Windows 7'de XP Mode: Neden?
15 Ekim 2009, 15:00

Windows 7 XP Mode'un getirdikleri

Ali Güngör
Windows 7'nin göze çarpan özelliklerinden XP Mode'u kim, ne amaçla kullanacak? İşte önemli sorular
Windows 7 XP Mode'un getirdikleri
XP yaşlandı ama ölmedi

Bu konuda okuyacaklarınız:

Windows 7'nin çıkışına çok az kala heyecan yükseliyor. Üretime Ağustos ayında verilen işletim sistemi Ekim ayının 22'sinde tüketicilerle buluşacak.

Bu kadar sabrı olmayanlar ise Windows 7 parti paketlerinden çıkan, iş yerlerinden ve okullardan sızan paketleri satın alıyor. eBay'de 200 dolar üstü fiyatlarla alıcı bulabiliyor.

Windows 7 kurulumda Windows Vista'dan daha az sabit disk alanı kaplıyor, daha az sistem kaynağı tüketiyor ve bu sayede daha zayıf bilgisayarlarda bile sorunsuzca çalışıyor. Hafif ve hızlı, Windows 7'yi tanımlıyor. Performans geliştirmeleri dikkat çekiyor. Kullanıcı arayüzünün altındaki değişiklikler çok önemli. Ancak kullanıcıların aklında kalan, göze çarpan özelliklerin başında XP Mode yer alıyor.

Business ve Ultimate sürümlerinde yer alan XP Mode, kullanıcılara tam sürüm Windows XP çalıştırma imkanı sunuyor. Sanal bir işletim sistemi olarak çalıştırılan Windows XP, Windows 7 uyumlu olmayan yazılımları çalıştırma imkanı sunuyor. Yazılıma büyük ücretler ödeyen şirket kullanıcıları için büyük tasarruf demek.

Buraya kadar her şey güzel. Peki Windows XP sıradan kullanıcılar için önemli mi?

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 17 yorum
1234Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
arkdaşlar windows 7 home basic kullanıyorum pes 10 oyununu yükledim fakat uyumluluk hatası veriyo ne yapmak gerekir yardım ederseniz sevinirim
08 May 2010  15:52Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
22 ekimde çıkan sürümde xp modu var mı yoksa biz yine internetten idirip mi kuracağız acil vp bekliyorum.
10 Kas 2009  10:17Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Oncellikle bu bilgilendirme icin gercekten tesekkurler. Sayenizde bunu ogrenmis oldum. XP mode bir nevi vmware in mac le butunlestigi gibi virtual pc ninde windows 7 ile butunlesmesi gibi olmus ki gercekten cok kullanisli.windows 7 ile uyumsuzlugu olan programlari kullanmak icin bire bir. Ayrica sahsen ben cok program kurup kaldirdigim icinde benim icin bir nevi program deneme tahtasi gibi oldu. hizi ve sisteme entegre olusuda gercekten iyi olmus.
20 Eki 2009  12:47Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
XP mode neden mi önemli? Bizim şirkette XP den sonra Windows 7 ye alışabilecek çok az sayıda insan var, bildikleri şekilde devam etmesi için XP modu tercih ederiz.
19 Eki 2009  13:07Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Win 7 daha hazır 64 bit olması çift çekirdekten randıman almamı sağlıyor ama çok sorun beta sürmünde ufacık hata kılıtlenıyor saçma sapan hatalar olusuyor oturumu kapatıyorum sonra açmak ısıtıyorum açılmıyor drıver sorun ses kartımın drıverı var konturol paneli yok wapcam drıver yok ve korsan kullanım türkiye yaygın malum crackler ayrı bir dert oyunlar için diyorum ve bazı programlar yuklenmıyor bile hata yeni oyunu kurmaya başaramdım bile sorun oluyor.
Sade şu yonden tavsiye ederim aura arayüzünden masa üstü kullanımı rahat ve hızlı; ve dx 11 destek vermesi ilk defa dx10 oyunu oynadım efeklerde baya fark yaratıyor
17 Eki 2009  10:42Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu