22 Aralık 2009

Virtual Wifi: Kablosuz sörf keyfinizi katlayın

Virtual Wifi: Kablosuz sörf keyfinizi katlayın


Windows 7 kullanıcıları Virtual Wifi (sanal kablosuz ağ) ile kablosuz ev ağlarının kapsama alanını attırabilir ve böylece yapılandırma çabalarını minimum seviyeye indirebilir.

Microsoft Virtual Wifi mevcut bir WLAN kartını kullanıyor ve bunu sanal bir arayüz ile genişletiyor. Biraz destek ile bir notebooku veya uygun şekilde donatılmış bir PC'yi yazılımsal bir erişim noktasına dönüştürebilir ve diğer bir notebooku veya cep telefonunu bu erişim noktasına bağlayabilirsiniz. Microsoft bu şekilde ortaya çıkan yapılandırmaya konukçu ağ (hosted network) diyor. Bu konukçu kablosuz ağın ismini (SSID) ve ağ parolasını yapılandırma sırasında belirliyorsunuz.

Sonuç olarak ortaya iki ilginç fırsat çıkıyor: Eğer kablosuz modeminizin sinyal gücü örneğin balkonunuza kadar yetmiyorsa notebookunuzu, konukçu ağı işleten en yakın masaüstü PC'ye bağlayabilirsiniz. Böylece ev içindeki kablosuz ağın kapsama alanı arttırabilirsiniz. Her ne kadar bu iş için masaüstü PC'nin sürekli açık olması gerekse de. İkinci fırsat ise dışarıda sıkça umuma açık bağlantı noktalarına (internet cafe veya otel) bağlanan kullanıcılara hitap ediyor. Virtual Wifi sayesinde cep telefonu veya taşınabilir oyun konsolu gibi farklı WLAN cihazlarını konukçu ağ pozisyonuna yerleştirmeniz yeterli oluyor. Elinizdeki her cihaza bağlantı noktasının yapılandırma ayarlarını tek tek girmektense sadece Windows 7'li netbookunuzu bağlantı noktası ile ilişkilendirmeniz gerekiyor. Diğer tüm cihazlar Virtual Wifi ile rahatlıkla internete erişebiliyor.

NetShell ile yapılandırma
Microsoft, Virtual Wifi oluşturmak için gerekli tüm komutları NetShell'e yerleştirdi. Bu iş için öncelikle komut istemi penceresini yönetici haklarıyla çalıştırmalısınız. Böyle bir konsolu açmanın en kolay yolu [Windows] tuşuyla başlat menüsünü çağırıp cmd komutunu yazmak oluyor. Sonrasında [Enter] tuşuna basmak yerine cmd.exe sonucunun üzerine sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştırın". Bunu yaptığınızda komut istemi penceresinin başlığında "Yönetici: ..." başlığı yazar.

netsh wlan /? komutu size NetShell'in WLAN komutları hakkında bir özet gösterir. "set" komutu ile yapılandırma ayarlarını belirlersiniz, start ve stop ile ağ çalıştırılır veya durdurulur. show ise detaylı bilgi verir. Sanal kablosuz ağınızı oluşturmak için şu komutu verin: netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid="AĞ İSMİ" key="PAROLA" keyUsage=persistent. "AĞ İSMİ" ve "PAROLA" kısımlarını ağınıza vermek istediğiniz isim ve parola ile değiştirin. Komutu girdiğinizde çıkan doğrulama mesajları süreci başarıyla tamamladığınızı bildirir. Sonrasında netsh wlan start hostednetwork komutu ile ağı aktif hale getirebilirsiniz.

Bunu yaptıktan sonra Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde yeni bir kablosuz ağ belirir. Ayrıca aygıt yöneticisi yeni ağ cihazını "Microsoft Sanal Wifi Miniport Bağdaştırıcısı" olarak tanımlar. Kullanıma sıra gelince sanal arayüz, gerçek bir WLAN kartından farklı değildir. WLAN desteği olan cihazlar alışıldığı gibi SSID ve ağ parolası ile bu sanal adaptöre bağlanır.

Uyarı: Ne yazık ki tüm WLAN kartı sürücüleri Virtual Wifi'yi desteklemiyor. Özellikle notebooklarda sıkça kullanılan Intel yonga setleri konukçu ağı çalıştırmaya başladığımız anda bir hata mesajı ile süreci durdurdu.

WLAN kurmak çocuk oyuncağı
Windows 7'de yeni olmayan; ama hala birçok kişi tarafından bilinmeyen bir diğer özellik ile birden çok cihazın WLAN yapılandırmasını rahatlıkla halledebilirsiniz. Bu iş için güncel bir WLAN bağlantısını yapılandırmasını bir USB belleğe kopyalayın ve diğer cihazları bununla beraber yapılandırın.

Gerekli seçeneği mevcut bir WLAN bağlantısının "Özellikler" penceresinde bulabilirsiniz. Sistem tepsisindeki ağ simgesinin içerik menüsünü veya "Kablosuz ağları yönet" diyalogunu açmanız gerekiyor. Özellikler penceresinde "Bağlantı" sekmesine geçin ve "Bu ağ profilini bir USB Flash sürücüye kopyala"yı seçin. Açılan asistan sizi ileriki adımlarda yönlendirecektir.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 7 yorum
12Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
laptopla bi ağa bağlandım.sanal sürücü bağlantısını kurdum fakat diğer kullanıcılara interneti vermiyor.yardımcı olabilirmisiniz
06 Tem 2010  12:32Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
aytacesmebasi yazmış:
vhd boot konusunu daha ayrıntılı anlatma olanağınız varmı mesela bir video ile
11 Oca 2010  16:08Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
böylece dışarıdan sizin yardımınızla internete girebilme imkanı yaratıyor eğer şifreniz basitse...ücretli mi ücretisiz mi sorusu bile çıkmıyorsa menzilini azaltabilen cihaza ihtiyaç var....
02 Oca 2010  20:57Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Sorunsuz olduğunu ilk çıkarken öğrenmiştik oysa sorunu çıkaran insanlar oluyor işletim sisteminin her yerini sizlere kurcalatıyorlar bir açık olduğunu türlü engellemelerinize rağmen öğreniyorlar sizden ve o açık aslında kullanıcın yanlışlığı yüzünden olduğu çıkınca bile yaması çıkarılıyor böyle şeyler olamasın diye...bir işletim sisteminin güncellenmesinde ne canlar gitti onlara yama yapılamadan...
02 Oca 2010  20:56Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Halil Mollaoğlu yazmış:
@soulcube

Sanal sabit disk kavramı sadece Windows 7 çerçevesinde geçerlidir. Vista ve XP'de sanal sabit disk yapısını tanımaz, bu yüzden oluşturduğunuz VHD'ye ilk aşamada Vista veya XP kuramazsınız, dolayısıyla ön yükleme gibi bir durum söz konusu olamaz.

Umuyorum ki sanal sabit disk desteği (önyükleme yetisi olmadan) ilerde en azından Vista'ya entegre edilir. Ancak bu şekilde dediğiniz mümkün olabilir.
23 Ara 2009  18:38Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

 
Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu