23 Şubat 2010

Sonuç

Sonuç
Büyük resmi görmek için tıklayınRadeon HD 5870
Sapphire Radeon HD 5970 OC Edition bizde karmaşık hisler bırakıyor. Bir tarafta mükemmel performans, yüksek benchmark değerleri ve iki grafik çekirdeğinin saf gücü var, diğer tarafta ise kullanıcıların çalışma sırasında hiç de kabul edilemeyecek seviyede bir gürültüye katlanmak zorunda olmaları var. Elbette şu bir gerçek ki üst seviye ekran kartı satın alanlar bunun fısıldayarak çalışmayacağını bilir. Ama makul derecedeki bir soğutma sistemi, 3D çalışma modunda 6,9 sone seviyesinde bir gürültü çıkarmamalı. Kartın karşılığında talep edilen 739 Dolar + KDV göz önünde bulundurulduğunda hem yüksek performans hem de makul seviyede gürültü yapacak bir soğutma sistemi beklemek son derece doğal. Dolayısıyla Sapphire ekran kartını sadece uç seviyede beklentilere sahip, cebinde parası bol ve yanında sürekli kulaklık seti taşıyan oyunculara tavsiye ediyoruz. Zira uzun süreli oyun oturumlarında bu gürültüye ancak kulaklık seti ile katlanılabilir.

Alternatifler
Diğer tüm oyunculara tek GPU'lu Radeon HD 5870'e yönelmelerini tavsiye ediyoruz. Kart hem çok daha sessiz, hem de çok hızlı. Bir diğer argüman ise elbette fiyatı. Zira HD 5870'in şu anki ortalama piyasa fiyatı 435 Dolar + KDV.

İncelememiz burada sona eriyor; ama benchmark değerleri olmadan bu inceleme tamamlanmış sayılmaz. Bir sonraki sayfada yaptığımız tüm benchmarkları gösteren detaylı bir tablo bulabilirsiniz

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Detaylı Bilgi Tablosu
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 33 yorum
1234567Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Yani şimdi bu kartı alsak milyarlar harcasak bir God of War 3 ü oynayabilcek miyiz? Hayır. Peki ne oynicaz Cracklanmiş Call of Duty oynayıp güncellemesiz devam etcez. Crack yapalım derken PCmiz Rus virüsleriyle dolacak. Diğer taraftan Microsoftun kaprisleriyle uğraş Xp ye direcx11i koklatmıyor. 10 yıllık oyuncusu olduğum PC benim için öldü yaşasın PS3
02 Nis 2010  01:33%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Me Not Working Hard yazmış:
Nvidia'Cılar Nvidia Dıyor Gtx295 Bile 1,200 Gibi Fiyata Gidiyorken 5970 Ona %100 Hatta %140 'A Varan Fark Atıyor 5870 Aynı Performansı Verirken Fiyatı %100 -%130 Gibi Bir Düşük Fiyata Gidiyor Nvidia'Nın Pshcyx Gibi Özellikleri olsada Bu Kadar Para Verilmez 1-2 Özellik İçin Nvidia Yalan Oldu Zaten Marka Pc'Ler Nvidia Tabanlı Ekran Kartı Kullanıyorlar Genelde Yinede Pazar Payı Cok Fazla Israrla ATİ!!!
07 Mar 2010  00:57Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Maşşallah diyelim nazar değmesin de, tamam ati iyi ama çok yüz verip başımıza da çıkarmayalım yani :) birazcıkta ya ya ya şa şa şa nvidia nvidia çok yaşa demenin bir zararı olmaz. bir sene içinde farklı makinalara çipseti önemli değil 7 tane ati ekran kartı aldım. Paramın karşılığını aldım almasına ama bu sefer pazardaki gibi televizyonlarda ne faydalı dense ZAMdaZAM 50krş luk marulu 2 liraya satan bir zihniyete dönüştürmeyelim. yes mi?
06 Mar 2010  01:06%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Herşey çok güzel hayran kaldım ama fiyatı benim pc kadar :D
05 Mar 2010  03:04%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
arkadaşlar 4 sene üst seviyede olan nvidia ekran kartı kullanmama rağmen şunu söyleye bilirim en iyi ekran kartı ve hatta en iyi overclock olabilen ekran kartı herzaman ATİ dir bu yüzden nvidia kullanıcılarına sesleniyorum evet elinizdeki kartlar iyi ola bilir ama yabana atmayın ATİ bu işi biliyor arkadaşlar...
04 Mar 2010  23:26%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu