Windows 7 ve 4 büyük tehlike!
25 Aralık 2009, 00:03

Microsoft'u bekleyen zorluklar

Ali Güngör
Windows 7 fırtına gibi esiyor ama MS rahat değil: İşte MS'e bu büyük zaferi bile unutturan tehlike!
Microsoft'u bekleyen zorluklar
2009 kolay olmadı ama Microsoft'u yeni riskler bekliyor

Bu konuda okuyacaklarınız:

2009 Microsoft için kolay bir yıl olmadı. İşten çıkartmalar ve düşük rakamlarla karşılaşan yazılım devi, ancak Windows 7 ile rahat bir nefes alabildi.

Arama motoru Bing, Google gibi dev bir rakip karşısında piyasa payı kazanmayı başardı. Azure ile bulut bilgi işlem alanında büyük bir adım atıldı. Office, Exchange ve Sharepoint yazılımları da başarılı oldu. Microsoft reklamları, Apple ve Google gibi dev rakipler karşısında etkili oldu.

Endüstri analizlerine göre 2009'da yaşanan global krizin etkileri ancak 2010 yılında tamir edilebilecek. Şirket önümüzdeki yıl gücünü toplamaya çalışacak. İşte Microsoft'un kendini toparlaması için 2010'da yapması gerekenler, karşılaşacağı zorluklar ve büyük tehlikeler...

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Cepteki büyük tehlike
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 19 yorum
1234Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Edip Abi demiş : INTEL PC VE NVIDIA İLE HER AN GÜZELLİK YAŞARKEN MICROSOFT RUHU VE IBM ZEKASI BU GÜZELLİKLERİN KALBİDİR...!!!

Yemin ediyorum şu sonlara yazdığın şeyler beni kırıp geçiriyor edip abi çok komik gerçekten ah şu Steve Jobs'u Apple yönetimi atmasaydıda zamanında ozaman bu saydığın firmaların esamesi oluyormuydu acaba çok merak ediyorum zamanında o her fırsatta hakaret ettiğin Apple firması daha çömezken IBM'i nasıl titretti bir bilsen heh birde şu Microsoft ona zaten diyecek birşey yok Bill Gates her fırsatta suçluluk duygusu hissettiği için Steve Jobs'u övüp duruyor çnkü zamanında çok çaldı ya Apple'dan belki ondan o sevdiğin İntel ise Apple'a karşı borusunu öttüremiyor niyeyse intel kullanan bütün pclerde intel sertifikaları yapıştırmaları kaynarken APPLE firmasında çıkan bilgisayarların hiç birinde İntel yapıştırması bulamazsın kutuda bile bir tek yanda gözükür işte zeka budur vizyon budur şimdi ise yazdığın nvidiaya gelelim nvidia'da Apple laptoplarında masaüstülerinde nvidia kullansın diye neredeyse şirketi veriyordu Apple'a şimdi bunları bir araya koyduğumuzda benim anladığım şey senin zannettiğin gibi çalıp çırpmak değil çıkardığıı tek bir ürüle piyasayı titretmek 5TH Avenue'deki Apple centerda insanları kuyruğa dizmektir işte gerçek vizyon budur.
30 Ara 2009  21:46Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
ofis 97 pro kullanıyorum acaip iyi...
29 Ara 2009  20:39%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
Bend şirekte yaklaşık 150 kullanıcıya openoffice kurdum ilk başlarda sorun edenler şimdi gönül rahatlığıyla kullanıyorlar hatta onlara ms ofis kurmamıı isteyen varsa bilgibi versin dedim kimse istemedi.Yani herkes openoffice alıştı üstelik outlook sıkıntılarınıda tunderdird ile çmzdüm herkes memnun gayet güzel mail sorunu sıkıştırma spam virüs derdi yok yakındada firefox devreye alacam böylelikjle ms ürünleri sadece işletim sistemi olarak kullanılmış olacak ama onada çözüm arıyorum Ubuntu kuracam..

KISACASI outlook yerine= thunderbird
explorer yerine =firefox
işletim sistemi yerine =ubuntu yada benzerleri.
ofice yerine =openoffice (daha pdf çevirmed powerpoint sunum yapma excel vord var)
29 Ara 2009  11:44%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
Edip Çiftçi yazmış:
ama open office asla bir MS OFFICE olamaz, çünki programda tutarlılık yok, karmaşık EXCEL dökümanları çuval oluyor, yanlış hesaplıyor, yada hata veriyor, ve çok ağır çalışıyor, bilgisayarıma yükledikten sonra makinada baygınlık yapıyor, bu haliye MS OFFICE' e çaycı bile olamaz, "kusuruma bakmayın"
...
Microsoft ofis seti 600-800 lira, Open Office ise ücretsiz. Bir ev kullanıcısı için Openoffice.org ya da OxygenOffice Professional yeterlidir.

Benim hesap tablosu makrosu yazarken karşılaştığım ondalık hatası, evlerde ve işyerlerindeki muhasebelerde kullanılmasına engel değildir, olumsuz etkilemez.

Ayrıca çoğu insan Google Docs ile sorununu çözebilir, Ashampoo Office 2008 sürümleri ücretsiz olarak indirime sunuluyor ve USB bellekten de gezici olarak çalışabiliyor.

Edip Çiftçi'nin yorumu çok doğru ve çok haklıdır, ancak işin ekonomik boyutu da çok çok önemlidir .

Benim düşüncem, öğrenciler, ev kullanıcıları ve küçük işyerleri için Microsoft Office'in çok çok pahalı olması nedeniyle gereksiz olduğudur.

Saygılar.
26 Ara 2009  11:23%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Google arama motorunda en azından şuan için KraL Ve Öyle Kalırinş :) Bilmiyorum ama Googleyi çok seviyoruz :)
25 Ara 2009  23:49Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu