1/2 sayfa
|
Windows 7 kurulu PC'ler erken geliyor
28 Eylül 2009, 11:15
Windows 7 kurulu PC'ler önceden satışta
Ali Güngör
Windows 7 satanların çoğunun, Microsoft'tan kolayca öğrenilebilen bir bilgiden haberi yokmuş!

Resmi çıkıştan 1 hafta önce...
Bu konuda okuyacaklarınız:
Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7'nin resmi çıkış tarihi 22 Ekim. Bununla birlikte bazı bilgisayar imalatçılarına resmi çıkış tarihinden bir hafta öncesinde Windows 7 kurulu bilgisayar satmaları için izin verildi.
Ürün anahtarlarını alır almaz önceden Windows 7 kurulu sistemlerin satışına başlayacak olan firmalar gün sayıyor. Bu anahtarların Ekim'in 13'ünde dağıtılması bekleniyor.
Bu olay Amerika'da Seattle'da yer alan Puget Systems sayesinde ortaya çıktı. Bu firma erken satış avantajından Microsoft ile konuşurken haberdar olmuş. Daha önceden Microsoft politikasının sadece Windows 7'yi resmi dağıtım kanallarından satın alan sistem kurucularına uygulandığını ve OEM üreticiler ile perakendecilerin buna dahil olmadığını düşünen Jon Bach, oldukça şaşırmış.
Haberin devamında: Bakın satıcı firma durumu nasıl öğrenmiş?
Ürün anahtarlarını alır almaz önceden Windows 7 kurulu sistemlerin satışına başlayacak olan firmalar gün sayıyor. Bu anahtarların Ekim'in 13'ünde dağıtılması bekleniyor.
Bu olay Amerika'da Seattle'da yer alan Puget Systems sayesinde ortaya çıktı. Bu firma erken satış avantajından Microsoft ile konuşurken haberdar olmuş. Daha önceden Microsoft politikasının sadece Windows 7'yi resmi dağıtım kanallarından satın alan sistem kurucularına uygulandığını ve OEM üreticiler ile perakendecilerin buna dahil olmadığını düşünen Jon Bach, oldukça şaşırmış.
Haberin devamında: Bakın satıcı firma durumu nasıl öğrenmiş?
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum
şimdi bir durup düşünelim tüm yorum yapan arkadaşlara saygım sonsuz şimdi korsanı kim kulanır ev kullanıcıları çoğunlukla ( 1 )madalyonun diğer yüzüne bakalım askari ücretle çalışacak 300 veya 500 tl alacak her ay kira birde okuyan çocuk mutfak masrafı şimdi
siz çıkın hesabın içinden ? ( 2 ) herkesin allayacağı dilden şirketler
mecbur lisanslı almaya korsan yakalınırsa cezası büyük ? ama ev kulanıcısı şirketlerin verdigi parayı vermez napacak korsa yönelecek
herkese sayğılar
siz çıkın hesabın içinden ? ( 2 ) herkesin allayacağı dilden şirketler
mecbur lisanslı almaya korsan yakalınırsa cezası büyük ? ama ev kulanıcısı şirketlerin verdigi parayı vermez napacak korsa yönelecek
herkese sayğılar
| 04 Eki 2009 01:01 | ![]() | ![]() |
23:21
sözüm sana sen linux kullan bilen biliyo zaten sen kafanı yorma ne yapcak microsoft türkiyenin %50 sini hapse mi atcak sen bu işlere kafanı yorma
sözüm sana sen linux kullan bilen biliyo zaten sen kafanı yorma ne yapcak microsoft türkiyenin %50 sini hapse mi atcak sen bu işlere kafanı yorma
| 29 Eyl 2009 01:10 | ![]() | ![]() |
Çaktırmayın bu fiyat tartışmasındaki insanlar şuan korsan yazılım kullanıyor bende sizi eleştiriyorum neden ücretsiz alternatifleri kullanmiyorsunuz parası olan alir olmayan linux kullansin (ama crack daha cazip heralde)
| 28 Eyl 2009 23:21 | ![]() | ![]() |
Yönetimle ne alakası var arkadaşım. Başbakan mı dedi MS'e "Windows 7'yi 300 TL yapın" diye. bu mantıkla bakarsak muhalefette buna karşı çıkmalı ve çıkmadığı için de hatalı demek oluyor. Ne alaka! Yorum yapıyorsunuz bari mantıklı yorum yapın da şurada iki kelime yazmak için harcadığınız zaman israf olmasın.
Sagyırlarımla...
---------------------------------------------------------------------------------
Tam üstüne bastın ülke bu kadar ekonomik krizde olmasa türkiyenin gelir seviyesinde avrupa ve amerikaya göre bu kadar uçurum olmasa kusura bakmada kimse tutupta illegal sistem kullanmazdı en azından illegal kullananların çoğunluğu kullanmazdı diyelim.Sence bizim ülkemizde 300 tl fiyattan satılan windows avrupa ve amerikada neden bu kadar illegal kullanılmıyo acaba hadi basit soru çünkü evet çünkü gelir seviyemiz düşük olay bu.Şimdi gelelim başbakana evet başbakan ülkeyi belki bu duruma getirmedi ama başbakanlar getirdi şunu unutma son sözü yöneticiler söyler ..Şimdi gelelim ahmetlere mehmetlere sen kendini onların yerine koy ayda 600 tl geliri olan mehmet bunun yarısını windows a versin yada zaten ayda 45 tl kotasız internete verdiği parayı hesap edip ben zaten nete ayda 45 tl veriyom arkadaş neden orjinal alıyım dermi demezmi sana soruyorum...Anlayana
Sagyırlarımla...
---------------------------------------------------------------------------------
Tam üstüne bastın ülke bu kadar ekonomik krizde olmasa türkiyenin gelir seviyesinde avrupa ve amerikaya göre bu kadar uçurum olmasa kusura bakmada kimse tutupta illegal sistem kullanmazdı en azından illegal kullananların çoğunluğu kullanmazdı diyelim.Sence bizim ülkemizde 300 tl fiyattan satılan windows avrupa ve amerikada neden bu kadar illegal kullanılmıyo acaba hadi basit soru çünkü evet çünkü gelir seviyemiz düşük olay bu.Şimdi gelelim başbakana evet başbakan ülkeyi belki bu duruma getirmedi ama başbakanlar getirdi şunu unutma son sözü yöneticiler söyler ..Şimdi gelelim ahmetlere mehmetlere sen kendini onların yerine koy ayda 600 tl geliri olan mehmet bunun yarısını windows a versin yada zaten ayda 45 tl kotasız internete verdiği parayı hesap edip ben zaten nete ayda 45 tl veriyom arkadaş neden orjinal alıyım dermi demezmi sana soruyorum...Anlayana
| 28 Eyl 2009 19:19 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
RTM sürüme doalrı sayın hehe son sürümzatem şaşırmadım :)
| 28 Eyl 2009 18:33 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Hangi Ekran Kartını Seçmeliyim.
- Beyler telefon alıcam ama..
- İ.K.İ.Ç KONU CLOSE BY COTRJ65 ...
- Bilgisyar toplamamda bana yardım ...
- 2000 tlye bilgisayar için yardım
- VGA'dan DVI'a geçmek istiyorum ama !
- Hangi forumlara üyesiniz?
- Merhabalar kasa topluyorum
- çok acil bakarmısınız
- Pc toplamam lazim yardim lutfen ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!
Sadece CHIP Online üyelerine özel...
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- Haber: Microsoft, Windows 8'e değil 7'ye geçin diyor
- Haber: Windows 8'den 3 yeni görüntü daha...
- Haber: Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- Haber: Ve kesin tarih belli oldu!
- Haber: Windows 8'de "büyük" hata!
- Haber: Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
- Haber: Windows Gezgini'nin animasyonlarını açın!
- Haber: Microsoft, bu simgeyi ortadan kaldırdı!
- Haber: Windows 8 için şok karar!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- 9 Temmuz'da canınız yanabilir
- Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- TTNet'ten yeni paket: HAZIRNET
- Google'a göre başarısızlık yok!
- Windows 8 canavarı: Şimdilik en iyisi o!
- Android, iOS'u "eziyor!"
- Facebook efsanesi hortladı!
- Metro IE10 Flash'ı "kısmen" destekleyecek!
- Siri ve S-Voice karşı karşıya!
- İnterneti yüzlerce kat hızlandıracak!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 3Zaman kaybettiren 10 teknoloji yalanı!
- 4Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 5Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 6Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- 7Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 8Galiba bu sefer geliyor!
- 9Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
- 10Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 5TEST: Nikon D3200
- 6Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!
- 7Unutulmayan 10 çöküş!
- 8En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 9Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
- 10Efsane ceplerin varisleri
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Dergisi: Mayıs 2012