Win 7 çıktı, tartışma bitmedi
9 Kasım 2009, 15:00

Windows 7 çıktı, IE tartışması bitmedi

Ümit Öncel
Onlar bile sıkıldı: Win 7'nin tarayıcı seçim ekranı kabak tadı vermeye başladı. İşte kanıtı...
Windows 7 çıktı, IE tartışması bitmedi
AB, yeni itirazlara katılmadığını belirtti
Microsoft'un popüler tarayıcısı Internet Explorer'ı işletim sistemi ile birlikte dağıtıyor olmasının yol açtığı tartışmalar bir türlü gündemden düşmüyor. Avrupa Birliği ve Microsoft arasında uzun süren görüşmeler sonucunda ortaya çıkan çözüm önerileri, sektördeki pek çok rakip firmayı tam olarak tatmin etmekten uzak.

Tartışmalara Internet Explorer davasında birinci dereceden dahil olan üç büyük firma Mozilla, Opera ve Google'ın yanı sıra Microsoft'un diğer platformlardaki rakipleri de dahil oluyor. Aralarında Oracle, IBM ve Red Hat gibi dev firmaların bulunduğu ECIS grubu, Microsoft'un önerdiği işletim sisteminin ilk kullanımında tercih edilen tarayıcının seçilip kurulması önerisinden tatmin olmadılar.

Tüm bu firma ve grupların ayrı ayrı görüş bildirmesi ve şikayetlerinden artık Microsoft'la en başta ters düşen AB de sıkılmaya başladı. Avrupa Komisyonu üyesi Neelie Kroes: "Bazı insanlar asla %100 tatmin olmuyor. Microsoft'un önerisi bizce güzel bir çözüm ve biz destekliyoruz. Bir iki ufak detay var ama bunlar kolaylıkla çözülebilecek şeyler" diye konuştu.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 10 yorum
12Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Chip adminlerine,
Şu edipçiftciyi Allah aşkına banlayın,banlayın söz firefoxu şu windows7 nin görev çubuğuna uyumlu hale getiren kodu ben hazırlıcam,allah aşkına şunu banlayın girmesin,görüntü kirliliği başka bişi değil,insanları siteden soğutuyor
10 Kas 2009  21:12Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
sayın edipcifci'ye.

chiponline'daki birçok haber için yorumlarınızı uzun süredir okuyorum. ben bankacılık ve internet alışverişlerimin tamamını firefox ile yapıyorum. bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. gayet memnunum. ama yanlış anlaşılmasın. mozilla kullanmam ie'yi beğenmediğimden dolayı değil. bu kişisel bir seçim sadece.
her zaman orjinal windows kullanımından yanayım, fakat açık kaynak sistemler ve programlar için de elimden gelen desteği veririm. programlarımı açık kaynak kullanıp, onu üretene de geliştirmesi için bağışta bulunurum. insanları apple'cı, microsoft'çu şeklinde gruplandırarak, birini kullanıp diğerlerini kötüleyerek gelişimin önünün tıkandığına, bu şekilde teknolojinin ilerlemeyeceğine inanıyorum.
ayrıca bir kod hatasından dolayı mozilla vakfının kötülenmesine karşıyım. tabiki beğenmeyebilirsiniz, kullanmayabilirsiniz. bu tıpkı benim yaptığım gibi sizin de seçiminiz. sizin de teknoloji ve bilgisayar konusunda iyi derecede bilgiye sahip bir kişi olduğunuzu varsayarak bu şekilde yorumlamanız yerine bu hataları bugzilla ile bildirmenizi, veya bu konuda bir çözüm öneriniz var ise firefox programcılarına bildirmenizi beklerdim. en azından kötülememenizi yani..
saygılar.
10 Kas 2009  01:17%75Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%25
PcMaKeR yazmış:
linux ve mac de niye karışılmıyor bu duruma.
Opera ilk önce w3 standartlarına adam gibi uysun sonra konuşsun.

Mozilla, IE7-8,Safari,Google Chrome uyarken bu kişiler niye uymuyor sorarım onlara?

Bir javascript kodu yazıyorsun: IE,FF,Safari ve Chrome destek veriyor ama opera kodu yorumlamıyor. Sonrad biz güvenliyiz biz hızlıyız biz standartlara uyuyoruz.

Hadi be. 2 senedir yazdığım bütün web sitelerinde opera bloklu geliyor. operayla girenlere hoşbir süpriz yaptım. Mavi ekran ve beyaz yazılar!

Güvenliyim diyor. Peki neden Ie8 güvenlik testlerinde birinci geliyor. Neden 256 Bit RSA şifrelemeyi en iyi destekleyen tarayıcı, Neden websitelerindeki güvenlik sertifikalarını gruplayıp size en garanti ve güvenli hizmeti sunuyor.

Neden opera 10 dk içinde hackleniyor. Neden standartları tam desteklemiyor. Neden geliştiricilere tam destek vermiyor.
1.5 sene öncesinde neden paralıydı. Hangi akıllı gidipte para verirdi operaya!

Operaya daha birçok neden çıkar ama cevapsız kalır. Turbo mod diye salak bir uygulama çıkarmışlar siteleri hızlı açacağım diye sitenin ağzı yüzü bir tarafa kayıyor. Bu mu hız.

Opera AB birliği olmasa hiçbir şey yapamaz hiçbir şeyy. Neden abd de sökmüyor davaları. Çünkü geçerli bir sebeb göstermiyor!
09 Kas 2009  22:59Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
edipciftci yazmış:
mozilla ve opera kuyuya bir taş attı geri kalanlar taşın sesine göre hareket edecekler, ama yazık ki konu dışında olan firmalarda bu konjüktür içerisinde yer almaya zorlanıyor ve girdap gibi içeri çekilmeye çalışılıyor...!!!

mozilla daha WINDOWS 7' nin görev çubuğuna uyumlu kod üretemedi, böyle zırvalamayı uzatıp uzatıp duruyor. AMA AZ KALDIII AZZZ...!!!

mozilla artık bitiiiik! bitik! bitik!!!
tüm bu çırpınışarı ve çevresindeki teknolojik ortamı karıştırmasının sebebi GAYET AÇIK: ACABA ORTALIĞI KARIŞTIRIRSAM BU KARŞIKLIKTAN NASIL BİR FAYDA SAĞLAYABİLİRİM??? mantığa bakarmısınız yaaa...!!!

evet sen teknolojik ortamı karıştıradur ama taşlar yeniden yerine oturmaya başlayınca kendine bir yer bulamazsan şaşırma mozilla...!!!

güvenli iletişim için neden herkes IE diyor ve onun protokol repertuarını kullanıyor...!!! SÖYLEYİN BANA PARA İŞLERİYLE UĞRAŞAN HANGİ BÜYÜK KURUM KENDİNİ RİSKE EDER VE İMAJINI SARSACAK BİR DURUMA DÜŞMEK İSTER?

cevap : HİÇBİRİ

o zaman bu profesyoneller boşuna IE demiyorlar demekki...
olay bitmiştir ve en iyisi INTERNET EXPLORER' dır...!!!

eğer IE' Yİ beğenmeyen varsa ve cesareti de varsa bankacılık ve internet alışverişlerini firefox ile yapsın, yada becerebilen varsa :))

INTEL PC - NVIDIA VE WINDOWS KULLANAN HERKESE SAYGILAR
09 Kas 2009  18:04%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
sinan354 yazmış:
Ona bakarsanız bu iş media oynatıcı ve windows defender için de tartışma yaratır.bilgisayardan anlayan istediğini kurar gereksiz suni bir gündem.mic da o zaman ben explorer ı koyuyorum isteyen alsın desin bitsin bu tartışma.merak etmesin problem çıkaranlar çok azınlıkta kalacaktır :D
09 Kas 2009  16:48Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu