1/4 sayfa
|
Windows 7 güvenli; peki ya Windows?
13 Kasım 2009, 00:03
Windows 7 güvenli, peki ya Windows?
Ali Güngör
Windows 7 en güvenli Windows olabilir; peki ama Windows ne kadar güvenli?

Windows 7 en güvenli Windows
Bu konuda okuyacaklarınız:
Windows 7 kullanıcıları Microsoft'un ilginç bir sürpriziyle karşılaştı. Windows 7 çıktıktan sonra gelen ilk güvenlik güncellemeleri içerisinde Windows 7 için bir tane bile yoktu. Toplam 15 güvenlik güncellemesi Windows Vista ve XP içindi ama Windows 7'de yamaya gerek yoktu.
Microsoft Windows 7'yi piyasaya çıkarttığı zaman, şirketin çıkarttığı en güvenli işletim sistemi olduğunu söylemişti. Microsoft bu konu üzerinde 9 yıldır çalışıyor ve işletim sistemlerini daha güvenli hale getirmek istiyordu.
Bununla birlikte içinde bulunduğumuz dönemde online tehlikeler inanılmaz boyutlara tırmanmış durumda. Yıllardır geliştirilen ve SP3 seviyesine gelen Windows XP'de hala güvenlik açıkları var. Conficker solucanı geçen yıl yayılmaya başladı ve 7 milyon Windows PC'ye bulaştığı düşünülüyor. Microsoft gerekli güvenlik önlemlerini aldığında bile hackerlar Flash, QuickTime ve Java üzerinden saldırılarını sürdürüyor.
Microsoft Windows 7'yi piyasaya çıkarttığı zaman, şirketin çıkarttığı en güvenli işletim sistemi olduğunu söylemişti. Microsoft bu konu üzerinde 9 yıldır çalışıyor ve işletim sistemlerini daha güvenli hale getirmek istiyordu.
Bununla birlikte içinde bulunduğumuz dönemde online tehlikeler inanılmaz boyutlara tırmanmış durumda. Yıllardır geliştirilen ve SP3 seviyesine gelen Windows XP'de hala güvenlik açıkları var. Conficker solucanı geçen yıl yayılmaya başladı ve 7 milyon Windows PC'ye bulaştığı düşünülüyor. Microsoft gerekli güvenlik önlemlerini aldığında bile hackerlar Flash, QuickTime ve Java üzerinden saldırılarını sürdürüyor.
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 7 yorum
Windows ve mükemmel güvenlik hayal. Enigma ve Edip Çiftçi'ye şu yönden katılmıyorum. Windows kapalı kaynak yazılım kodları kullandığı için kutunun içinde ne var, ne yapıyor bilemezsiniz ve çözemezsiniz.
Linux türevleri ise açık kaynak yazılım kodlaması kullanıyorlar. Dolayısıyla kötü niyetli her şey kabak gibi ortada kalacağından hemen yakalanırlar, hemen düzeltilirler.
Windows yaygın olmasa da bu böyle olmaya mahkumdur, Linux daha yaygın olsa da böyle olmaya mahkumdur.
Kapalı kaynak kodlu yazılım kullanan Linux türevleri de Windows ile aynı kadere mahkumdur. Linux olması onu kurtarmaz.
Herkese saygılar.
Linux türevleri ise açık kaynak yazılım kodlaması kullanıyorlar. Dolayısıyla kötü niyetli her şey kabak gibi ortada kalacağından hemen yakalanırlar, hemen düzeltilirler.
Windows yaygın olmasa da bu böyle olmaya mahkumdur, Linux daha yaygın olsa da böyle olmaya mahkumdur.
Kapalı kaynak kodlu yazılım kullanan Linux türevleri de Windows ile aynı kadere mahkumdur. Linux olması onu kurtarmaz.
Herkese saygılar.
| 14 Kas 2009 03:17 | ![]() | ![]() |
sayın Enigma hakikaten bu konuda aynen fikir birliğinde hissettim şahsım adına, ve çok güel bir yorum yazmışsınız, tebrikler...
INTEL PC - NVIDIA WE WINDOWS KULLANAN HERKESE SAYGILAR
INTEL PC - NVIDIA WE WINDOWS KULLANAN HERKESE SAYGILAR
| 13 Kas 2009 11:46 | ![]() | ![]() |
güvenlik açıkları flash yüzünden java yüzünden falan oluyormuş ne demek yaaa o zaman hiç bişey yüklemeyeliiiiiiiim hiç bişey olmaaaaaz mantığa bakkkk
| 13 Kas 2009 08:35 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
Hadi iyilik yaptik ögrendik linux. sonra pazar payi %80 linux eline gecti diyelim. netbook larda notebooklarda , home ve server duzeyinde her yerde linux kullanir olduk. windows bitmek uzere. simdi bu tablodan devam edelim mevcut hacker lar , reklam yapmak icin ugrasan insanlar , virus yazanlar vs vs. bunlarin sayisida gun gectikce artiyor ve bunlarida bi kenarda tutalim. simdi microsoftu kuculttuk piyasayi bilimum linux cesitlerine ayirdik. simdi bireysel anlamda kendimizi su bahsettigim guvenlik sorununu yaratan insanlarin yerine koyalim. bi tarafta %80 lik linux var bi tarafta % 5 lik windows ve apple var gibi birtabloda, Bu insanlar ne yapacaklar.? sorumuz bu
sorumuza benim sahsi cevabim. nasil ki bu adamlar su anda windows la yatip windows la kalkiyorsa hangi dosya ne ise yariyor onu arastiriyorsa , sistem hangi durumlar da kasiyor bunun emülasyonunu yapiyorlarsa. bu sefer ne olacak linux kerneli yatirilacak masaya nerde ne delik var onlar arastirilacak resim gonderiyorum diye cakma rpm dosyalari yada varyasyonlari yollanir olacak vs vs. kimse burda cikipda bana linux da delik bulamazlar demesin. insanlarin cep telefonlarini , sebekeleri hackledigi donemde ben boyle biseyi kabul edemem sonra ne olacak linux cu programci arkadaslar acik kaynak kodlu anti virus programi yazar bulacaklar kendilerini. sonrada diyecekler ki keske herkez kullanmasaydida biz bu duruma dusmeseydik linux un da karizmasi cizilmeseydi diyeceklerdi. ve microsofta ve apple ile de kimse tenezzül etmediginden , ugrasmadigindan bu ikisi zannedilecekti ki cok guvenli sistemler hic bisey olmuyor bunlara gibi bir sani cikacakti ortaya ki buda yalandan ibaret bi dedikodu olacakti. bunu da biz zaten su anda canli canli yasiyoruz.
tesekkürler
Enigma.
sorumuza benim sahsi cevabim. nasil ki bu adamlar su anda windows la yatip windows la kalkiyorsa hangi dosya ne ise yariyor onu arastiriyorsa , sistem hangi durumlar da kasiyor bunun emülasyonunu yapiyorlarsa. bu sefer ne olacak linux kerneli yatirilacak masaya nerde ne delik var onlar arastirilacak resim gonderiyorum diye cakma rpm dosyalari yada varyasyonlari yollanir olacak vs vs. kimse burda cikipda bana linux da delik bulamazlar demesin. insanlarin cep telefonlarini , sebekeleri hackledigi donemde ben boyle biseyi kabul edemem sonra ne olacak linux cu programci arkadaslar acik kaynak kodlu anti virus programi yazar bulacaklar kendilerini. sonrada diyecekler ki keske herkez kullanmasaydida biz bu duruma dusmeseydik linux un da karizmasi cizilmeseydi diyeceklerdi. ve microsofta ve apple ile de kimse tenezzül etmediginden , ugrasmadigindan bu ikisi zannedilecekti ki cok guvenli sistemler hic bisey olmuyor bunlara gibi bir sani cikacakti ortaya ki buda yalandan ibaret bi dedikodu olacakti. bunu da biz zaten su anda canli canli yasiyoruz.
tesekkürler
Enigma.
| 13 Kas 2009 03:37 | %80 | ![]() | ![]() | %20 |
kesinlikle en güvenlisi...!!!
saygılarrr...!!!
saygılarrr...!!!
| 13 Kas 2009 00:45 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Hangi Ekran Kartını Seçmeliyim.
- İ.K.İ.Ç KONU CLOSE BY COTRJ65 ...
- Beyler telefon alıcam ama..
- Bilgisyar toplamamda bana yardım ...
- 2000 tlye bilgisayar için yardım
- VGA'dan DVI'a geçmek istiyorum ama !
- Hangi forumlara üyesiniz?
- Merhabalar kasa topluyorum
- çok acil bakarmısınız
- Pc toplamam lazim yardim lutfen ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!
Sadece CHIP Online üyelerine özel...
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- Haber: Microsoft, Windows 8'e değil 7'ye geçin diyor
- Haber: Windows 8'den 3 yeni görüntü daha...
- Haber: Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- Haber: Ve kesin tarih belli oldu!
- Haber: Windows 8'de "büyük" hata!
- Haber: Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
- Haber: Windows Gezgini'nin animasyonlarını açın!
- Haber: Microsoft, bu simgeyi ortadan kaldırdı!
- Haber: Windows 8 için şok karar!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 3Zaman kaybettiren 10 teknoloji yalanı!
- 4Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 5Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 6Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- 7Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 8Galiba bu sefer geliyor!
- 9Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
- 10Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 5TEST: Nikon D3200
- 6Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!
- 7Unutulmayan 10 çöküş!
- 8En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 9Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
- 10Efsane ceplerin varisleri
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- 9 Temmuz'da canınız yanabilir
- Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- TTNet'ten yeni paket: HAZIRNET
- Google'a göre başarısızlık yok!
- Windows 8 canavarı: Şimdilik en iyisi o!
- Android, iOS'u "eziyor!"
- Facebook efsanesi hortladı!
- Metro IE10 Flash'ı "kısmen" destekleyecek!
- Siri ve S-Voice karşı karşıya!
- İnterneti yüzlerce kat hızlandıracak!
CHIP Dergisi: Mayıs 2012