Torrent hızınızı artırın!
13 Temmuz 2011

Torrent hızınızı artırmanın 5 yolu!

Zeynel A. Öztürk
Torrent indirme hızınızın süründüğünü mü düşünüyorsunuz? İşte onu iyileştirecek ipuçları!
Torrent hızınızı artırmanın 5 yolu!
Torrent indirme hızınızdan şikayetçiyseniz, makalemizdeki adımları takip edin

Bu konuda okuyacaklarınız:

Dosya paylaşımında aradığımızı bulmak için en sık kullandığımız araçlardan bir tanesi de BitTorrent. Eşten eşe dosya paylaşımının en popüler yollarından birini sunan torrent'ler, bize eşi benzeri bulunmayan engin bir kaynak sunuyor. Ancak BitTorrent kullanmak, ortaya çıkabilen bazı sorunlar nedeniyle özellikle yeni başlayanlar için bir sıkıntıya dönüşebiliyor.

Eğer sahte dosyalar arasında kaybolduysanız veya bağlantı sorunları yaşıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu makalemizde torrent indirme hızınızı artıracak ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Gerekli portları açın
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 14 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Elinzde zamunda hesabiniz varsa hic birinne gerek yok herşeyi 800 900 le cekiyorum daha ne olsun :)
16 Tem 2011  23:46%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
PcMaKeR yazmış:
Hiçbir ayar yapmadım! utorrent in son versiyonu var. 16 MBit nette indirme hızım ortalam 1.2 MB saniyede. 11 mbit internet yani. YYNET o kadar veriyor. Hiçbir ayar yapmadım sadece gönderme hızını kestim o kadar. birde zamunda çok işe yarıyor :P
15 Tem 2011  10:02Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
"DHT'yi etkinleştirin veya özel bir Tracker'a katılın

Özel tracker'lar size olağanüstü indirme hızları ve yüksek kaliteli torrent'ler sağlayabilir. Ancak özel tracker'ların eş değiş tokuşuna genellikle izin vermediğini ve indirme/gönderme oranını doğru hesaplamak için DHT'nin etkin olması gerektiğini aklanızda bulundurun."
Aksine özel trackerlarda dht nın acık değil kapalı olması lazım ratio denen birşey varken dht'nin açık olması demek intihar etmek gibi bir şey ;)
15 Tem 2011  04:23%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Torrent programları port açıyor zaten... ayrıca hızınızı önce servis sağlayıcınıza olan uzaklık belirler daha sonra server yoğunluğu seed oranı leech oranı vs. Seed oranı yüksek Leech oranı düşük olması hızı arttırır ancak rationuzu yüksek tutun torrent siteleri düşük ratiolu üyeleri banlar... Bir örnek vereyim 8 Mbit'e kadar Limitsiz paketi kullanıyorum hızım 2 Mbit (Gelde sinirlenme) seed edilmiş torrenti 200 kbit'le anca indirebiliyorum gece 12den sonra ...
14 Tem 2011  21:38Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Antalya'da sözüm ona 16 MB hızda internetim varken en fazla 350KB hıza ulaştım.Burada internet hızı salyangoz'dan hallice :-)
Ben de internet sağlayıcımı değiştirdim bakalım şimdi ne olacak :-)
14 Tem 2011  18:07%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu