Windows 7'den ilk hata!
5 Ağustos 2009, 11:15

Windows 7: Final sürümde keşfedilen hata!

Halil Mollaoğlu
Çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 7'nin ilk hatası daha piyasaya sürülmeden ortaya çıktı.
Windows 7: Final sürümde keşfedilen hata!
Büyük resmi görmek için tıklayınWindows 7'deki olası hata: Araç RAM miktarının neredeyse tamamını kullanıyor.
Daha tamamlanır tamamlanmaz testçiler Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7'de (RTM) bulunan olası bir hatadan bahsetmeye başladı. 27 yaşındaki ABD'li Ryan Price web günlüğünde CheckDisk uygulamasının anormal bellek tüketimini gösteriyor.

Windows ile beraber gelen disk denetleme aracı CheckDisk, (chkdsk.exe) Microsoft'a has dosya sistemlerindeki tutarsızlıkları denetleyen ve mevcut hataları gideren bir program. Price, programla yaptığı bazı test denemelerinde sistemin aşırı derecede yavaşladığını ve hatta çökmeye kadar gittiğini gözlemledi.

Windows Görev Yöneticisi ile yaptığımız kontrolde chkdsk.exe'nin test sistemizdeki 1 GB'lık RAM'in 522 MB'ını sadece kendine tahsis ettiğini gördük. Gerçi testimizde sistem çökmedi; fakat geriye kalan RAM miktarıyla üretken bir biçimde çalışmak imkansızdı.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 49 yorum
12345678910Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
"linux önce adam akıllı donanımları tanısın"

hayda sanki hiçbir donanımı tanımıyor. bende masaüstü ve dizüstüne kurulu tanımadığı tek donanım webcam. onuda ben yükledim. sizde neleri tanımadı acaba? merak ettim doğrusu
12 Ağu 2009  10:07%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
linuxta program yokmuş... programlar kurulunca vay halineymiş. bir kullanan olarak yemeyin beni :). tek sorun kullanıcıların tembellik yapması ve suçu linuxa atmasıdır. gerçekleri konuşalımda en azından denemek isteyenlerin önününü kesmeyelim.
12 Ağu 2009  10:00%60Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%40
ya ben bu linuxçuleri anlamıyorum aslında ben de kullanıyorum hem de 2 farklı dağıtımı, ama linux denemelik desem yeri ne program var doğru düzgün daha dün aldığım bir donanımı tanımadı, vista ise yazılıma bile ihtiyaç duymadı.eğer içi boş olursa elbette pek fazla virüs saldırısı ve yavaş açılma problemleri olmaz.linuxu ben alımlı güzel mi güzel ama kafası boş bi bayana benzetiyorum.doğru düzgün birşeyi tanımadıktan sonra ne anlamı kaldı işletim sisteminin...
10 Ağu 2009  20:14%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
masa üstüne tav olanlar sabırsızlıkla bekliyor...ne o eski işletim sisteminizi beğenmemeye mi başladınız... p2pblocker diye bir şey var bir inceleyin deneyin pc nizdeki ve server ınızdaki tcp üzerinden çıkışları sızıntıları keşfederken o tespit ettiğini çıkmak sokak iplerini taratın bakalım nereyi gösteriyorlar....ıvır zıvırları yükleyenleri çoooook acı sonlar bekliyor......uzaktan sizin içini okuyorlar hem de en güvenli olduğu anda......
10 Ağu 2009  09:56%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
keşke Windows 7 Final sürümü bir an önce çıksa...
09 Ağu 2009  20:38%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
12345678910Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Asus O!Play Air HDP-R3

Aerocool VS-9

Asus O!Play Air HDP-R3Medya oynatıcı üreten firmalar kervanına katılan Asus, O!Play Air HDP-R3 ile ihtiyaçları karşılayabiliyor.
03 Eylül 2010 Cuma
Aerocool VS-9Uygun fiyata hem kaliteli güç kaynağı hem de kaliteli soğutma sunana nadir ürünlerden.
02 Eylül 2010 Perşembe

Aopen Nagas G3

AOC E2236Swa

Aopen Nagas G3Küçük bir kasaya güçlü bir sistem sığdırmak isteyenler için ideal.
28 Ağustos 2010 Cumartesi
AOC E2236SwaPiyasadaki en ekonomik 21.5" LED monitör.
27 Ağustos 2010 Cuma
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online Facebook'ta!

Sosyal ağınıza teknolojiyi entegre edin...

CHIP Online Facebook sayfasına üye olun, en taze teknoloji haberlerini farklı bir pencereden okuyun!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Dünyanın en çılgın taraftarları...

Görünüşleri, kılık kıyafetleri ve takımlarına olan sevgileriyle işte dünyanın en çılgın tarafları...

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Eylül 2010

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler