Vista'cılar çok öfkeli!
7 Temmuz 2009, 00:03
Vista'cılar Win 7 politikasına çok kızdı!
Ümit Öncel
Microsoft'un Windows 7 fiyatlarını açıklaması en çok Vista kullanıcılarını kızdırdı. İşte nedeni...

Vista Ultimate kullanıcıları çok kızgın...
Bildiğiniz gibi Windows 7'nin fiyatı artık sır değil. Fakat Microsoft'un açıkladığı fiyatlar bazı Windows kullanıcılarını çok kızdırdı. Bunların başında da Windows Vista Ultimate kullanıcıları geliyor. Ön siparişte Windows 7 Home Premium yükseltme fiyatı 49,99 dolar, Windows 7 Professional yükseltme fiyatının ise 99,99 dolar olarak açıklanmasına rağmen, Windows 7 Ultimate sürümünün ön sipariş şansı sunulmadan, yükseltme fiyatının 219,99 dolar olması tepkilere neden oldu.
Daha önce Vista Ultimate'in en büyük özelliğinin Microsoft'un sadece bu sürüm için yayınlayacağı ekstra programlar olduğunun söylenmesi ve yüksek fiyatlara satılmasına rağmen bu programların üretilememesi zaten Ultimate kullanıcılarını kızdırmıştı. Şimdi bir de üzerine normal fiyatı 319,99 dolar Windows 7 Ultimate'e sadece 100 dolarlık bir indirimle geçme şansı sunulması kullanıcıların seslerini yükseltmesine neden oldu.
İnternet üzerindeki pek çok forumda bu konuyu şiddetli bir şekilde tartışan Vista Ultimate sahipleri aynı zamanda Microsoft'a toplu bir e-posta gönderimi protestosunda bulunmaya hazırlanıyorlar.
Windows 7 sürümlerinin Türkiye fiyatları için tıklayın...
Daha önce Vista Ultimate'in en büyük özelliğinin Microsoft'un sadece bu sürüm için yayınlayacağı ekstra programlar olduğunun söylenmesi ve yüksek fiyatlara satılmasına rağmen bu programların üretilememesi zaten Ultimate kullanıcılarını kızdırmıştı. Şimdi bir de üzerine normal fiyatı 319,99 dolar Windows 7 Ultimate'e sadece 100 dolarlık bir indirimle geçme şansı sunulması kullanıcıların seslerini yükseltmesine neden oldu.
İnternet üzerindeki pek çok forumda bu konuyu şiddetli bir şekilde tartışan Vista Ultimate sahipleri aynı zamanda Microsoft'a toplu bir e-posta gönderimi protestosunda bulunmaya hazırlanıyorlar.
Windows 7 sürümlerinin Türkiye fiyatları için tıklayın...
| Bilgi için: Microsoft Telefon: (212) 258 59 98 pbx |
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: Görev Yöneticisi'ni baştan yaratın
- Haber: Windows 7'ye geçişte bütçe uyarısı!
- Haber: Firefox ve uTorrent'e Windows darbesi...
- Haber: 15 yıl önce gelen Windows devrimi!
- Haber: Windows 8'den müthiş bir özellik daha!
- Haber: Windows'un kontrolünü ele alın!
- Haber: Suçlu bulundu: Windows XP!
- Haber: Windows 7 ile hava durumu takibi çok kolay
- Haber: Değişim sırası Hotmail'den sonra Gmail'de...
- Haber: Microsoft yeminini fena bozdu!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 24 yorum
Xp temasından sıkılan vistaya,windos 7'e geçiyor.Bir tema için bu kadar parayı sokağa atmaya değermi arkadaşlar.Büyük şirketlere bir sözüm yok ama ev kullanıcıları boşuna para veriyorlar.İsraf,iyi birşey değildir.
| 08 Tem 2009 14:09 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
eğer lisans olayına değer veriyor ve güncel kullanmak istiyorsan buyur pardus kullan tamamiyle Türk yapımı ve Türkçe
yada bizim gibi win7 yi bizim gibi korsan kullan
==================aLINTI====================
vallaha haklılar bende vista home premium aldım melesef micrasoft boş durmuyor biz vista alıyoruz onlar yenisini cıkarıyo arkdaşlar sakın bu tuzağa düşmeyin bir gün win 7 3-4 bitecek diyecekler ondan sonra hemen yenisi bu micrasoft tun para kazanma politakası sakın aldanmayın bence lisaslı bir işledim sitemi aldınmı bence gerekyok işini görüyomu o kadar ha yeni bilgisyar alan kardeşlerimi de win 7 li alsın vista yavaş calışıyor ama win 7 xp den bile hızlı calışıyor bizzat denedim ama lisanlı xp veya vista nız varsa bence hic almayın boşuna paranız yanar aldınız göreceksiniz win 7 yayınlandıktan sonra 2 veya 3sene sonra win 8 cıkar bu para kazanma politikası ben vista niye kulanıyo derseniz sırf lisanslı yapmak icin aldım
==========================================
yada bizim gibi win7 yi bizim gibi korsan kullan
==================aLINTI====================
vallaha haklılar bende vista home premium aldım melesef micrasoft boş durmuyor biz vista alıyoruz onlar yenisini cıkarıyo arkdaşlar sakın bu tuzağa düşmeyin bir gün win 7 3-4 bitecek diyecekler ondan sonra hemen yenisi bu micrasoft tun para kazanma politakası sakın aldanmayın bence lisaslı bir işledim sitemi aldınmı bence gerekyok işini görüyomu o kadar ha yeni bilgisyar alan kardeşlerimi de win 7 li alsın vista yavaş calışıyor ama win 7 xp den bile hızlı calışıyor bizzat denedim ama lisanlı xp veya vista nız varsa bence hic almayın boşuna paranız yanar aldınız göreceksiniz win 7 yayınlandıktan sonra 2 veya 3sene sonra win 8 cıkar bu para kazanma politikası ben vista niye kulanıyo derseniz sırf lisanslı yapmak icin aldım
==========================================
| 08 Tem 2009 13:43 | ![]() | ![]() |
çokta umrumda değil. şuan XP yeter. Tekelci microsoft benden 5 kuruş para alamaz
| 08 Tem 2009 04:10 | %80 | ![]() | ![]() | %20 |
| 07 Tem 2009 23:37 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
sözde ultimate kullanıcılarına bedava windows 7 vereceklerdi :))
| 07 Tem 2009 18:28 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları
Ücretsiz Online oyun dünyası!
Can sıkıntısının ücretsiz şifası: Online oyun
Canı sıkılan oyuncular için birbirinden eğlenceli ücretsiz devasa online oyunlar bir arada!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Görev Yöneticisi'ni baştan yaratın
- Haber: Windows 7'ye geçişte bütçe uyarısı!
- Haber: Firefox ve uTorrent'e Windows darbesi...
- Haber: 15 yıl önce gelen Windows devrimi!
- Haber: Windows 8'den müthiş bir özellik daha!
- Haber: Windows'un kontrolünü ele alın!
- Haber: Suçlu bulundu: Windows XP!
- Haber: Windows 7 ile hava durumu takibi çok kolay
- Haber: Değişim sırası Hotmail'den sonra Gmail'de...
- Haber: Microsoft yeminini fena bozdu!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- ATI'den piyasaya veda
- Dünyanın en küçük USB Adaptörü Türkiye'de..!
- iphone 4 sonunda TÜRKİYEDE!
- Her oyuncunun rüyası ARES!
- Sami Onur Röportajı & Yeni Call of Duty Duyuruldu!
- Korsan HALO'ya Microsoft'tan Darbe !!!
- Office 2010 Türkçe (Güncel Resmi Link)
- AMD Bobcat ve Bulldozer geliyor
- Bu Uçaktan Korkun !!!
- İnternet Explorer 9 Karşınızda !!!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Dünyanın en çılgın taraftarları...
Görünüşleri, kılık kıyafetleri ve takımlarına olan sevgileriyle işte dünyanın en çılgın tarafları...
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Mühendislik harikası (Gigabyte GA-H55N-USB3)
- Dünya'nın en küçüğü (Aztech HL106E)
- Kablosuz HD (Netgear PUSH2TV)
- Masaüstünde USB 3.0 (Dark U3P USB 3.0 PCI-E)
- Güçlü ve ekonomik (Edifier X600)
- Bellek overclock konusunda bir rekor daha kırıldı
- Kaliteli bileşenler (Corsair CMPSU-850TX)
- Fan ayarlı (Xilence V17)
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Sahibini öldüren 5 buluş!
- 2Youtube zengini genç Türkler!
- 3Flash'tan Steve Jobs'a kötü haber!
- 4PS'in düğmelerindeki simgelerin sırrı ne?
- 5Chrome'da büyük bir değişim!
- 6En iyi PC bakım araçları!
- 7Size Dünya'yı gezdiren 8 internet sitesi
- 8Ubuntu 10.10 neye benzeyecek?
- 9PS3 hack'ine bir şok daha geldi!
- 10Az kaldı dünya interneti çöküyordu!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Donanımdan güç alan Turbo Firefox testte!
- 2Anakartların yapım öyküsü...
- 3Sörf için en iyi 5 cep telefonu!
- 4Nvidia SLI mı, ATI CrossFire mı tercih etmeli
- 5Acı gerçek: Ucuza üretmek güzel ama...
- 622 Yepyeni cep telefonu!
- 7Bu semboller ne anlama geliyor?
- 8Oyunlarda reklam macerası!
- 9Kurulumsuz ve ücretsiz 25 harika uygulama!
- 1050 mükemmel ipucu ile Windows 7'yi uçuruyoruz
Senin ağzını yüzünü twitlerim
Üstelik TV izleyicileri kadar geniş bir kitlenin gözü önünde.
Yazar: Safa GAYRET
IPv6 nedir?
IPv6 nedir? ve IPv6 Internet Protocol Version 6 nın getirecekleri.
Yazar: cihanbatmaz
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Her orduya lazım ileri askeri teknolojiler
- Bu ekran kartı overclock ile coşuyor!
- Vodefone ve Tofaş'tan Türkiye'de bir ilk!
- Bu Ferrari'ler gerçekten yanıyor!
- MS, WP 7'yi Android ile karşılaştırdı!
- Amiga da geri dönüyor!
- Google'ın projeler için can damarı!
- HD kalitesiyle Sony çerçeve!
- Facebook'ta 'Like tuşu' davası!
- Bir grup amatör uzaya insan gönderiyor!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Dergisi: Eylül 2010