28 Haziran 2010

Excel 2010: Hızlı filtreler ve mükemmel grafikler

Excel 2010: Hızlı filtreler ve mükemmel grafikler

Standart tablolarıyla bilinen Excel, 2010 sürümünde veri filtreleme, hücre içerisinde mini grafikler, web arayüzü ve yeni analiz sistemi gibi yepyeni özelliklerle geliyor.

Excel 2010'da öncelikle verimliliğe, hızlı çalışmaya ve iş akışı optimizasyonuna ağırlık verilmiş. Aynı zamanda çok büyük ölçüde değişiklikler yapılmadığı için Excel 2007 kullanıcılarının yeni sürüme alışması da oldukça kolay olacak.

Şayet hala 2003 kullanıyorsanız 2010'a alışmanız tabiki çok daha zor olacaktır. Çünkü 2007 ve 2010 sürümlerinde şerit arayüz kullanılıyor ve eski komutları, fonksiyonları kullanmak için bir süre alıştırma yapmak gerekiyor. Fakat şerit arayüzün kullanımı çok daha kolaylaştırdığı da bir gerçek. Özellikle karmaşık diyalog pencereleriyle uğraşmak zorunda kalmadan birkaç tıklamayla işinizi halledebiliyorsunuz.

Backstage görünümü: Dosya merkezi
Excel 2010Şeridin en solunda "Dosya" menüsü adı altında yer alan Backstage görünümü birçok seçeneğe hızlı erişim sunuyor. Bunun en büyük avantajı olarak kullanıcıları, ihtiyaçlarına göre farklı menülerde gezmek zorunda bırakmıyor ve tüm bilgileri tek pencerede topluyor.

Yeşil renkteki "Dosya" menüsünden Backstage görünümüne ulaşmak mümkün. Buradan dosyaların önceki versiyonlarını görebilir, değişiklikleri yok sayarak eski bir versiyona döndürebilir, tabloları boşaltabilir ve dosya ile ilgili seçenekleri değiştirebilirsiniz. Ayrıca buradan yalnızca "Kaydet", "Aç", "Kapat" gibi basit menülere değil aynı zamanda tüm bilgilere ve seçeneklere de ulaşabilirsiniz.

Yine bu bölümde "Yeni" sekmesini tıklayarak template, diyagram, tablo gibi onlarca hazır şablona ulaşmak ve "Bilgi"ye tıklayarak ise dosya ile ilgili detayları ve özellikleri görmek mümkün. Başlık, etiketler, yorumlar, durum gibi dosya ayrıntılarını buradan ayarlayabilirsiniz.

Excel 2010Sparklines: Mini grafikler
"Sparklines", diyagramı tek bir hücre içerisinde oluşturmaya yarayan ve Excel 2010 ile birlikte gelen yepyeni bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Bu mini grafikler sıkıcı Excel sayfaları ile mükemmel bir uyum sağlayarak sayfalara renk katıyor. Ayrıca Sparklines'ların herhangi bir hücre içerisinde oluşturulabilmesi ve satır veya tüm sütuna dağıtılabilmesi de oldukça pratik. Bu işlemi yapabilmek için önce bir hücreye ve ardından şeritteki "Insert" sekmesine tıklayın. Sparklines kısmından dilediğiniz türde diyagram ekleyebilirsiniz. Farklı amaçlar için diyagram türleri mevcut: Çizgi diyagramlar, kâr - zarar gösterici diyagramlar veya sütun şeklinde diyagramlar. Farklı miktarlarla birlikte renk düzenlemeleri ve hücre içerisindeki diyagramlara metin girişi de yapılabiliyor.

Veri dilimleri ile hızlı filtreleme
Excel 2010Excel 2010'daki bir diğer önemli özellik ise Veri Kesimleri. Veri dilimleri, PivotTable görünümlerinde büyük miktarda verileri kesimler halinde filtrelemeye yarıyor. Bu şekilde aranan veri çok daha hızlı şekilde bulunuyor. Yani artık filtreleri göstermek için liste açmaya gerek kalmıyor ve yalnızca ilgilendiğiniz kısımda filtreleme yapabiliyorsunuz.

Sonuç: Excel 2010, özellikle 64 Bit sürümüyle ön plana çıkıyor, çünkü bu sayede yüksek miktarda veriyi daha fazla güçle yönetmenize imkân veriyor. Ayrıca Backstage görünümü, Sparklines ve Veri Dilimleri işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Yeni Excel'in temel amacı etkin şekilde çalışmak olduğu için size zamandan da tasarruf sağlıyor. Özellikle çok büyük miktarda Excel verileri ve dosyalarıyla çalışanlar için Excel 2010 önemli bir verimlilik sağlayacaktır.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 25 yorum
12345Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
outlook 2010 da yaşadığım bir gariplik var. Gelen bir maili 3ncü bir kişiye ilettiğimde office 2003 de alıştığımız sağa ok veya sola ok işareti bazen çıkmıyor. Buda mevcut mail üzerinde işlem yapıp yapmadığınızı anlayamamanıza neden oluyor. Keza bazen gönderdiğiniz mailları gönderilmiş öğeler klasörü içinde bulamıyorsunuz. Ben bu sorunu çözemedim. Word de belgeyi kurgulamak gerçekten güç olabiliyor. Belgenin içinde bazen dağılabiliyorsunuz dikkatiniz dağalıyor neden böyle yapmışlar anlamadım. Alt üst bilgiyi eklemek sayfa düzeni sayfa numaralandırma vs gerçekte basit işlemler her nedense zorlaştırılmış sanki.
10 Ağu 2011  21:35Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
harika professional sürümünü kullanıyorum,çok güzel
16 Eyl 2010  18:05Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Andry yazmış:
Yeni Office 2010 gerçekten öncekilere göre çok güzel gelişmelerle geliyor. Office 2007'nin ardından Office 2010 kullanmaya başladım (ingilizce) ve ilk önce tereddüt etmiştim, bilgisayarımı zorlar mı diye. Ne yalan söyleyeyim bundan sonra Office 2010 öncesini yüklemem bilgisayarıma.

Open Office de var eğer ücretsiz muadillerini isterseniz ki gerçekten iyi bir alternatiftir...
07 Tem 2010  22:12Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
eurovisyon parcamiz ingilizceydi herhalde adamlar bunlar kendi dillerine onem vermiyor biz niye verelim demistir
05 Tem 2010  04:42%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
Ziyaretçi yazmış:
Pimero 2010 Free Edition çok iyi bir Outlook alternatifi
03 Tem 2010  23:11Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu