2/2 sayfa
|
16 Kasım 2009, 00:03
Ürün etkinleştirmeyi nasıl atlatıyor?

Windows 7'nin bütün korumalarını atlatıyor
Bu yılın başlarında Dell, HP, Lenovo ve MSI bilgisayarlarda çalışan bir OEM Windows 7 Ultimate ürün anahtarı, bir Çin forumunda paylaşılmıştı. Windows Genuine Advantage kontrolünü atlatarak birden çok bilgisayarda aynı anahtarı kullanmak da mümkündü.
Bu yeni hack, sppcompai.dll'yi bypass ederek ürün aktivasyon ve lisanslama uygulamaları olan Windows Activation Technologies (WAT), Software Protection Platform (SPP) ve Software Licensing Client (SLC) teknolojilerini atlatıyor.
Hackerlar sistemin kayıtlı olmadığını ya da deneme sürümünün sona erdiğini belirten uyarıları da kapatıyor. Bu crack'in sorumlusu olarak gösterilen hata ise, Microsoft'un kullanıcılara hata yapmaları durumunda detayları girebilmeleri için pek çok imkan sunması oluyor. Kullanıcıların hatalı uyarılarla karşılaşmaması ve mağdur olmaması için tasarlanan aktivasyon mekanizması bu şekilde korsan kullanıma imkan tanıyan bir açık haline geliyor.
Bu yeni hack, sppcompai.dll'yi bypass ederek ürün aktivasyon ve lisanslama uygulamaları olan Windows Activation Technologies (WAT), Software Protection Platform (SPP) ve Software Licensing Client (SLC) teknolojilerini atlatıyor.
Hackerlar sistemin kayıtlı olmadığını ya da deneme sürümünün sona erdiğini belirten uyarıları da kapatıyor. Bu crack'in sorumlusu olarak gösterilen hata ise, Microsoft'un kullanıcılara hata yapmaları durumunda detayları girebilmeleri için pek çok imkan sunması oluyor. Kullanıcıların hatalı uyarılarla karşılaşmaması ve mağdur olmaması için tasarlanan aktivasyon mekanizması bu şekilde korsan kullanıma imkan tanıyan bir açık haline geliyor.
| Bilgi için: Microsoft Telefon: (212) 258 59 98 |
iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: Metro arayüzünü şimdiden deneyin!
- Haber: Windows 8'den 7 duvar kağıdı sızdı!
- Haber: Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
- Haber: Windows 8'in ilk oyunları!
- Haber: Win 8 yapı 8220'den ekran görüntüleri!
- Haber: Windows Gezginini geliştirmenin 3 yolu!
- Haber: Nereye kayboldu bu düğme?
- Haber: Internet Explorer 10'dan iyi haber!
- Haber: Windows XP geri döndü!
- Haber: Microsoft'tan yine Windows XP uyarısı!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 68 yorum
o kadar zaman gecmiş arkadaslar. her iki grubunda dogal hakları var.(Allah yapısı değilki kul yapıyor) şahsen uzun yıllardır ubuntu xp bir arada kullanıyorum kim olsa xp homu alabilir gerçekten yasal işletim sistemi kullanmak kadar iyi birşey yok. temiz bir recovery aldıktan sonra cd dvd her ne kullnıuyorsanız artık. ucuz yollu işinizi yapabilirsiniz ki şu an linux surumlerinin tamamı özgür yazılım ve bir cok emulator mevcut. dos dan tut win7 sine kadar hatta windows uyumlu oyun cd ve dvdlerinin wine uzerinden düzgün şekilde kurulmasınısaglayan %90 windows olmadan windows işlerini yapabilir hala geldi. paran yoksa onu bunu yap diyenlere bakmayacaksınız. en ucuz win işletim sistemini satın alın yanına linux kurun. demek istediğimi anlayacaksınız. emin olun dünya kadar param olsa windowsun en son kaliteli surumunun en ucuzunu alır yanına yine linux kullanırım. hem kimsenin hakkı kimsede kalmaz hemde keyfinizi kmse bulmaz. kıt kanat gecindigim parayla bile linux programcılarının bazılarına bağış(sabit to ten) yapıyorum. windowsa niye para vermiyim. ne kadar ekmek o kadar köfte. et fiyatı ne oldu onuda unuttum bu arada :) :( :P :S
| 23 Şub 2011 00:27 | ![]() | ![]() |
Açıkcası yazılım dünyasındaki programlara para vermem kardeşim, Demekki microsofttaki binlerce mühendisten daha iyileri varki yaptıkları şeyi kırabiliyorlar, Bide hackerların yönünden bakmak lazim sen git koca microsoft un binlerce mühendislerinin beceremediği koruma şeyini kır, emeğe saygi indirip kullanmamiz lazim :P Ayrıca microsoft buna çare bulamıyosa bu onların beceriksizliğidir.
| 20 Tem 2010 04:02 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
El insaf, yazılım dediğimiz şey internetten indirilebilir, korsan cd satan adamdan el altından alınabilir birşey diye "paramız yetmiyor, ne yapalım korsan kullanıyoruz." adı altında hırsızlık yapılır mı?
Yahu nerde görülmüş nerde duyulmuş mecbur olduğu için yazılım hırsızlığı yapıldığı. Yazılıma mecbur olan adam bilgisayarlı adamdır, cebinde yazılım parası olan adamdır.
Çalmayı o kadar içselleştirmiş insanlar var ki aramızda onlar için korsan yazılım kullanmayı haklı sebeplere bağlamak çok kolay.
Kardeşim, paran yok ise nasıl ki araba alamıyorsan, yemek yiyemiyorsan, yazılımı da kullanmayacaksın. Yasal olarak kanunen bu suçtur.
Git açık kaynak GNU/Linux dağıtımı kullan, neden kullanmıyorsun? Korsan oyun cd leri çalımıyor değil mi?
Yahu nerde görülmüş nerde duyulmuş mecbur olduğu için yazılım hırsızlığı yapıldığı. Yazılıma mecbur olan adam bilgisayarlı adamdır, cebinde yazılım parası olan adamdır.
Çalmayı o kadar içselleştirmiş insanlar var ki aramızda onlar için korsan yazılım kullanmayı haklı sebeplere bağlamak çok kolay.
Kardeşim, paran yok ise nasıl ki araba alamıyorsan, yemek yiyemiyorsan, yazılımı da kullanmayacaksın. Yasal olarak kanunen bu suçtur.
Git açık kaynak GNU/Linux dağıtımı kullan, neden kullanmıyorsun? Korsan oyun cd leri çalımıyor değil mi?
| 12 Oca 2010 01:12 | %33 | ![]() | ![]() | %67 |
Haberin tarihi baya geçmiş ama yine birşeyler yazmak istedim..
Arkadaşlar pahalı diyorsunuz da adamlar neler yapıp yazıyorlar o kodları kolay mı bir işletim sistemi yapmak kolay olsaydı herkes yapardı kendi işletim sistemini kullanırdı...
Sizin yapmış oldugunuz birşeyi bir başkası korsan olarak dağıtsa tepkiniz ne olurdu eminim sinirden kudururdunuz.. Adamlar ne kadar süre uğraşıyor onu yapmak için siz burda gelmişsiniz fiyat pahalı diyorsunuz madem fiyat pahalı elinizin altındaki bilgisayarı nasıl alıyorsunuz 800-1000 tl lık bılgısayarlar taksıt yapıyorsunuz bunuda taksıtle alabılırsınız 12 ay taksıt yapan yerler var..
Biraz mantıklı düşünün öle karar verin paran yoksa bilgisayar kullanmıcaksın o zaman bunun ınternetı var telefon fatursaı var bilmem neyı var aylık yıne 60 70 tl ye gelıyor masrafı..
Gidip son çıkan telefonları alıyoruz 600-700 ytl bayılıp ama işletim sistemine gelince oww çok pahalı var mı böle bir mantık ya ordaki çabayı uğraşı görmeden konuşuyor bazı kişiler.. yazık gerçten ne diyim ki..
Arkadaşlar pahalı diyorsunuz da adamlar neler yapıp yazıyorlar o kodları kolay mı bir işletim sistemi yapmak kolay olsaydı herkes yapardı kendi işletim sistemini kullanırdı...
Sizin yapmış oldugunuz birşeyi bir başkası korsan olarak dağıtsa tepkiniz ne olurdu eminim sinirden kudururdunuz.. Adamlar ne kadar süre uğraşıyor onu yapmak için siz burda gelmişsiniz fiyat pahalı diyorsunuz madem fiyat pahalı elinizin altındaki bilgisayarı nasıl alıyorsunuz 800-1000 tl lık bılgısayarlar taksıt yapıyorsunuz bunuda taksıtle alabılırsınız 12 ay taksıt yapan yerler var..
Biraz mantıklı düşünün öle karar verin paran yoksa bilgisayar kullanmıcaksın o zaman bunun ınternetı var telefon fatursaı var bilmem neyı var aylık yıne 60 70 tl ye gelıyor masrafı..
Gidip son çıkan telefonları alıyoruz 600-700 ytl bayılıp ama işletim sistemine gelince oww çok pahalı var mı böle bir mantık ya ordaki çabayı uğraşı görmeden konuşuyor bazı kişiler.. yazık gerçten ne diyim ki..
| 10 Ara 2009 17:04 | %17 | ![]() | ![]() | %83 |
Bugün 16:17 sizin hesabınıza göre 4 yıllık Windows 7 Ultimate, 8 yıllık Windows XP Profesional'in on katı pahalıya gelmiş oluyor. Bu durumda fiyat sizce nasıl makul olabiliyor?
İstediği fiyatı koyar, piyasa kendi tekelinde, bu kadar çok ve bazıları da lisanssız olarak destekleyenler ve kullananlar sayesinde...
Bu durumda satın almamak ve kullanmamak en doğrusudur. Bir kaç ay sonra fiyatı düşer, bir yıl sonra biraz daha düşer.
Windows 7 ile yapıp da Windows XP ile yapamadığımız ne var? Betayı kullanıp alışıp beğenip bırakamamak sorunu var.
Sizin dediğinize geliyorum, korsan kullanım dışında çözümler de var. XP kullanıp ucuzlamasını beklemek, ya da Linux kullanmak, ya da hem XP hem Linux kullanmak... Linux dağıtımları Windows 7'den daha çekici bu bir gerçek, ama ki filan oyun çalışmayınca XP'de oyun oynanır olur biter.
Ayrıca ben Windows 7'nin performansını beğenmedim. Evat hızlı yükleniyor, göze hoş gözüküyor, ama XP 'de olmayan ani ağırlaşma ve tutukluklar var. Yok diyen doğru söylemiyor, nadiren olduğu için önemsemiyor, sonuçta durup dururken aniden bir kaç dakikalığına ağırlaşıp sonra normale dönen bir sistem de kimse kusura bakmasın ama kesinlikle sorunsuz değildir.
En az iki hizmet paketi eklenecek ve fiyatı da düşecek ki o zaman alınır, bence şimdi değil.
İstediği fiyatı koyar, piyasa kendi tekelinde, bu kadar çok ve bazıları da lisanssız olarak destekleyenler ve kullananlar sayesinde...
Bu durumda satın almamak ve kullanmamak en doğrusudur. Bir kaç ay sonra fiyatı düşer, bir yıl sonra biraz daha düşer.
Windows 7 ile yapıp da Windows XP ile yapamadığımız ne var? Betayı kullanıp alışıp beğenip bırakamamak sorunu var.
Sizin dediğinize geliyorum, korsan kullanım dışında çözümler de var. XP kullanıp ucuzlamasını beklemek, ya da Linux kullanmak, ya da hem XP hem Linux kullanmak... Linux dağıtımları Windows 7'den daha çekici bu bir gerçek, ama ki filan oyun çalışmayınca XP'de oyun oynanır olur biter.
Ayrıca ben Windows 7'nin performansını beğenmedim. Evat hızlı yükleniyor, göze hoş gözüküyor, ama XP 'de olmayan ani ağırlaşma ve tutukluklar var. Yok diyen doğru söylemiyor, nadiren olduğu için önemsemiyor, sonuçta durup dururken aniden bir kaç dakikalığına ağırlaşıp sonra normale dönen bir sistem de kimse kusura bakmasın ama kesinlikle sorunsuz değildir.
En az iki hizmet paketi eklenecek ve fiyatı da düşecek ki o zaman alınır, bence şimdi değil.
| 22 Kas 2009 18:09 | %64 | ![]() | ![]() | %36 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Arkadaşlar Atı mi Nvidia mı (Oyun ...
- Windows 7 den xp geçmek
- kasa toplama
- xfx 6570 bellek hızı sorunu
- Battlefield 3 Bu Özelliklere Açar Mı?
- pc gold kırmızı bülten ile çoştu !
- Herkesin Kullandığı Bilgisayar ...
- ?Bütün hepsi seçili bir göz ...
- İşlemci 940P AM3 Anakart 938P AM3?
- ekran kartı bios yüklemesi nasıl ... ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!
Sadece CHIP Online üyelerine özel...
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Metro arayüzünü şimdiden deneyin!
- Haber: Windows 8'den 7 duvar kağıdı sızdı!
- Haber: Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
- Haber: Windows 8'in ilk oyunları!
- Haber: Win 8 yapı 8220'den ekran görüntüleri!
- Haber: Windows Gezginini geliştirmenin 3 yolu!
- Haber: Nereye kayboldu bu düğme?
- Haber: Internet Explorer 10'dan iyi haber!
- Haber: Windows XP geri döndü!
- Haber: Microsoft'tan yine Windows XP uyarısı!
Bu virüsleri hiç duymuş muydunuz?
Bu yazıda sizlere Hiç Duymadığınız Virüslerden Bahsetmeye Çalışacağım.
Yazar: yucell
Donanım ve bilgisayar aşkı
O para biriktirip bin bir zahmetle aldığın sistem gelir parçalar kutunun içinde
Yazar: firaristt
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
- Playstation 3'e Yasak mı Geliyor?
- AMD BullDozer İşlemciler 3.50GHz + Olabilir
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- iPhone'a 132 km/s hızla vurdular ve...
- Van Gogh'un ünlü tablosundan oluşan animasyon
- Küçükten büyüğe: Ay, dünya, gezegenler, yıldızlar
- Turkcell'den Van için Türkye Kumbarası!
- Karşınızda Photoshop CS6!
- İşte HTC Ville ve Sense 4.0!
- Samsung, Apple hayranlarıyla yine dalga geçti!
- Samsung pencereyi dokunmatik ekran yaptı!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1İşte TTNet fiber optik internet fiyatları!
- 2Cepler 0'ın altındaki soğuklara dayanıklı mı?
- 3Chrome 17 hazır; İndirin!
- 4Windows Phone 7 almanız için 10 neden!
- 5Televizyonunuzu akıllandıracak cihaz!
- 6Eşsiz bir Apple ürünü!
- 7Facebook'ta can sıkan 5 sorun ve çözümü!
- 8Samsung Galaxy SIII'ten yeni bomba!
- 9...Ve Chrome da düştü!
- 10Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Sizin ağınız hangisi?
- 2Dünden bugüne arama motorları
- 3Dexpot ile çoklu masaüstüne sahip olun!
- 4Şifrelere bir de bu gözle bakın!
- 5:-) tarihi: İfadelerle zamanda yolculuk...
- 62012'nin cep bombaları!
- 7AMD HD3D hakkında bilmeniz gerekenler!
- 810 başarılı Web uygulaması!
- 9Tüm zamanların en sevilmeyen 10 programı!
- 10Android 4.0'la tanışması kesinleşen 28 cep!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- 30 harika duvar kağıdı!
- Metro arayüzünü şimdiden deneyin!
- Tasarımda önemli fırsat!
- Sabit diskleri bilim adamları hızlandıracak
- Samsung'un Apple zaferi!
- ICS, Sensation ve diğer HTC'lere geliyor!
- iPad 3'ten ilk fotoğraf ve fazlası...
- Media Markt'tan Sevgililer Günü'ne özel!
- Microsoft'tan patent sözü!
- iPhone'a 132 km/s hızla vurdular ve...
CHIP Dergisi: Şubat 2012