Win 7 PC'leri uçurur mu?
5 Temmuz 2009, 11:30
Win 7 PC satışlarını uçurabilir mi?
Ali Güngör
Win 7 düşen PC satışlarına etki yapar mı? Yapar ama iyi bir Windows olmaktan fazlası gerekecek...

PC'lerin çoğu Windows 7 ile gelecek
Kullananların güzelliklerini anlata anlata bitiremediği Windows 7'nin daha şimdiden istikrar, verim ve uyumluluk açısından kullanıcıları memnun ettiğini görüyoruz. İlk görüşlerin oldukça olumlu olması sayesinde de Microsoft, ön satışlardan güzel para kazanmış durumda. Ön sipariş yapanların oldukça uygun fiyatlardan bu işletim sistemine sahip olması elbette bunda bir etken. Fakat esas konumuza dönersek, acaba Windows 7 daha fazla PC sattıracak mı?
2008 yılında satılan 292 milyon PC'ye göre, 2009 yılında 274 milyon PC ile pazarda yüzde altılık bir küçülme olduğunu görebiliriz. Elbette bu PC'lerden kaynaklanan bir sorun değil, küresel ekonomik krizin bir yan etkisi. Yine de sadece yüzde altılık küçülmeye bakarak, PC satışının dünyadaki sektörlerin çoğundan çok daha iyi konumda olduğunu, PC'nin hayatımızda ne olursa olsun vazgeçilmez bir yer tuttuğunu güvenle söyleyebiliriz.
Peki PC satışlarına olumlu notlar alan Windows 7'nin katkısı olur mu? Olursa ne derece olur? Yapılan piyasa araştırmalarının sonucu oldukça kısa ve net: "Microsoft, Vista'da yaptığı gibi büyük bir reklam çalışması yapmazsa pek bir etkisi olmayacak." Zaten yeni bir bilgisayar alacak olanlar ve eski bilgisayarını değiştirenler yeni işletim sistemine geçiyor o kadar. Sonuçta Windows 7 iyi satan bir işletim sistemi olacak ancak genel olarak PC satışlarına katkı sağlaması için "iyi bir işletim sistemi olmaktan" çok daha fazlasına ihtiyacı var...
2008 yılında satılan 292 milyon PC'ye göre, 2009 yılında 274 milyon PC ile pazarda yüzde altılık bir küçülme olduğunu görebiliriz. Elbette bu PC'lerden kaynaklanan bir sorun değil, küresel ekonomik krizin bir yan etkisi. Yine de sadece yüzde altılık küçülmeye bakarak, PC satışının dünyadaki sektörlerin çoğundan çok daha iyi konumda olduğunu, PC'nin hayatımızda ne olursa olsun vazgeçilmez bir yer tuttuğunu güvenle söyleyebiliriz.
Peki PC satışlarına olumlu notlar alan Windows 7'nin katkısı olur mu? Olursa ne derece olur? Yapılan piyasa araştırmalarının sonucu oldukça kısa ve net: "Microsoft, Vista'da yaptığı gibi büyük bir reklam çalışması yapmazsa pek bir etkisi olmayacak." Zaten yeni bir bilgisayar alacak olanlar ve eski bilgisayarını değiştirenler yeni işletim sistemine geçiyor o kadar. Sonuçta Windows 7 iyi satan bir işletim sistemi olacak ancak genel olarak PC satışlarına katkı sağlaması için "iyi bir işletim sistemi olmaktan" çok daha fazlasına ihtiyacı var...
| Bilgi için: Microsoft Telefon: (212) 258 59 98 |
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- Haber: Microsoft, Windows 8'e değil 7'ye geçin diyor
- Haber: Windows 8'den 3 yeni görüntü daha...
- Haber: Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- Haber: Ve kesin tarih belli oldu!
- Haber: Windows 8'de "büyük" hata!
- Haber: Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
- Haber: Windows Gezgini'nin animasyonlarını açın!
- Haber: Microsoft, bu simgeyi ortadan kaldırdı!
- Haber: Windows 8 için şok karar!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 14 yorum
32 BIT MI TAVAN YAPACAK 64 BIT MI ULKEDE KAC KISI 64 BIT KULLANIYOR? BU KIMSELER LE SOHBET EDILEBILINIYOR MU? 32 BIT LI PC 64 BIT LIK PC YLE SOHBET EDEBILIR MI
| 07 Tem 2009 17:02 | ![]() | ![]() |
zaten microsoft paket olarak sattığı windowstan değilde bilgisayarla birlikte satılan windowstan para kazanıyor. çoğunluk yeni bir bilgisayar alırken işletim sistemini almak zorunda kalırken kimse halihazırda bulunan bilgisayarı için işletim sistemi almıyor (çoğunluk)
| 06 Tem 2009 15:48 | ![]() | ![]() |
Vista ve Windows 7 kolonya gibi uçucu.Bizler görmedik mi Vista kullanıp Xp'ye geçenleri. Şimdi Windows 7 kuranlar tekrar Xp'ye geçecekler.Xp'nin görsel ve işlevsel olarak düşük olduğunu hepimiz biliyoruz ama kimse eline su dökemez diyorum.Birde Sp2'den sonra Sp3'ün çıkmasıyla Sp2 maalesef kullanılanamaz hale geldi ve Sp3 Vista'nın neredeyse aynısı.Bizler Sp2'nin Windows 7 gibi işlevinin arttırılmasını fakat görsel olarak aynı kalmasını istiyoruz.
| 05 Tem 2009 17:06 | ![]() | ![]() |
vistadaki hatayı sanırım bu işletim sistemi ile kapatacak. işallah googlede kısa bir süre sora batacağını görecez.
| 05 Tem 2009 16:51 | ![]() | ![]() |
Çok merak ediyorum kaç kişi windows 7 yi gerçekten performans açısından kötü buluyor? Kimisi demiş 64 bit vista kullanıyorum problem yok win7 kötü kimisi demiş kimisi win7 7264 kurdum sapıttı bilgisayar diye, kimisi demiş iki tane grafiksel olay düzelti iyi mi oldu sanki falan... Öncelikle şunu söyleyeyim tabi bilmediğinizi varsayarak. Vista tamamen Microsoft'un satış stratejisi olarak henüz tamamlanmadan piyasa sürüldü ve birçok kullanıcı tarafından kötü bulundu çünkü gerçekten kötüydü en azında bir bilgisayarcı olarak bunu söyleyebilirim. Senin sisteminde belki güzel çalışabilir o senin sisteminin performans açısından iyi olmasındandır. Herkesin bilgisayarı senin kadar iyi olmayabilir lütfen bunuda bi düşün. Örnek olarak win7 netbooklarda bile gayet güzel çalışırken Vistanın herhangi bir sürümünü, bırak netbook u, düşük seviye bir bilgisayara yüklemek nerdeyse imkansız. Ayrıca şu 7264 olayında bilgisayarın sapıtması gayet normal kimse sana git ara sürüm kur demedi. Ayrıca sıradan kullanıcının gördüğü sadece değiştirilen arayüz kimse kaput altında yapılan geliştirmeleri, eklenen özellikleri, iyileştirilen performansı görmüyor. Lütfen arkdaşlar bilip bilmeden yorum yapmayalım. Vista çıktığında da her kafadan bi ses çıkmıştı ve sizin gibi kullanıcıların yorumlarını okuyarak herkeste yanlış fikiler oluşmuştu. En basiti Vista da hiçbir oyunun çalışmayacağı idi. Lütfen hatırı sayılır sitelerden gerçek windows incelemelerini okuyarak profesyonel fikirler edinin, bilip bilmeden konuşmayın, kendi kafanızdan fikirler uydurarak insanları yanlış yönlendirmeyin.
| 05 Tem 2009 16:49 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Hangi Ekran Kartını Seçmeliyim.
- İ.K.İ.Ç KONU CLOSE BY COTRJ65 ...
- Beyler telefon alıcam ama..
- Bilgisyar toplamamda bana yardım ...
- 2000 tlye bilgisayar için yardım
- VGA'dan DVI'a geçmek istiyorum ama !
- Hangi forumlara üyesiniz?
- Merhabalar kasa topluyorum
- Pc toplamam lazim yardim lutfen
- çok acil bakarmısınız ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
CHIP Online iPad ve iPhone'da!
CHIP Online mobil uygulamalarını indirin
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- Haber: Microsoft, Windows 8'e değil 7'ye geçin diyor
- Haber: Windows 8'den 3 yeni görüntü daha...
- Haber: Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- Haber: Ve kesin tarih belli oldu!
- Haber: Windows 8'de "büyük" hata!
- Haber: Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
- Haber: Windows Gezgini'nin animasyonlarını açın!
- Haber: Microsoft, bu simgeyi ortadan kaldırdı!
- Haber: Windows 8 için şok karar!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 3Zaman kaybettiren 10 teknoloji yalanı!
- 4Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 5Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 6Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- 7Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 8Galiba bu sefer geliyor!
- 9Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
- 10Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 5TEST: Nikon D3200
- 6Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!
- 7Unutulmayan 10 çöküş!
- 8En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 9Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
- 10Efsane ceplerin varisleri
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- 9 Temmuz'da canınız yanabilir
- Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- TTNet'ten yeni paket: HAZIRNET
- Google'a göre başarısızlık yok!
- Windows 8 canavarı: Şimdilik en iyisi o!
- Android, iOS'u "eziyor!"
- Facebook efsanesi hortladı!
- Metro IE10 Flash'ı "kısmen" destekleyecek!
- Siri ve S-Voice karşı karşıya!
- İnterneti yüzlerce kat hızlandıracak!
CHIP Dergisi: Mayıs 2012