2/6 sayfa
|
12 Temmuz 2009
Fazlalıklar dışarı

vLite ile gereksiz özellikleri kapı dışarı edebilirsiniz.Windows 7'niziuygun boyutlara getirebilmek için vLite'ın yanında Windows Automated Installation Kit'e (WAIK) de ihtiyacınız olacak.
Bu işlem için buradan indirebileceğiniz vLite yazılımına ve Windows Automated Installation Kit'e (WAIK) ihtiyacınız olacak. Ama merak etmeyin, vLite'ı ilk açtığınızda karşınıza çıkan pencerede WAIK için ilgili bağlantıyı bulabilirsiniz. vLite'ın WAIK içerisindeki bir dosyayı da ihtiyacı var. Bunun için WAIK'i kurduktan sonra bu vLite penceresindeki "Install" düğmesini kullanabilir ya da kendiniz "Program Files\Windows AIK\Tools\x86" altındaki "wimgapi.dll" dosyasını "Program Files\vLite" altına kopyalayabilirsiniz.
vLite için özel ayarları sizin için önceden hazırladık. Bu ayarları uygulamak için buradaki dosyayı bilgisayarınıza indirip sıkıştırılmış arşivin içindeki dosyayı "\Program Files\vLite\Presets" altına kopyalamanız yeterli. Bundan sonra yapmanız gereken ise vLite'da indirdiğiniz Win7 ISO dosyasını seçip "Preset" seçeneğinden sizin için hazırladığımız ön ayarları seçmeniz. Bundan sonrasının nasıl yapılacağını ise galerimizden öğrenebilirsiniz.
Bu işlem için buradan indirebileceğiniz vLite yazılımına ve Windows Automated Installation Kit'e (WAIK) ihtiyacınız olacak. Ama merak etmeyin, vLite'ı ilk açtığınızda karşınıza çıkan pencerede WAIK için ilgili bağlantıyı bulabilirsiniz. vLite'ın WAIK içerisindeki bir dosyayı da ihtiyacı var. Bunun için WAIK'i kurduktan sonra bu vLite penceresindeki "Install" düğmesini kullanabilir ya da kendiniz "Program Files\Windows AIK\Tools\x86" altındaki "wimgapi.dll" dosyasını "Program Files\vLite" altına kopyalayabilirsiniz.
vLite için özel ayarları sizin için önceden hazırladık. Bu ayarları uygulamak için buradaki dosyayı bilgisayarınıza indirip sıkıştırılmış arşivin içindeki dosyayı "\Program Files\vLite\Presets" altına kopyalamanız yeterli. Bundan sonra yapmanız gereken ise vLite'da indirdiğiniz Win7 ISO dosyasını seçip "Preset" seçeneğinden sizin için hazırladığımız ön ayarları seçmeniz. Bundan sonrasının nasıl yapılacağını ise galerimizden öğrenebilirsiniz.
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 29 yorum
Xp ile Windows 7 yi kıyaslamak hata, adamlar kaç sene uğraştılar win7 yi yazmak için hatta beta sürümüyle eksiklerini,hatalarını giderdiler şu anda piyasada en iyi işletim sistemi windows 7 bu asus-e pc de bile XP'den hızlı bir Win 7 olarak çalışıyorsa tarihi bir laptop çok ucuza 300$ dan satılıyordu eskiden :D Herkeste kendi kullandığı işletim sistemini savunmuş dünyada en çok kullanılan işletim arayüzü eskiden Dos,Şimdi(günümüzde) WİNDOWS serisi :D
| 30 Kas 2009 22:22 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
kardes ultimate ve orjınal olunca insanın yerli kullanası gelmıyo ya bak benim profilimde bilgisayar özelliklerinin resmini çektim hiç gördün mü
| 20 Ağu 2009 20:17 | ![]() | ![]() |
arkadaşlar bu modifiye dosyası almanca sürüm için hazırlanmış...bunun ingilizce için yapılanı nı neden koymamışlar..
| 26 Tem 2009 00:09 | ![]() | ![]() |
Hangi kullandığımız programlar Linux'ta çalışmıyormuş? Sizin bilgisayarınızda Windows yüklü olduğu için tabii ki sizin Windows uyumlu olarak satın aldığınız programınız Windows üzerinde çalışacaktır. O programı satın almışsanız zorunlu olarak Windows'lar satın almaya devam edeceksiniz. Windows 7 üzerinde,daha önce satın aldığım önemli programlarım ve önemli donanımlarım çalışmadı. O zaman ben de Windows 7 satın almayacağım. Geçtim Pardus'a bir bakayım dedim, iyi ki de bakmışım, en azından donanımlarımı kurtardım. Kaybettiğim yazılımların yerine de daha güzellerini buldum. Siz Windows'lar ve Office'ler satın almalarınıza devam edin. Eleştirdiğniz Pardus 2009, XP ve Vista'nın değil, Windows 7'nin seçeneğidir. Donanımlarım Windows 7'den daha pahalı ve önemlidir. Yani herkesin seçimi ihtiyacına göre değişir. Ayrıca bilgisayarlarımda Windows da kalmadı, çünkü Pardus'ta Windows 7'den fazlaları var. Bakmak ayrı, görmek ayrı şeydir, görmek algılayabilmekle ilgilidir. Kimse Pardus'a geçmekten korkmasın, son derece görsel ve son kullanıcıya hitap ediyor, herkes hiç zorlanmadan kullanabilir.
| 25 Tem 2009 19:51 | %20 | ![]() | ![]() | %80 |
Bırakın arkadaşlar körü körüne yok linux yok pardus. Yok kardeşim linux tabanlı alıştığımız kullandığımız programlar yok. Olanlar iş görmüyor. İş için kullandıklarımız linuxta çalışmıyor. Süper olsa kaç yazar kullanamadıktan sonra. Adamlar yüzde 3-5 yaygınlığı olan linux için virüs bile yazmaya vakit harcamıyor. Ve linuxu övenler hepiniz windows kullanıyorsunuz. Eliniz mahkum ...
| 25 Tem 2009 00:55 | %75 | ![]() | ![]() | %25 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- Haber: Microsoft Windows 7 SP1 ne zaman gelecek?
- Haber: Windows 7 SP1 yine sızdı!
- Haber: Windows'lar ve Office güncellenecek
- Haber: Microsoft'tan Windows 7 için dev planlar!
- Haber: 5 birbirinden müthiş Windows 7 teması!
- Haber: Windows 7'yi tarihe geçiren rekor!
- Haber: Microsoft'a Windows XP müjdesi!
- Haber: Onlar Windows 7'ye devlerden önce geçiyor
- Haber: Bedava Windows 7'nin sonu!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 17 pratik Firefox eklentisi!
- 2Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- 3Windows 7 SP1 yine sızdı!
- 42020'nin bilgisayarları böyle olacak!
- 5Windows için 3 Muhteşem ücretsiz araç!
- 6Oyun oynamayı değiştirecek 6 bomba!
- 7Yeni MSN devri sonunda başlıyor!
- 8Biz yazalım, siz kullanın! Aman ne güzel...
- 9Chrome için 5 yararlı eklenti
- 10Microsoft'tan bedava uzay seyahati!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Güçlü Wi-Fi için 10 basit ipucu
- 2Sessiz bir bilgisayar rehberi!
- 3Web sitesi isteyenlere süper fırsat!
- 45 Yasaklı oyun ve oyuncak!
- 5iPhone 4G: Tüm dedikodular ve gerçekler
- 6Flash ölüyor: HTML 5 Adobe'u sıkıştırıyor
- 7Core i7, i5, i3: Sizin için hangisi uygun?
- 8Ve nihayet 3D oyun oynama vakti geldi!
- 9Google'dan kaçış planınız burada...
- 10CeBIT 2010: Yeni donanımlar ve yazılımlar
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Uzay hakkında bilmediğimiz çok şey var, ama insana hayret veren en ilginç bilinmezler burada!
Daha hızlı ve atak bir Win 7
Her Windows versiyonu gibi Win7'de farklı kullanıcı profiline ve kullanım senaryosuna hitap etmeli
Yazar: nonpasaran
Dropbox : Online dosya yedekleme
Dosyalarınızla saatlerce çalıştınız ve hepsini evde unuttunuz. Dropbox ile bunu dert etmenize gerek yok.
Yazar: Mustafa Akın
CHIP Online’dan muhteşem kampanya!
Tıklayan herkes kazanacak...
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Acer'ın yeni dizüstü modeli savaşa hazır
- Bugatti Veyron da neymiş?
- God of War III çıkıyor!
- 1.5 milyon eurosu olanlar buraya
- Yeni Medal of Honor yolda
- Dell Vostro 3000 serisi
- İnternet Explorer 6- Defnedildi !!!
- Office 2010 RTM Geliyor...
- Windows'a rakip olacak bir işletim sistemi
- Windows Update - Mart 2010 >>>
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Veri kurtarma rehberi
- Her zevke uygun 32 yeni duvar kağıdı...
- İnternetten para kazanmak!
- Anti-virüsler yöntem değiştiriyor!
- CHIP Online ve Aresis'den webmaster'lara...
- Her şey bir göktaşı yağmuru ile mi başladı?
- Hacklemek o kadar kolay ki...
- Battlestar Galactica iddialı geliyor!
- Samsung'dan ucuz oyuncu notebooku
- Kaya gibi dizüstü!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Shrek - Forever After (Fragman HD)
- Crysis 2 ile gelen teknolojilere bakın!
- Samsung, Super AMOLED'i açıklıyor
- Yön bulmanın ötesinde (TomTom Start)
- Street Fighter'da bir Türk Pehlivan Hakan
- Super Street Fighter: Juri vs. Hakan HD
- Geforce GTX 480: İlk benchmark videosu
- Uzun uzun dinleyin (Sony NWZ-S544)
CHIP Dergisi: Mart 2010