Windows 7 temize çıktı!
10 Şubat 2010, 00:03

Win7 pil sorununda resmi açıklama

Ali Güngör
Windows 7, son dönemde karşılaştığı en büyük suçlamada temize çıktı. İşte sorunun gerçek nedeni...
Win7 pil sorununda resmi açıklama
"Yazılım sağlam, piller bozuk"

Bu konuda okuyacaklarınız:

Microsoft Windows 7 kullanan dizüstü bilgisayarlardaki batarya problemine daha önceki haberimizde değinmiştik.

Microsoft'un TechNet forumlarında gelen şikayetler, Windows 7'de pil ömrünün çok çabuk bittiğini iddia ediyordu. Windows 7 işletim sistemindeki pil ömrü kontrol mekanizması tarafından, yanlış alarm verilmesi sonucunda sistemin kendisini kapattığı düşünülüyordu.

Bu şikayetler üzerine Microsoft konuyu derinlemesine araştırdı ve Windows 7'nin pil ömrü kontrol mekanizmasında sorun olmadığını duyurdu. Windows'un başkanı Steven Sinofsky bizzat sistemi düzgün çalıştığını belirtti.

"Windows 7 ne pilin hızlı tükenmesine yol açmaktadır, ne de yanlış alarm vermektedir. Yaptığımız testlerde alarm veren pillerin durumunun gerçekten kötü olduğunu tespit ettik" diyen Sinofsky, bütün OEM iş ortaklarıyla da iletişime geçildiğini ve kontrol edildiğini belirtti.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 8 yorum
12Sonraki
infoman yazmış:
yok böyle birşey olmaz derken geçen gün bilgisayarımı açar açmaz %30 civarında şarjlı olduğunu gördüm, ala alaaaa dedim. kullandım 10 dk sonra %5 te normal olarak kendini hazırda bekletmeye aldı. tabi dayanamadım kurtlandım tekrar çalıştırdım bilgisayarı % 3 pil seviyesinde tam 2 saat internette cirit attım, daha sonra cort diye kapandı. kapalı olarak şarja koydum şarj bittiğinde bataryam normale döndü. konuyla pek bir alakası var mı bilmem ama böyle birşey can sıkıcı oluyor.

Not: Siz bataryanızı dibine kadar (%0) kullanmayın bu bataryaya hasar verir. Bataryanızın içinde bulunan devre sürekli elektriğe ihtiyaç duyar elektriksiz kalırsa beyni sulanır ve yanlış ölçüm, yanlış şarj gibi sorunlar baş gösterir. cirlop gibi piliniz çöp olur. bilgisayar kendini hazırda bekletmeye aldığında pilinizi şarj edip öyle kullanın. Özellikle DeLLLiler bu konuda daha dikkatli olsun.
10 Şub 2010  18:27Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
edipciftci yazmış:
Windows 7' ye laf etmeyin...!!!
bu güne kada çıkmış en iyi işletim istemi, her yönüyle BT profesyonellerinden, ev kullanıcılarına kadar geniş bir yelpazeye hitep etmeyi başaran bu ürünü karalamaktan vaz geçin ZİYARETÇİLER...!!!

ACABA linux' u çocuklarımız kullanabilir mi...???
...yada en acemi - daha bilgisayarla bilgisayarla yeni tanışan biri...???

hayır...!!! hiç sanmıyorum...!!!

eğer beğenmiyorsanız bilgisayar alırken iade etme şansınız var...!!!
ama sonra ne yaparsınız bilemem...

sudan çıkmış balık ne kadar yaşar ki...???
...yada suya dalmış bir kedi...???

saygılarımla...!!!
10 Şub 2010  13:06Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CenkJK yazmış:
xp proda ortalama 2saat 20 dk giden laptopum win 7 ultimatede 1 saat 30 dk gidiyor
10 Şub 2010  08:26Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
xpugur yazmış:
Bazı pillerde çok kararlı oluyolar :D ......benim 3 yıllık monster marka laptopum var (17" lik 7950GTX li model) ve pil süresi ilk geldiğinde %100 ken 100 dakika civarı pil ömrü vardı ... ve 3 yıl geçti haalaa aynı şekilde %100 iken 100 dakika civarı bi süre dayanıyor ... ben pili sürekli takılı tutuyorum pirizden çalışsa bile ... xp veya win 7 fark etmiyo ... bilgisayarın çok sorunu oldu ama pil sorun çıkartmadı hiç ... pilden çok fazla kullanmıyorum zaten bilgisayarı... pil ömrü nasıl kullandığınıza ve yaptığınız ayarlara bağlıdır ..yani genelde kullanıcı hatasıdır ...
10 Şub 2010  01:15%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
vistada 1.40saat dayanıyor(%5-%43 CPU kullanımı) pil eski ancak win 7 de 40 dk bunlar deneyleri üst atmosferde yapıyor olabilirler yeryüzünde böyle değil suçlamalar doğru
win 7 icinde ayarlarda performans ayarlarini degistir öncelikle bu yorumu yapmadan.
10 Şub 2010  01:06Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu