13 Kasım 2009

RAM desteği

RAM desteği
64 bit seçiminde en önemli unsur bellek miktarı
32 bit işletim sistemi teorik olarak 4 GB'a kadar desteklemesine karşın Windows XP, Vista ve 7'de maksimum 3.12 GB RAM görülebiliyor.

Windows'un 64 bit sürümü daha fazla güvenlik sunuyor. Bütün 64 bit cihazlar dijital imzaya sahip ve rastgele çökmelerle karşılaşmıyorlar. Kernel Patch Protection gibi gelişmiş güvenlik özellikleri de cabası.

64 bit sistemler daha fazla RAM ve daha fazla bilgi işlem kapasitesiyle daha hızlı çalışabiliyor. Elbette bu donanımın ve 64 bit'in performans farkını görmek için karmaşık uygulamalar ya da aynı anda pek çok uygulama çalıştırmak gerekiyor. Bu yüzden pek çok kullanıcı için 32 ve 64 bit sistemler arasında gözle görülebilen bir performans farkı olmuyor.

64 bit desteği ve sürümü olan bütün yazılımlar 64 bit mimariden gerçekten yararlanmıyor. Programcılar hala 32 bit alışkanlığını sürdürüyor. 32 bit uygulamalar 64 bit mimari altında gayet düzgün çalışıyor. Düzgün çalışmayanların da pek çoğu için düzeltmeler yapılıyor.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 74 yorum
12345678910Sonraki»
Ziyaretçi yazmış:
64 biti nasıl kuracağım? yeni cd mi almam gerekiyormu 64 için ?
29 Nis 2012  19:44Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
arkadaşın birisi xp den vistadan bile daha az ram kullanıyor demiş :D heralde bi 0 eksik okudu :D:D:D bnde win 7 ultimate x64 var tertemiz format attığımda hiç bir program dahi yüklemediğim zaman baktım. birde ne göreyim :D bilgisayar boştayken 690MB ram kullanıyor :D
şimdi programlar falan var ve 850MB kafadan kullanıyorum ramden:D ama bnm için sorun değil 8GB ram var pcde:D
18 Nis 2012  17:26%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
Merhaba iyi günler.Bir kaç sorum olucak.Ben daha önce kişisel bilgisayarımda xp sp3 kullanıyordum gayet de memnundum.Online oyun oynamayı sevdiğim için xp tercih ediyordum.Net hızımda bir sorun yok şu ana kadar.1ay önce w7 64 bit kurulumu yaptırdım.Daha önce xp de kullanılan ram 3.25 gb yazıyordu bilgisayarımda.4gb ddr ram var bilgisayarımın üzerinde.Bana 64 bit kur daha fazla ram kullanırsın dediler.Ama sistem bilgisinde kullanılabilr ram miktarı 3gb yazıyor ne iş anlamadım ve de ayrıca bilgisayarım eskiye göre daha da yavaşladı tepkimeler çok yavaş bir program açma veya kapama gereğinden uzun sürüyor artık.Online oyunlarda ise xp ye göre müthiş derecede kasma var bilgisayarımda.sistemim 4gb ddr ram 1gb asus paylaşımcılı hd radeon ekran kartı 3.2ghz p4 tek çekirdek sistem.şU günlerde bilgisayarımı camdan dışarı atmayı düşünüyorum online oyun konusunda çok sıkıntı yaşıyorum bilgisayarımın özellikleri w7 64 bit için sizce uygunmu yeterlimi?ben anlam veremedim xp sp3 kuruluyken bilgisayarım daha hızlıydı vede oyun konusunda sıkıntı yaşamıyordum oyun oynarken bütün arka plan programlarım kpalı hatta yardımcı oyun güçlendirici program satın aldım game booster o bile fayda etmedi sizce bilgiyarımdaki bu sıkıntını nedeni ne olabilir?Teşekkürler....
13 Mar 2012  10:10Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Aynı oyun xp de w7'ye göre daha geç ve ağır açılıyor . Bence w7 her türlü daha iyi .
20 Şub 2012  21:02Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
''Neden tavsiye edilmesin ya. 4 gb altında raminiz varsa da win 7 kullanabilirsiniz hemde çok güzel olur. Çünkü win7 ne vista ne de xp kadar ram kullanmıyor. pc niz rahatlar. win7 64 bit kurun merak etmeyin 2 gb da çok güzel iş görür''

Yanlışın var. Windows Vista ve Windows 7 daha fazla ram ister.
Mesela oyunların minimum sistem gereksinimlerinde: '' 2 GB RAM (Vista ve Windows 7 için 3 gb) '' yazar.
04 Kas 2011  13:41%75Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%25
12345678910Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu