970 ile son hız devam ediyor. CHIP Online olarak Sapphire'in ürettiği, fabrika çıkışı overclock edilmiş sürümünü test ettik ve sonuçları size bildiriyoruz.
Teknik açıdan en üst seviye
Radeon HD 5970'e tanıtma amaçlı olarak yeni bir kod adı verildi: Hemlock. Böyle olması mantıklı; zira çift GPU'lu ekran kartında tanıdığımız bir GPU'dan iki adet bulunmuyor. Kullanılan GPU'lar HD 5870 ve HD 5850'den oluşan bir karışımı temsil ediyor. Daha spesifik açıklamak gerekirse AMD, HD 5870'in hesaplama birimlerini aynen devralıyor: 2 x 1600 Stream işlemci, 2 x 32 Raster Operator Unit (ROP) ve 2 x 80 kaplama birleştirme birimi (TMU). Buna karşın saat hızları HD 5850'den geliyor; ama standart değerlerin biraz üzerindeler. Radeon HD 5970'in GPU'ları 735 MHz hızında çalışıyorken 2 x 1024 MB büyüklüğündeki GDDR5 bellekler 2020 MHz hızında çalışıyor. Bellekler GPU'ya 256-bit genişliğindeki bir arabirim üzerinden bağlanıyor.
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 33 yorum
nvidianın yan etkilerini zavallı edipte açıkça görüyorsunuz...
ona göre seçim yapın.
ona göre seçim yapın.
| 23 Şub 2010 15:16 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
takım tutar gibi marka meraklısı olmayınız...
| 23 Şub 2010 12:21 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
aslında bu ekran kartı, konuşan kart kategorisine girer, 6,9 sone iyi ses Vallaha...
hatta bu kartı alan iki kişi bilgisayarlarını açtıktan sonra canı sıkılmış ekran kartlarını cep telefonlarından birbirleriyle konuşturabilirler...
muhabbet :
- yaw nasılsın, benim sahibim bu gün Crisis oynadı benle ya seninki vıırrrr...
- benimki bu gün uyuşuk uyuşuk internette gezdi bende onun kafasını şişirdim, hatta flash sayfalarını açınca 11 soneye kadar çıktım vırrrr...
- bende bu gün mavi ekran yaptırdım Windows' a, yani demek istedim ki bana su soğutma sistemi al, sahibimde bana hadi looo é^'+^%+%+ dedi...
- Vallaha benimki de öyle é^'+^%+%+ derse soluğu anamın evinde alırım (teknik serviste) Vallah Billah bir ay gelmem...!!!
- anaaaa...!!! sahibim Windows' u kapatıyor, ben biraz makinayı kitleyim de muhabbet uzun sürsün...
ön planda konuşmakta olan hd 5970 sahipleri :
- yaw ne kartmış beeeaaaa...!!! okadar para saydık bide tantanasına bak yaw... bi telefonla görüştürmedi bilem...
- bende şimdi Windows' u kapat dedim ama kapanmadı, kart hala vırvırvır ötüyo...
SONUÇ :
ucuz et üreten yahniciden bir gün pahalı et alınca sonu böyle oluyor...!!!
EN BÜYÜK VE EN İYİSİ NVIDIA...!!!
saygılarımla...!!!
hatta bu kartı alan iki kişi bilgisayarlarını açtıktan sonra canı sıkılmış ekran kartlarını cep telefonlarından birbirleriyle konuşturabilirler...
muhabbet :
- yaw nasılsın, benim sahibim bu gün Crisis oynadı benle ya seninki vıırrrr...
- benimki bu gün uyuşuk uyuşuk internette gezdi bende onun kafasını şişirdim, hatta flash sayfalarını açınca 11 soneye kadar çıktım vırrrr...
- bende bu gün mavi ekran yaptırdım Windows' a, yani demek istedim ki bana su soğutma sistemi al, sahibimde bana hadi looo é^'+^%+%+ dedi...
- Vallaha benimki de öyle é^'+^%+%+ derse soluğu anamın evinde alırım (teknik serviste) Vallah Billah bir ay gelmem...!!!
- anaaaa...!!! sahibim Windows' u kapatıyor, ben biraz makinayı kitleyim de muhabbet uzun sürsün...
ön planda konuşmakta olan hd 5970 sahipleri :
- yaw ne kartmış beeeaaaa...!!! okadar para saydık bide tantanasına bak yaw... bi telefonla görüştürmedi bilem...
- bende şimdi Windows' u kapat dedim ama kapanmadı, kart hala vırvırvır ötüyo...
SONUÇ :
ucuz et üreten yahniciden bir gün pahalı et alınca sonu böyle oluyor...!!!
EN BÜYÜK VE EN İYİSİ NVIDIA...!!!
saygılarımla...!!!
| 23 Şub 2010 01:08 | %20 | ![]() | ![]() | %80 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Hangi Ekran Kartını Seçmeliyim.
- Beyler telefon alıcam ama..
- İ.K.İ.Ç KONU CLOSE BY COTRJ65 ...
- Bilgisyar toplamamda bana yardım ...
- 2000 tlye bilgisayar için yardım
- VGA'dan DVI'a geçmek istiyorum ama !
- Hangi forumlara üyesiniz?
- Merhabalar kasa topluyorum
- çok acil bakarmısınız
- Pc toplamam lazim yardim lutfen ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
CHIP Online iPad ve iPhone'da!
CHIP Online mobil uygulamalarını indirin
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: NVidia, bulut GPU teknolojilerini duyurdu!
- Haber: Nvidia'dan bir bomba daha!
- Haber: MSI'dan GPU voltaj artırma destekli GeForce!
- Haber: Nvidia'dan dünyanın en hızlısı: GTX 690!
- Haber: AMD'den 3 yeni canavar!
- Haber: Geliyor! Ama ne geliyor, belli değil!
- Haber: MSI, yeni nesil NVIDIA kartlarını duyurdu!
- Haber: AMD'den "dünyanın en hızlı GPU'lu" kartı!
- Haber: Nvidia'dan gelecek nesil 3D gözlükler
- Haber: DataStar'dan ekran kartında önemli indirim!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- En ince cebi bakın kim yaptı!
- 9 Temmuz'da canınız yanabilir
- Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- TTNet'ten yeni paket: HAZIRNET
- Google'a göre başarısızlık yok!
- Windows 8 canavarı: Şimdilik en iyisi o!
- Android, iOS'u "eziyor!"
- Facebook efsanesi hortladı!
- Metro IE10 Flash'ı "kısmen" destekleyecek!
- Siri ve S-Voice karşı karşıya!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 3Zaman kaybettiren 10 teknoloji yalanı!
- 4Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 5Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 6Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- 7Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 8Galiba bu sefer geliyor!
- 9Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
- 10Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 5TEST: Nikon D3200
- 6Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!
- 7Unutulmayan 10 çöküş!
- 8En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 9Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
- 10Efsane ceplerin varisleri
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
CHIP Dergisi: Mayıs 2012