Walkman, iPod'u geçti!
5 Eylül 2009, 14:30

Sony, Apple'dan 4 yılın intikamını aldı!

Ümit Öncel
Dünyanın en çok satan taşınabilir müzik çalarlarından biri olan iPod, Walkman'e karşı boyun eğdi
Sony, Apple'dan 4 yılın intikamını aldı!
Sony, 4 yıl sonra Apple'ı geçmeyi başardı
Apple'ın iPod'u bir çılgınlık haline dönüştüğünden beri dünyanın dört bir yanında en çok satan MP3 çalar olma özelliğini koruyordu. Fakat Sony sonunda, tüm dünyada olmasa da en azından önemli bir pazar kabul edilen Japonya'da Apple'ı geçmeyi başardı. 30 Ağustos rakamlarına göre Sony Walkman, Japonya pazarının %43'üne ulaşmış durumda. Apple'ın pazar payı ise %42,1'de kaldı.

Son 4 yıldır Japonya'da pazar lideri konumunda bulunan Apple'ın avantajını kaybetmesinin sebebi ise tek bir ürünün öne çıkıyor olması. Apple'ın 8 GB'lık iPod Nano'su tek başına pazarın %21,7'sine ulaşmış durumda. Sony'nin en çok satan ürünü 2GB'lık mini NW-E042 Walkman sadece %6,2'lik orana sahip olmasına rağmen, en çok satan 10 cihaz listesine tam 6 modelini sokmayı başaran Sony, bu sayede toplamda liderliği elde etmeyi başardı.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 14 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Dunyada Turkler disinda herkes milliyetci. Finlandiyalilar fin mali Isvecliler isvec mali kullanirken biz yerli mali haftasini bitirdik. Bir zamanlar bizimde aselsanimiz vardi. Ne oldu ? Marka budalasi beyni bos bir genclik yetistirmekten baska yaptigimiz nedir soglermisiniz.
28 Eyl 2009  06:52%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
-Batur- yazmış:
Kendi ülkesinde isterseniz geçsin yani....

Bu habere bunun kadar yakışan bir yorum düşünemiyorum....
18 Eyl 2009  18:13Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
İkiside gayet iyi. diğerini kötülemeye hiç gerek yok. ama japonlar milliyetçidir ve sony e destek oluyorlar bunu biliyorum. aynı şey ps3 içinde yapılmaya başlandı bugunlerde daha yoğun olarak. Keşke Türkiye de de kalitali bir şeyler üretilse bizde desteklesek. Ama şu an için zor. Maliyet kurtarmıyor.
08 Eyl 2009  18:19%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
centauri yazmış:
Apple varken sony kim...
30 tane modelle sadece Japonyada geçebiliyor.
Ipod 4 modelle dünya lideri
06 Eyl 2009  11:24Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
sonynin apple geççeğini biliyordum
05 Eyl 2009  21:32Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu