Sonu gelen 4 teknoloji: Yarın olmayacaklar!
26 Ocak 2010, 15:00

Nesli tükenen 4 teknoloji

Ali Güngör
Bugün her yanımız bu 4 teknoloji ile sarılı olabilir ama yarın hepsi ölecek! İşte sonu gelenler...
Nesli tükenen 4 teknoloji
Kim kullanıyor?

Bu konuda okuyacaklarınız:

Yaygın olarak kullanılan bazı teknoloji, altyapı ve cihazlar önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tarihe karışacak gibi görünüyor. İşte tehlikedeki türler...

Telefon kabloları

120 yıldır kullanılan kablolu telefonlar, cep telefonlarının yaygınlaştığı günümüzde neredeyse hiç rağbet görmüyor.

Herkes cep telefonundan arama yapıyor. Telefon kabloları ADSL gibi ucuz genişbant hizmetlerinin evlere ulaştırılmasında kullanılıyor. Fiber optik kablolar gibi hızlı ve geniş kapasiteli olmasalar da, hali hazırda kurulu bir altyapı olarak kendilerine bu şekilde bir kullanım alanı buluyorlar. Yapılması gereken yatırımı azaltıyorlar.

Ancak kablo internet ve fiber optik internet gibi hızlı ve asimetrik olmayan kablolu bağlantılar karşısında uzun süre hayatta kalmaları zor. Eski telefon kablolarının önümüzdeki yıllarda yeniden popüler olması, daha iyi alternatifler varken mümkün değil.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Nesli tükenenler: 2
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum
Ziyaretçi yazmış:
Amerikan bilim kurgu kanallarını Türkiye'den izleyebiliyor musunuz?

HAYIR AMA BUNUN SEBEBİ AMERİKANIN KENDİSİ BUNU İSTEMEDİĞİ İÇİN! :D

Örnek: Amerikalılar Hulu kullanıyor ve rahatça netten ,yayınlanmasından belirli gün geçmiş dizileri izleyebiliyorlar mesela...Hem de resmi bir site bu chip bilir ama okuyanlara yazıyorum tamamen resmi APPLETVden Xboxtan açılıyor amerika sınırlarında ve HD yayın bu :D ama türkiyedebu siteyi açtığınızda üzgünüz yayın veremiyoruz deniyor.Girin bakın harika bir sistem.

Amerika dizilerini başka ülkelerde oynatmıyor kendilerine özel sebepleri var yoksa izin verseler eminim ki UYDUDA kanalları da olurdu internetteki yasal networklerini de açarlardı.
InternetTV geldiğinde bile Amerika izin vermedikçe biz o dizileri hep en erken 1 ay sonradan izleyeceğiz...
26 Oca 2010  23:18%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
valla dvd oyle aman aman gıtmez bence bu dosyaya dvd gırmez da cok iş iş yapar kalite olarak ortalama fiyat olarak ucuz dıger teknolojıler tr de cok pahalı...dvd daha cok iş yapar...western88
26 Oca 2010  16:35Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Nesli Tükenen 4 : GPS
Bence Gps Cihazlarının yok olması daha uzun sürebilir... Bende dahili GPS alıcısı olan bir cep telefonu kullanıyorum. Yazılım olarak ise Route66'nın sesli navigasyonunu kullanıyorum. Ama çok da memnun değilim Gps'in yerimi bulması en az 5 dakika sürüyor ve bir altgeçit'e girince bağlantı kopuyor. Yani cep telefonlarındaki Gps'in standart Gps cihazlarını yenebilmek için daha iyi çekim gücüne sahip olması gerekiyor. Bunun için alternatif çözümler uygulanabilir. Örneğin çoğu cep telefonu radyo için kulaklığa ihtiyaç duyuyor. Bunun nedeni bir antene gereksinim duymaları.. İşte bunun gibi bir kablo, anten vs. yapılabilir. Bu sayede Gps'in çekim gücü de artar Wi-fi gibi yine anten ile çekim gücü arttırabilecek şeylerinde çekim gücü artar. Umarım ilerde böyle alternatif yöntemler uygulanır...
26 Oca 2010  16:34%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
he hehe kablolu telefonun nesli mi tükenecek.pc2yi her açtığımızda dvd mi izleyeceğiz peki nerden izleyeceğiz dvd yi.her yeni çıkan bir film pc'ye direk kopyalanıyo mu.para verip de alırız öyle izleriz.en ucuz telefon kablolu telefon neden nesli tükensin ki. herkesin cep telefonu kullanması mı gerekiyor birisini arayacağı zaman cepten anlamayanlar var. ayrıca internete bakın bu ne hız böle 1 mb hızla dünyayı dolaşıyorum.ayaklarım yerden kesiliverdi.
26 Oca 2010  16:03%25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%75
Ziyaretçi yazmış:
Çok güzel bir makale olmuş. Teşekkürler chip.
26 Oca 2010  15:25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Web hosting'de kampanya!

Sınırsız cpanel hosting...

Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu