2/2 sayfa
|
16 Kasım 2009, 00:03
Ürün etkinleştirmeyi nasıl atlatıyor?

Windows 7'nin bütün korumalarını atlatıyor
Bu yılın başlarında Dell, HP, Lenovo ve MSI bilgisayarlarda çalışan bir OEM Windows 7 Ultimate ürün anahtarı, bir Çin forumunda paylaşılmıştı. Windows Genuine Advantage kontrolünü atlatarak birden çok bilgisayarda aynı anahtarı kullanmak da mümkündü.
Bu yeni hack, sppcompai.dll'yi bypass ederek ürün aktivasyon ve lisanslama uygulamaları olan Windows Activation Technologies (WAT), Software Protection Platform (SPP) ve Software Licensing Client (SLC) teknolojilerini atlatıyor.
Hackerlar sistemin kayıtlı olmadığını ya da deneme sürümünün sona erdiğini belirten uyarıları da kapatıyor. Bu crack'in sorumlusu olarak gösterilen hata ise, Microsoft'un kullanıcılara hata yapmaları durumunda detayları girebilmeleri için pek çok imkan sunması oluyor. Kullanıcıların hatalı uyarılarla karşılaşmaması ve mağdur olmaması için tasarlanan aktivasyon mekanizması bu şekilde korsan kullanıma imkan tanıyan bir açık haline geliyor.
Bu yeni hack, sppcompai.dll'yi bypass ederek ürün aktivasyon ve lisanslama uygulamaları olan Windows Activation Technologies (WAT), Software Protection Platform (SPP) ve Software Licensing Client (SLC) teknolojilerini atlatıyor.
Hackerlar sistemin kayıtlı olmadığını ya da deneme sürümünün sona erdiğini belirten uyarıları da kapatıyor. Bu crack'in sorumlusu olarak gösterilen hata ise, Microsoft'un kullanıcılara hata yapmaları durumunda detayları girebilmeleri için pek çok imkan sunması oluyor. Kullanıcıların hatalı uyarılarla karşılaşmaması ve mağdur olmaması için tasarlanan aktivasyon mekanizması bu şekilde korsan kullanıma imkan tanıyan bir açık haline geliyor.
| Bilgi için: Microsoft Telefon: (212) 258 59 98 pbx |
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: Windows 7 XP Mode'da değişiklik var!
- Haber: Windows 7'nin büyük farkı ortaya çıkıyor...
- Haber: İlk 5 tamam ama ya diğer altısı?
- Haber: Windows 7 başlat tuşu nasıl değiştirilir?
- Haber: Resmi Windows 7 SP1 detayları!
- Haber: Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- Haber: Microsoft Windows 7 SP1 ne zaman gelecek?
- Haber: Windows 7 SP1 yine sızdı!
- Haber: Windows'lar ve Office güncellenecek
- Haber: Microsoft'tan Windows 7 için dev planlar!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 66 yorum
El insaf, yazılım dediğimiz şey internetten indirilebilir, korsan cd satan adamdan el altından alınabilir birşey diye "paramız yetmiyor, ne yapalım korsan kullanıyoruz." adı altında hırsızlık yapılır mı?
Yahu nerde görülmüş nerde duyulmuş mecbur olduğu için yazılım hırsızlığı yapıldığı. Yazılıma mecbur olan adam bilgisayarlı adamdır, cebinde yazılım parası olan adamdır.
Çalmayı o kadar içselleştirmiş insanlar var ki aramızda onlar için korsan yazılım kullanmayı haklı sebeplere bağlamak çok kolay.
Kardeşim, paran yok ise nasıl ki araba alamıyorsan, yemek yiyemiyorsan, yazılımı da kullanmayacaksın. Yasal olarak kanunen bu suçtur.
Git açık kaynak GNU/Linux dağıtımı kullan, neden kullanmıyorsun? Korsan oyun cd leri çalımıyor değil mi?
Yahu nerde görülmüş nerde duyulmuş mecbur olduğu için yazılım hırsızlığı yapıldığı. Yazılıma mecbur olan adam bilgisayarlı adamdır, cebinde yazılım parası olan adamdır.
Çalmayı o kadar içselleştirmiş insanlar var ki aramızda onlar için korsan yazılım kullanmayı haklı sebeplere bağlamak çok kolay.
Kardeşim, paran yok ise nasıl ki araba alamıyorsan, yemek yiyemiyorsan, yazılımı da kullanmayacaksın. Yasal olarak kanunen bu suçtur.
Git açık kaynak GNU/Linux dağıtımı kullan, neden kullanmıyorsun? Korsan oyun cd leri çalımıyor değil mi?
| 12 Oca 2010 01:12 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
Haberin tarihi baya geçmiş ama yine birşeyler yazmak istedim..
Arkadaşlar pahalı diyorsunuz da adamlar neler yapıp yazıyorlar o kodları kolay mı bir işletim sistemi yapmak kolay olsaydı herkes yapardı kendi işletim sistemini kullanırdı...
Sizin yapmış oldugunuz birşeyi bir başkası korsan olarak dağıtsa tepkiniz ne olurdu eminim sinirden kudururdunuz.. Adamlar ne kadar süre uğraşıyor onu yapmak için siz burda gelmişsiniz fiyat pahalı diyorsunuz madem fiyat pahalı elinizin altındaki bilgisayarı nasıl alıyorsunuz 800-1000 tl lık bılgısayarlar taksıt yapıyorsunuz bunuda taksıtle alabılırsınız 12 ay taksıt yapan yerler var..
Biraz mantıklı düşünün öle karar verin paran yoksa bilgisayar kullanmıcaksın o zaman bunun ınternetı var telefon fatursaı var bilmem neyı var aylık yıne 60 70 tl ye gelıyor masrafı..
Gidip son çıkan telefonları alıyoruz 600-700 ytl bayılıp ama işletim sistemine gelince oww çok pahalı var mı böle bir mantık ya ordaki çabayı uğraşı görmeden konuşuyor bazı kişiler.. yazık gerçten ne diyim ki..
Arkadaşlar pahalı diyorsunuz da adamlar neler yapıp yazıyorlar o kodları kolay mı bir işletim sistemi yapmak kolay olsaydı herkes yapardı kendi işletim sistemini kullanırdı...
Sizin yapmış oldugunuz birşeyi bir başkası korsan olarak dağıtsa tepkiniz ne olurdu eminim sinirden kudururdunuz.. Adamlar ne kadar süre uğraşıyor onu yapmak için siz burda gelmişsiniz fiyat pahalı diyorsunuz madem fiyat pahalı elinizin altındaki bilgisayarı nasıl alıyorsunuz 800-1000 tl lık bılgısayarlar taksıt yapıyorsunuz bunuda taksıtle alabılırsınız 12 ay taksıt yapan yerler var..
Biraz mantıklı düşünün öle karar verin paran yoksa bilgisayar kullanmıcaksın o zaman bunun ınternetı var telefon fatursaı var bilmem neyı var aylık yıne 60 70 tl ye gelıyor masrafı..
Gidip son çıkan telefonları alıyoruz 600-700 ytl bayılıp ama işletim sistemine gelince oww çok pahalı var mı böle bir mantık ya ordaki çabayı uğraşı görmeden konuşuyor bazı kişiler.. yazık gerçten ne diyim ki..
| 10 Ara 2009 17:04 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
Bugün 16:17 sizin hesabınıza göre 4 yıllık Windows 7 Ultimate, 8 yıllık Windows XP Profesional'in on katı pahalıya gelmiş oluyor. Bu durumda fiyat sizce nasıl makul olabiliyor?
İstediği fiyatı koyar, piyasa kendi tekelinde, bu kadar çok ve bazıları da lisanssız olarak destekleyenler ve kullananlar sayesinde...
Bu durumda satın almamak ve kullanmamak en doğrusudur. Bir kaç ay sonra fiyatı düşer, bir yıl sonra biraz daha düşer.
Windows 7 ile yapıp da Windows XP ile yapamadığımız ne var? Betayı kullanıp alışıp beğenip bırakamamak sorunu var.
Sizin dediğinize geliyorum, korsan kullanım dışında çözümler de var. XP kullanıp ucuzlamasını beklemek, ya da Linux kullanmak, ya da hem XP hem Linux kullanmak... Linux dağıtımları Windows 7'den daha çekici bu bir gerçek, ama ki filan oyun çalışmayınca XP'de oyun oynanır olur biter.
Ayrıca ben Windows 7'nin performansını beğenmedim. Evat hızlı yükleniyor, göze hoş gözüküyor, ama XP 'de olmayan ani ağırlaşma ve tutukluklar var. Yok diyen doğru söylemiyor, nadiren olduğu için önemsemiyor, sonuçta durup dururken aniden bir kaç dakikalığına ağırlaşıp sonra normale dönen bir sistem de kimse kusura bakmasın ama kesinlikle sorunsuz değildir.
En az iki hizmet paketi eklenecek ve fiyatı da düşecek ki o zaman alınır, bence şimdi değil.
İstediği fiyatı koyar, piyasa kendi tekelinde, bu kadar çok ve bazıları da lisanssız olarak destekleyenler ve kullananlar sayesinde...
Bu durumda satın almamak ve kullanmamak en doğrusudur. Bir kaç ay sonra fiyatı düşer, bir yıl sonra biraz daha düşer.
Windows 7 ile yapıp da Windows XP ile yapamadığımız ne var? Betayı kullanıp alışıp beğenip bırakamamak sorunu var.
Sizin dediğinize geliyorum, korsan kullanım dışında çözümler de var. XP kullanıp ucuzlamasını beklemek, ya da Linux kullanmak, ya da hem XP hem Linux kullanmak... Linux dağıtımları Windows 7'den daha çekici bu bir gerçek, ama ki filan oyun çalışmayınca XP'de oyun oynanır olur biter.
Ayrıca ben Windows 7'nin performansını beğenmedim. Evat hızlı yükleniyor, göze hoş gözüküyor, ama XP 'de olmayan ani ağırlaşma ve tutukluklar var. Yok diyen doğru söylemiyor, nadiren olduğu için önemsemiyor, sonuçta durup dururken aniden bir kaç dakikalığına ağırlaşıp sonra normale dönen bir sistem de kimse kusura bakmasın ama kesinlikle sorunsuz değildir.
En az iki hizmet paketi eklenecek ve fiyatı da düşecek ki o zaman alınır, bence şimdi değil.
| 22 Kas 2009 18:09 | %58 | ![]() | ![]() | %42 |
İlk başta fiyat pahallı gelebilir. Ancak kullanım sürenize göre hesap yaparsanız fiyatın uygun olacağını göreceksiniz. Sonuçta işletim sistemlerini 1 ay kullanıp atmıyorsunuz. Ben windows xp'yi 2002 yılında 89 dolara almıştım. Hala da kullanıyorum. Windows 7'yi de en az 4 yıl kullanıcağımı varsayıyorum.
| 22 Kas 2009 16:17 | %88 | ![]() | ![]() | %12 |
''O zaman ben de araba istiyorum ama kimse bana Audi A8'e 150 bin lira ver demesin'' ozaman sende paranın yettiğini al arkadaşım ama microsoft artık iyice tekel olmaya başladı ve 3kuruşluk malı dünya paraya satıyor..böyle ticaret anlayışı böyle insanları sömürmek olmaz.
| 22 Kas 2009 15:35 | %80 | ![]() | ![]() | %20 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Windows 7 XP Mode'da değişiklik var!
- Haber: Windows 7'nin büyük farkı ortaya çıkıyor...
- Haber: İlk 5 tamam ama ya diğer altısı?
- Haber: Windows 7 başlat tuşu nasıl değiştirilir?
- Haber: Resmi Windows 7 SP1 detayları!
- Haber: Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- Haber: Microsoft Windows 7 SP1 ne zaman gelecek?
- Haber: Windows 7 SP1 yine sızdı!
- Haber: Windows'lar ve Office güncellenecek
- Haber: Microsoft'tan Windows 7 için dev planlar!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
7 ve XP'yi aynı anda kurmak
Bu makale size Win 7 veya Win XP yüklü bilgisayarınıza diğer işletim sistemini nasıl kuracağınızı gösterecektir
Yazar: nonpasaran
M.U.G.E.N/ Mugen Nedir ?
Karakterlerinizi hazırlayın ! M.U.G.E.N ile kendi dövüş oyunumuzu yapıyoruz.
Yazar: WolfTurk
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- İşte korsanın korkunç faturası!
- Windows 7 XP Mode'da değişiklik var!
- Flash'ı olmayan iPad sitelerde nası gezecek?
- Windows'a ANGLE geliyor!
- Cep telefonları hakkında her şey!
- 9 yeni nesil canavar!
- Windows 7'nin büyük farkı ortaya çıkıyor...
- Bu kameraya şaşıracaksınız!
- Film de çekebilen fotoğraf makinası!
- Akıllı nano-işlemciler içimize giriyor!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Rapidshare ile uğraşmayın: İşte işin kolayı!
- 2Internet Explorer 9: İndirin, deneyin!
- 3İnternetten para kazanmak!
- 4İnternette gizli kota skandalı!
- 5Karanlık internetin arama motorları!
- 68 Adımda Internet Explorer 8'i hızlandırın!
- 7Kaya gibi dizüstü!
- 8CHIP Online ve Aresis'den webmaster'lara...
- 9Yeni Chrome hazır; İndirin!
- 10Facebook sayfanıza kim bakmış?
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Sessiz bir bilgisayar rehberi!
- 2iPhone 4G: Tüm dedikodular ve gerçekler
- 3Flash ölüyor: HTML 5 Adobe'u sıkıştırıyor
- 4Veri kurtarma rehberi
- 5Google'dan kaçış planınız burada...
- 6Steam: Geleceğin oyun platformu mu?
- 7Tüm işletim sistemleri ve en iyi cepler...
- 8Altı çekirdeğin gücü: Intel Core i7 980X
- 9TOP 20: En iyi medya oynatıcı yazılımlar...
- 10Birbirinden eğlenceli 15 bilgisayar aksesuarı
CHIP Online’dan muhteşem kampanya!
Tıklayan herkes kazanacak...
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!
Dijital Fotoğraf Kursu
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Avea'dan futbolseverlere özel modemler
- Compishco
- Web Günleri 2010 [20-21 Mart YTÜ/Oditorym] ücretsz
- Kingston'dan dünyanın en hızlı belllekleri
- PNY'den sessiz performans
- Ve Türk malı cep telefonu piyasada
- Opera Mini 5 ve Opera Mobile 10 çıktı
- Chromeplus 1.3.8.1sürümü yayınlandı
- Acer'ın yeni dizüstü modeli savaşa hazır