Windows 7 aktivasyon kırıldı!
16 Kasım 2009, 00:03

Windows 7'yi korsan kullanıma açan crack

Ali Güngör
Windows 7 de kendisinden önceki Windows'ların kaderini paylaştı. İşte korsanların son hareketi...
Windows 7'yi korsan kullanıma açan crack
Microsoft'un yeni işletim sistemi iyi niyetinin kurbanı

Bu konuda okuyacaklarınız:

Hackerlar Windows 7 ve Windows Server 2008 R2'nin ürün aktivasyonunu atlatmanın yolunu buldular. Bu sayede bedavaya yasadışı kopyalar elde edebiliyorlar.

Digital Life'ın aktardığına göre bu hack ile her iki işletim sistemini de ürün etkinleştirme anahtarına gerek kalmadan kullanmak mümkün.

Bu crack, Windows Vista'dakine benzer bir şekilde çalışıyor. Vista'daki crack de Microsoft yazılım güncellemesiyle ortadan kaldırılana kadar korsanlar arasında yaygın kullanım bulmuştu.

Konuyla ilgili olarak konuşan Microsoft sözcüsü "Durumun farkındayız ve bu sorunu çözmek için halihazırda çalışıyoruz" dedi. Ayrıca şirket, kullanıcılara kopya Windows kullanımından kaçınmalarını, satın aldıkları ürünlerin de orijinal olup olmadığını kontrol etmelerini istedi. Korsan yazılımın zararlı yazılım içerebileceğini de hatırlatmayı ihmal etmediler.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 66 yorum
12345678910Sonraki»
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
El insaf, yazılım dediğimiz şey internetten indirilebilir, korsan cd satan adamdan el altından alınabilir birşey diye "paramız yetmiyor, ne yapalım korsan kullanıyoruz." adı altında hırsızlık yapılır mı?

Yahu nerde görülmüş nerde duyulmuş mecbur olduğu için yazılım hırsızlığı yapıldığı. Yazılıma mecbur olan adam bilgisayarlı adamdır, cebinde yazılım parası olan adamdır.

Çalmayı o kadar içselleştirmiş insanlar var ki aramızda onlar için korsan yazılım kullanmayı haklı sebeplere bağlamak çok kolay.

Kardeşim, paran yok ise nasıl ki araba alamıyorsan, yemek yiyemiyorsan, yazılımı da kullanmayacaksın. Yasal olarak kanunen bu suçtur.

Git açık kaynak GNU/Linux dağıtımı kullan, neden kullanmıyorsun? Korsan oyun cd leri çalımıyor değil mi?
12 Oca 2010  01:12Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Haberin tarihi baya geçmiş ama yine birşeyler yazmak istedim..
Arkadaşlar pahalı diyorsunuz da adamlar neler yapıp yazıyorlar o kodları kolay mı bir işletim sistemi yapmak kolay olsaydı herkes yapardı kendi işletim sistemini kullanırdı...

Sizin yapmış oldugunuz birşeyi bir başkası korsan olarak dağıtsa tepkiniz ne olurdu eminim sinirden kudururdunuz.. Adamlar ne kadar süre uğraşıyor onu yapmak için siz burda gelmişsiniz fiyat pahalı diyorsunuz madem fiyat pahalı elinizin altındaki bilgisayarı nasıl alıyorsunuz 800-1000 tl lık bılgısayarlar taksıt yapıyorsunuz bunuda taksıtle alabılırsınız 12 ay taksıt yapan yerler var..

Biraz mantıklı düşünün öle karar verin paran yoksa bilgisayar kullanmıcaksın o zaman bunun ınternetı var telefon fatursaı var bilmem neyı var aylık yıne 60 70 tl ye gelıyor masrafı..

Gidip son çıkan telefonları alıyoruz 600-700 ytl bayılıp ama işletim sistemine gelince oww çok pahalı var mı böle bir mantık ya ordaki çabayı uğraşı görmeden konuşuyor bazı kişiler.. yazık gerçten ne diyim ki..
10 Ara 2009  17:04%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Bugün 16:17 sizin hesabınıza göre 4 yıllık Windows 7 Ultimate, 8 yıllık Windows XP Profesional'in on katı pahalıya gelmiş oluyor. Bu durumda fiyat sizce nasıl makul olabiliyor?

İstediği fiyatı koyar, piyasa kendi tekelinde, bu kadar çok ve bazıları da lisanssız olarak destekleyenler ve kullananlar sayesinde...

Bu durumda satın almamak ve kullanmamak en doğrusudur. Bir kaç ay sonra fiyatı düşer, bir yıl sonra biraz daha düşer.

Windows 7 ile yapıp da Windows XP ile yapamadığımız ne var? Betayı kullanıp alışıp beğenip bırakamamak sorunu var.

Sizin dediğinize geliyorum, korsan kullanım dışında çözümler de var. XP kullanıp ucuzlamasını beklemek, ya da Linux kullanmak, ya da hem XP hem Linux kullanmak... Linux dağıtımları Windows 7'den daha çekici bu bir gerçek, ama ki filan oyun çalışmayınca XP'de oyun oynanır olur biter.

Ayrıca ben Windows 7'nin performansını beğenmedim. Evat hızlı yükleniyor, göze hoş gözüküyor, ama XP 'de olmayan ani ağırlaşma ve tutukluklar var. Yok diyen doğru söylemiyor, nadiren olduğu için önemsemiyor, sonuçta durup dururken aniden bir kaç dakikalığına ağırlaşıp sonra normale dönen bir sistem de kimse kusura bakmasın ama kesinlikle sorunsuz değildir.

En az iki hizmet paketi eklenecek ve fiyatı da düşecek ki o zaman alınır, bence şimdi değil.
22 Kas 2009  18:09%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
İlk başta fiyat pahallı gelebilir. Ancak kullanım sürenize göre hesap yaparsanız fiyatın uygun olacağını göreceksiniz. Sonuçta işletim sistemlerini 1 ay kullanıp atmıyorsunuz. Ben windows xp'yi 2002 yılında 89 dolara almıştım. Hala da kullanıyorum. Windows 7'yi de en az 4 yıl kullanıcağımı varsayıyorum.
22 Kas 2009  16:17%88Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%12
''O zaman ben de araba istiyorum ama kimse bana Audi A8'e 150 bin lira ver demesin'' ozaman sende paranın yettiğini al arkadaşım ama microsoft artık iyice tekel olmaya başladı ve 3kuruşluk malı dünya paraya satıyor..böyle ticaret anlayışı böyle insanları sömürmek olmaz.
22 Kas 2009  15:35%75Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%25
12345678910Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Intel Core i5 661

Gigabyte GA-790FXTA-UD5

Intel Core i5 661Intel'in dahili grafik yongasına sahip ilk işlemcisi.
Bugün, 10:30
Gigabyte GA-790FXTA-UD5AMD tabanlı sistemler de artık USB 3.0 ve SATA 6 Gbps gibi teknolojilerden faydalanacak.
08 Şubat 2010 Pazartesi

Enel L Serisi 650 VA

Edifier M3200

Enel L Serisi 650 VAElektrik kesintisinde verileriniz kaybolmasın.
07 Şubat 2010 Pazar
Edifier M3200Masaüstünde müzik keyfiniz için farklı bir deneyim sunuyor.
06 Şubat 2010 Cumartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: Zoner Photo Studio 12 Home İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2010 Güneş Tutulması

15 Ocak 2010'da Asya'dan gözlemlenebilen halkalı Güneş tutulmasının müthiş görüntüleri

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Dergisi: Şubat 2010

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler