4/5 sayfa
|
13 Kasım 2009
Bilgisayarınız 64 bit destekliyor mu?

PC'nizdeki parçaları kontrol edin
Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde yeni bir bilgisayar aldıysanız, işlemciniz 64 bit destekliyorsa Windows 7 64 bit çalıştırabilirsiniz. Emin olmak için şunları yapabilirsiniz:
32 bit Windows Vista kullanıyorsanız kontrol panelinden sistem ve bakım kısmından performans bilgileri ve araçları görebilirsiniz. Burada sistem bölümü altında PC'nizin 64 bit destekli olup olmadığını görebilirsiniz.
Windows 7 Upgrade Advisor ya da Türkçesiyle yükseltme yardımcısı sisteminizin 64 bit Windows 7 çalıştırıp çalıştıramayacağını söyleyecektir.
Windows 7 uyumluluk merkezinde (Compability Center) donanımınızın 64 bit sürücüleri olup olmadığını görebilirsiniz.
32 bit Windows Vista kullanıyorsanız kontrol panelinden sistem ve bakım kısmından performans bilgileri ve araçları görebilirsiniz. Burada sistem bölümü altında PC'nizin 64 bit destekli olup olmadığını görebilirsiniz.
Windows 7 Upgrade Advisor ya da Türkçesiyle yükseltme yardımcısı sisteminizin 64 bit Windows 7 çalıştırıp çalıştıramayacağını söyleyecektir.
Windows 7 uyumluluk merkezinde (Compability Center) donanımınızın 64 bit sürücüleri olup olmadığını görebilirsiniz.
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 74 yorum
64 biti nasıl kuracağım? yeni cd mi almam gerekiyormu 64 için ?
| 29 Nis 2012 19:44 | ![]() | ![]() |
arkadaşın birisi xp den vistadan bile daha az ram kullanıyor demiş :D heralde bi 0 eksik okudu :D:D:D bnde win 7 ultimate x64 var tertemiz format attığımda hiç bir program dahi yüklemediğim zaman baktım. birde ne göreyim :D bilgisayar boştayken 690MB ram kullanıyor :D
şimdi programlar falan var ve 850MB kafadan kullanıyorum ramden:D ama bnm için sorun değil 8GB ram var pcde:D
şimdi programlar falan var ve 850MB kafadan kullanıyorum ramden:D ama bnm için sorun değil 8GB ram var pcde:D
| 18 Nis 2012 17:26 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
Merhaba iyi günler.Bir kaç sorum olucak.Ben daha önce kişisel bilgisayarımda xp sp3 kullanıyordum gayet de memnundum.Online oyun oynamayı sevdiğim için xp tercih ediyordum.Net hızımda bir sorun yok şu ana kadar.1ay önce w7 64 bit kurulumu yaptırdım.Daha önce xp de kullanılan ram 3.25 gb yazıyordu bilgisayarımda.4gb ddr ram var bilgisayarımın üzerinde.Bana 64 bit kur daha fazla ram kullanırsın dediler.Ama sistem bilgisinde kullanılabilr ram miktarı 3gb yazıyor ne iş anlamadım ve de ayrıca bilgisayarım eskiye göre daha da yavaşladı tepkimeler çok yavaş bir program açma veya kapama gereğinden uzun sürüyor artık.Online oyunlarda ise xp ye göre müthiş derecede kasma var bilgisayarımda.sistemim 4gb ddr ram 1gb asus paylaşımcılı hd radeon ekran kartı 3.2ghz p4 tek çekirdek sistem.şU günlerde bilgisayarımı camdan dışarı atmayı düşünüyorum online oyun konusunda çok sıkıntı yaşıyorum bilgisayarımın özellikleri w7 64 bit için sizce uygunmu yeterlimi?ben anlam veremedim xp sp3 kuruluyken bilgisayarım daha hızlıydı vede oyun konusunda sıkıntı yaşamıyordum oyun oynarken bütün arka plan programlarım kpalı hatta yardımcı oyun güçlendirici program satın aldım game booster o bile fayda etmedi sizce bilgiyarımdaki bu sıkıntını nedeni ne olabilir?Teşekkürler....
| 13 Mar 2012 10:10 | ![]() | ![]() |
Aynı oyun xp de w7'ye göre daha geç ve ağır açılıyor . Bence w7 her türlü daha iyi .
| 20 Şub 2012 21:02 | ![]() | ![]() |
''Neden tavsiye edilmesin ya. 4 gb altında raminiz varsa da win 7 kullanabilirsiniz hemde çok güzel olur. Çünkü win7 ne vista ne de xp kadar ram kullanmıyor. pc niz rahatlar. win7 64 bit kurun merak etmeyin 2 gb da çok güzel iş görür''
Yanlışın var. Windows Vista ve Windows 7 daha fazla ram ister.
Mesela oyunların minimum sistem gereksinimlerinde: '' 2 GB RAM (Vista ve Windows 7 için 3 gb) '' yazar.
Yanlışın var. Windows Vista ve Windows 7 daha fazla ram ister.
Mesela oyunların minimum sistem gereksinimlerinde: '' 2 GB RAM (Vista ve Windows 7 için 3 gb) '' yazar.
| 04 Kas 2011 13:41 | %75 | ![]() | ![]() | %25 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Hangi Ekran Kartını Seçmeliyim.
- İ.K.İ.Ç KONU CLOSE BY COTRJ65 ...
- Beyler telefon alıcam ama..
- Bilgisyar toplamamda bana yardım ...
- 2000 tlye bilgisayar için yardım
- VGA'dan DVI'a geçmek istiyorum ama !
- Hangi forumlara üyesiniz?
- Merhabalar kasa topluyorum
- Pc toplamam lazim yardim lutfen
- çok acil bakarmısınız ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
CHIP Online iPad ve iPhone'da!
CHIP Online mobil uygulamalarını indirin
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- Haber: Microsoft, Windows 8'e değil 7'ye geçin diyor
- Haber: Windows 8'den 3 yeni görüntü daha...
- Haber: Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- Haber: Ve kesin tarih belli oldu!
- Haber: Windows 8'de "büyük" hata!
- Haber: Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
- Haber: Windows Gezgini'nin animasyonlarını açın!
- Haber: Microsoft, bu simgeyi ortadan kaldırdı!
- Haber: Windows 8 için şok karar!
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- 9 Temmuz'da canınız yanabilir
- Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- TTNet'ten yeni paket: HAZIRNET
- Google'a göre başarısızlık yok!
- Windows 8 canavarı: Şimdilik en iyisi o!
- Android, iOS'u "eziyor!"
- Facebook efsanesi hortladı!
- Metro IE10 Flash'ı "kısmen" destekleyecek!
- Siri ve S-Voice karşı karşıya!
- İnterneti yüzlerce kat hızlandıracak!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 3Zaman kaybettiren 10 teknoloji yalanı!
- 4Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 5Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 6Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- 7Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 8Galiba bu sefer geliyor!
- 9Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
- 10Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 5TEST: Nikon D3200
- 6Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!
- 7Unutulmayan 10 çöküş!
- 8En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 9Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
- 10Efsane ceplerin varisleri
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
CHIP Dergisi: Mayıs 2012