1/3 sayfa
|
Değişmesi gereken 14 şey!
8 Mayıs 2011, 00:02
Ubuntu'da değişmesini istediğimiz 14 şey!
Zeynel A. Öztürk
Ubuntu'nun son sürümü yayınlandı ama hala değişmesi gereken 14 şey daha var...

Ubuntu, renklerinde biraz daha tutarlı olabilir
Bu konuda okuyacaklarınız:
Linux tabanlı popüler dağıtım Ubuntu, birçok yazılım gibi tamamen kusursuz değil ve hem yazılım alanında, hem de işleyişinde bazı geliştirmeler yapılabilir. İşte Ubuntu'da geliştirilmesi gerektiğini düşündüğümüz bazı şeyler:
1. Daha iyi renk seçimleri: Ubuntu'nun kullandığı renklerde daha tutarlı olması daha hoş olabilir. Bu sayede rengi sevmesek bile zamanla alışabiliriz.
2. Bir giriş bölümü ayarlansın: Verileri kök bölümde depolamak kulağa iyi bir fikir gibi gelmiyor.
3. Yayımlama döngüsünü uzatın: 6 aylık döngü, geliştiricilerin kod hazır olmadan onu yayınlamalarına neden oluyor. Bu ise ticari yazılımı kötü etkiliyor.
4. Değişiklikler açıklansın: Bir yükseltmede veya önceki Ubuntu'nun üzerine yapılan tam bir yüklemede değişikliklerin bir listesi ve bu değişikliklerin neden yapıldığı gösterilmeli.
1. Daha iyi renk seçimleri: Ubuntu'nun kullandığı renklerde daha tutarlı olması daha hoş olabilir. Bu sayede rengi sevmesek bile zamanla alışabiliriz.
2. Bir giriş bölümü ayarlansın: Verileri kök bölümde depolamak kulağa iyi bir fikir gibi gelmiyor.
3. Yayımlama döngüsünü uzatın: 6 aylık döngü, geliştiricilerin kod hazır olmadan onu yayınlamalarına neden oluyor. Bu ise ticari yazılımı kötü etkiliyor.
4. Değişiklikler açıklansın: Bir yükseltmede veya önceki Ubuntu'nun üzerine yapılan tam bir yüklemede değişikliklerin bir listesi ve bu değişikliklerin neden yapıldığı gösterilmeli.
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 26 yorum
pardusun son surumu ubuntuya kesınlıkle fark atar kullanısı cok daha kolay 3 yıldır ubuntu 6 aydır pardus kullanıyorum tek eksik oyunlar internet ve diğer işlemler windowtan cok cok daha hızlı ve stabil
| 14 Ara 2011 19:49 | ![]() | ![]() |
http://ubuntu-tweak.com/
Bu sitede ki programı mutlaka kullanın. Başta ubuntu için pek iyi şeyler düşünmüyordum. Ama geleceğini şimdi daha parlak görmeye başladım.
Bence de Unity olayını daha da geliştirmeli. Sistemi kapatma hızı mac os x gibi çok hızlı e tabi kde gibi yavaşlatıcı unsurlar temizlenmiş. Gnome aynı şekilde uzaklaştırılmalı. Mac os x gibi arayüzü daha gelişmiş gözü yormayan gtk arabiriminden daha iyi yada geliştirilmiş windows'u andıran ama tema olmayan bir masa üstü olursa bu işletim sisteminin benimsenmesini daha da kolaylaştıracaktır.
Wireless usb adaptör ve raid sürücülerinin hala olmayışı küçük bir eksiklikmiş gibi görünsede bu ubuntu gibi geniş bir kitleye hitap etmeye aday bir işletim sistemi için büyük bir handikap !
Ben görmeyeli iki senede çok yol kat edilmiş ama hala windows kullanıcılarını tam anlamıyla cezbedek adam akıllı bir adım atılamamış buna üzüldüm. Ama bu Microsoft gerçeğini göz ardı ettiğim anlamına gelmesin.
Bu sitede ki programı mutlaka kullanın. Başta ubuntu için pek iyi şeyler düşünmüyordum. Ama geleceğini şimdi daha parlak görmeye başladım.
Bence de Unity olayını daha da geliştirmeli. Sistemi kapatma hızı mac os x gibi çok hızlı e tabi kde gibi yavaşlatıcı unsurlar temizlenmiş. Gnome aynı şekilde uzaklaştırılmalı. Mac os x gibi arayüzü daha gelişmiş gözü yormayan gtk arabiriminden daha iyi yada geliştirilmiş windows'u andıran ama tema olmayan bir masa üstü olursa bu işletim sisteminin benimsenmesini daha da kolaylaştıracaktır.
Wireless usb adaptör ve raid sürücülerinin hala olmayışı küçük bir eksiklikmiş gibi görünsede bu ubuntu gibi geniş bir kitleye hitap etmeye aday bir işletim sistemi için büyük bir handikap !
Ben görmeyeli iki senede çok yol kat edilmiş ama hala windows kullanıcılarını tam anlamıyla cezbedek adam akıllı bir adım atılamamış buna üzüldüm. Ama bu Microsoft gerçeğini göz ardı ettiğim anlamına gelmesin.
| 09 May 2011 20:40 | ![]() | ![]() |
Pek çoğumuz online drivelar kullanıyoruz ama hepimizin online drivelar'da tutmak istemediğimiz dosyalar vardır.Bu dosyaları yalnızca bilgisayarımızda tutmak isteriz.
Pardus'u Android ile evlendirelim.
Android için bir uygulama geliştirelim ve bu uygulama ile Android'ten Pardus'taki dosyalarımıza internet üzerinden erişebilelim, Android'ten de Pardus'a dosya aktarabilelim.
Kısaca Pardus için Android'te çalışacak bir uzaktan erişim uygulaması geliştirilebilir.
Ubuntu, Apple, Microsoft, Google ve diğerleri; bu fikri sizlere de gönderiyorum...
Pardus'u Android ile evlendirelim.
Android için bir uygulama geliştirelim ve bu uygulama ile Android'ten Pardus'taki dosyalarımıza internet üzerinden erişebilelim, Android'ten de Pardus'a dosya aktarabilelim.
Kısaca Pardus için Android'te çalışacak bir uzaktan erişim uygulaması geliştirilebilir.
Ubuntu, Apple, Microsoft, Google ve diğerleri; bu fikri sizlere de gönderiyorum...
| 09 May 2011 17:53 | ![]() | ![]() |
crysis 2 çalıştırsın
| 09 May 2011 13:21 | ![]() | ![]() |
Valla yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ben netten 9.0 indirdim ve yüklediğimde anında güncelleme yaptı yani sürümüm 10.4 e yükseltti ve diğer driverleri kendisi yükledi sadece ekran kartımın 3d bölümü için bir yazılım yüklememi istedi bunuda ben yapmadım kendi kendine aradı ve buldu. Benim bilgisayarım P4 2,4 ghz ve inanılmaz animasyonlu vaziyette gayet net kullanıyorum ram 1,512 ubuntu bence bir harika sadece açılış ekran görüntüsü biraz sinirimi bozuyo :) .
Win7 de kullandım bu bilgisayarda ancak habire donmalar yaşamıştım vede şu sinir bozucu virüslere uyuz oldum çareyi ubuntu linux da buldum virüs yok rahatım yani :D ancak tek sıkıntım autocad ve 3d max grafik programları onuda virtualboxla çözmeyi düşünüyorum..
Yani kısacası bu kadar düşük işlemcili bir makinada harika animasyonlu şekilde kullanabiliyosam yazılımı geliştiren arkadaşlarada teşekkürlerimi sunarım.
Servette ödemiyorum işletim sistemine böylece .
Sizlere tavsiyem yüklemeyi deneyipte yükleyemeyenler öncelikle internetten indirirken sitenin eksiksiz paylaşması ben kendi sitesinden indirdim ilk seferde kullandım pardusta kullandım ama ubuntu daha kolay kullanımı.
Emeklerine sonsuz saygımı sunarım Ubuntuya :)
Win7 de kullandım bu bilgisayarda ancak habire donmalar yaşamıştım vede şu sinir bozucu virüslere uyuz oldum çareyi ubuntu linux da buldum virüs yok rahatım yani :D ancak tek sıkıntım autocad ve 3d max grafik programları onuda virtualboxla çözmeyi düşünüyorum..
Yani kısacası bu kadar düşük işlemcili bir makinada harika animasyonlu şekilde kullanabiliyosam yazılımı geliştiren arkadaşlarada teşekkürlerimi sunarım.
Servette ödemiyorum işletim sistemine böylece .
Sizlere tavsiyem yüklemeyi deneyipte yükleyemeyenler öncelikle internetten indirirken sitenin eksiksiz paylaşması ben kendi sitesinden indirdim ilk seferde kullandım pardusta kullandım ama ubuntu daha kolay kullanımı.
Emeklerine sonsuz saygımı sunarım Ubuntuya :)
| 09 May 2011 02:04 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Hangi Ekran Kartını Seçmeliyim.
- 2000 tlye bilgisayar için yardım
- Hangi forumlara üyesiniz?
- çok acil bakarmısınız
- Chip.com.tr
- Pc toplamam lazim yardim lutfen
- Hoparlör hakkında bilgi!
- kota aşsanız da aşmasanız da hızı ...
- Romantik işler bilen gelebilir mi
- PC toplamama yardım eder misiniz ? ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
Intel'in teknolojileri ile tanışın!
Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...
Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Linux için bir ilk!
- Haber: Steve Jobs onu istemiş!
- Haber: İTÜ Özgür Yazılım Gününe davetlisiniz
- Haber: Windows gibi, ama değil!
- Haber: Linux'da monitör çözünürlüğünü artırın!
- Haber: Pardus'ta neler oluyor?
- Haber: Windows'a "Linux dükkanı!"
- Haber: En popüler 10 Linux dağıtımı!
- Haber: Linux kullanmak için CD'ye ihtiyacınız yok
- Haber: Torvalds: Kapalı teknolojilerin sonu hüsran
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Mart-Nisan 2012'nin en iyi antivirüsleri!
- BitTorrent, BitTorrent'ten davacı oldu!
- Uzun kablolu, mega bass özellikli kulaklık!
- Twitter'ın hayalet kelimeleri
- En ince cebi bakın kim yaptı!
- 9 Temmuz'da canınız yanabilir
- Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- TTNet'ten yeni paket: HAZIRNET
- Google'a göre başarısızlık yok!
- Windows 8 canavarı: Şimdilik en iyisi o!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 3Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 4Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 5Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- 6Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 7Galiba bu sefer geliyor!
- 8Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
- 9Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
- 10Galaxy S3'ten rekor üstüne rekor!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 5TEST: Nikon D3200
- 6Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!
- 7Unutulmayan 10 çöküş!
- 8En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 9Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
- 10Efsane ceplerin varisleri
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Dergisi: Mayıs 2012