USB 3.0 hızlı çıktı!
14 Temmuz 2009, 14:00

USB 3.0: Beklenenden de hızlı çıktı...

Ali Güngör
USB 3.0 beklenenden de çabuk gelecek: Çok yakında USB 3.0'a geçeceğiz; peki ya sonrası?
USB 3.0: Beklenenden de hızlı çıktı...
Standart B micro USB 3.0
USB 3.0 ile ilgili makalemizde yıl bitmeden bu standarda sahip bilgisayarların hazır olacağını belirtmiştik. New York Times kaynaklı yeni bir habere göre, seri imalat için gereken donanım hazır ve iki ay içerisinde de seri imalat başlayacak.

İlk USB 3.0 kontrol çipini üreten NEC bu hazırlıklara erkenden başlamıştı. NEC'in tahminine göre 2011 yılında USB 3.0 kullanan bilgisayar sayısı 140 milyon olacak. 2012 yılında ise bu sayı 340 milyona ulaşacak. NEC piyasa payının tamamına yakınını elde tutmasının gayet yüksek bir ihtimal olduğunu kendine güvenle söylüyor.

USB 3.0 5Gb/s tranfer hızıyla yeni USB standardı olacak. Özellikle yüksek kalitede video transferi için bu hız gerekiyor. HDMI gibi en iyi video aktarım standartlarından daha iyi olan USB 3.0 pek çok şeyi farklı yapısı ve güçlü özellikleri ile değiştirecek. Mesela USB 3.0 daha önceki USB standartlarının aksine çift yönlü veri transferi yapabiliyor.

A'dan Z'ye USB 3.0 rehberi için tıklayın...

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 6 yorum
12Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
desene 1080p film aktarırken dakikalarca beklemicez saniyeler sürecek :P
19 Tem 2009  19:37Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
harika bir yenilik..
14 Tem 2009  16:26%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
çift yonlu veri transferi olayını acıklayabilir misiniz? Benim bilgiğim olay ise 2.0 ile de yapılabiliyordu ?
14 Tem 2009  16:05Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
erdem933 yazmış:
ben size demiştim. bazı arkadaşlar hala usb 3'ü kötülüyor. beklenenden daha hızlı girecek evinize. ben şimdiden ıcyboxa usb 3 hdd kutusu siparişi verdim. gerçi 2sene sonra üretilcekmiş ama olsun çıkar çıkmaz elimde :D
14 Tem 2009  15:20Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
USB 2 den iyi olması benim için bir ölçü olamaz. ama derseki HDMI den daha hızlı ve işlevsel ozaman orada duracaksın arkadaş. alkış
14 Tem 2009  14:55Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu