Windows 7 işlemcinin gücüne güç katıyor
15 Ekim 2009, 00:03

Microsoft'tan çok çekirdeğe güçlü destek

Ali Güngör
Windows 7 hakkında çok şey yazıldı çizildi, ancak işlemciler hakkındaki detaylar sizi şaşırtacak!
Microsoft'tan çok çekirdeğe güçlü destek
Çok çekirdekli CPU'ların gücü Windows 7 ile oratay çıkacak

Bu konuda okuyacaklarınız:

Microsoft Windows 7'nin performansına yoğunlaştı ve yeni nesil çok çekirdekli işlemcilere güçlü bir destek sunuyor.

Windows 7'nin pek çok önemli özelliği arasında en az değinilen ve belki de en önemlisi, işlemcilerden çok daha büyük verim almaya imkan tanıyan, gelişmiş çok çekirdek desteğidir. Microsoft güçlü birçok çekirdek desteğine odaklanmış durumda. Ön bellek ve iş yükü dağıtımında yapılan geliştirmeler, mevcut 2 ve 4 çekirdekli işlemcilerin performansını arttırıyor.

Esas etkileyici olan ise Windows 7'nin 256 çekirdeğe kadar destek sunması. Bu sayı Windows Vista'da 64'tü. Elbette bu sayıya ulaşılması vakit alacak ancak işlemci devleri arasındaki rekabet biz zamanlar olduğu gibi saat hızı üzerinde yaşanmıyor. Yeni savaş alanı çekirdek sayısı ve verimlilik.

Microsoft, Windows 7'de sayıyı sadece 64'ten 256'ya çıkartmakla kalmıyor, başta belirttiğimiz gibi bu çekirdeklerin daha verimli kullanımı ve kullanıcıların yüksek performans elde etmesi için gereken yazılımsal desteği sağlıyor.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

DirectX 11 ve daha fazlası
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 21 yorum
12345Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
arkadaşlar iddia ediyorum: Windows 7 şimdiye kadar çıkmış en iyi İŞLETİM SİSTEMİ. Niye mi?:
Pentium 4 bilgisayarda en küçük bir donma yaşanmıyor!!Düşüne biliyor musunuz?? Pentium 4 3.00Ghz bilgisayara vista yükleseniz fareyi bile zor hareket ettirirsiniz! Uymluluk yönü zateen harika! Tavsiyem kesinlikle Windows 7
21 Eki 2009  14:18%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
ama xp win7 yi aratıyor :)
20 Eki 2009  15:19%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
ben kendimden biliyorum laptop rezalet çalılşıyordu vista ile ki xp sürücelerinide bulamadım zorla kullandım vistayı sp2 de yaramadı hızlanmasına ama şimdi win 7 yüklü uyku modundanda zart die çıkıyor maşallah diyim bari ben :) çıkmayanlarında varmış ondan sonra programlar fln dehşet çalışıyor bence harika ki 2gb ram var 4 e yükseltirsem 64 bit ini kurucam baya da iyi yani xp yi aratmıyor...
20 Eki 2009  15:19Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
vista işletim sistemi donanımı tam olan yeni nesil tüm bilgisayarlarda sp1 sonrası hata vermeden mükemel çalışıyor. hafta önce win7 7600 rtm yukledim laptopa arada hız farkı yok gibi sadece kullanılan ram miktarı biraz düştü ama arada bir fark yok vista =WİNDOWS 7.SADECE bir ayrıntı laptop hiçbir şekilde uyku modundan çıkmıyor win 7 yükleyenlere duyurulur 3 kez format atıp denedim...
19 Eki 2009  20:36Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Bazi yorumlar ilginc cünkü Vista cikarken kernel tabani 4 ila 6 bin mhz islemci cikacagi düsünülerek yaziliyor sonrasinda Moore yasasi cöktügü halde devam ediyor gibi konusuluyor ama islemciler o noktaya ulasamayinca 2 cekirdek isine dönüyorlar bu yüzden Vistanin sp1 ve sp2 den önceki halide birazda bundan.
Tasarim ve arada yasanan gelismeler farkli oldu Vista yazilirken Amd ve intel mhz hizi yerine coklu cekirdke savasina girmek zorunda kaldilar.
17 Eki 2009  01:11Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu