Windows 7 ve DirectX 11 işbirliği
9 Ağustos 2009, 00:03

Windows 7 DirectX 11'le daha güzel, daha hızlı...

Ali Güngör
AMD ve Nvidia ile birlikte çalışan Microsoft bakın DirectX11'in gücünü Windows 7'de nasıl kullanacak
Windows 7 DirectX 11'le daha güzel, daha hızlı...
Nvidia ve AMD Apple'ın OpenCL'ine de destek veriyor

Bu konuda okuyacaklarınız:

Windows 7'nin görselliğini geliştirmek ve görsel arabirimdeki ekran kartı kullanımını arttırmak isteyen Microsoft, donanım yapımcılarıyla yakın bir çalışma içerisinde. Uzun zamandan beri beklenen bazı işlemlerin CPU'dan GPU'ya kaydırılması ve çok çekirdekli işlemcilerde işlemlerin etkin bölünmesi gibi özellikler Windows 7 ve DirectX 11 ile kullanıcıları bekliyor olacak.

Yeni işletim sistemi Windows 7, malum DirectX 11 destekli geliyor. Oyun geliştiriciler de en son sürümdeki yeniliklerden faydalanarak çok daha yüksek kalitede grafikleri oyunlara taşıyacak.Daha gerçekçi grafikler ve daha hızlı çalıştırılan medya dosyaları bu sayede gerçek olacak.

DirectX 11'in önemi, işlemleri çekirdeklere bölerek performansı arttırmasından ve CPU ile GPU arasında karar vermesinden geliyor. Windows 7 video işlerken ana işlemciden değil, ekran kartının grafik işlemcisinden faydalanarak bu işi çok daha hızlı yapacak. Bu sayede aynı anda CPU başka işlemlerde uğraşabilecek. Sadece video işlemek de değil, Photoshop gibi programlarla resimler üzerinde değişiklik yapmak, film izlemek gibi işlemler de CPU yerine GPU'yu kullanacak.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 27 yorum
123456Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
windows 7 tüm DX leri desteklesin sadece DX11 olmaz...kabul etmiyorum...DX11 için yeni makina veya ekran kartı diretmesine giremem yeni aldım ekran kartını.....
15 Ağu 2009  18:52Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Vistada Dx10 Win 7 de ise Dx11 mevcut geliyor zaten kurmanıza gerek yok.MS DX10 ve Dx11 i update yolu ile veya kurulum dosyaları ile yüklemenize izin vermiyor şimdilik.
15 Ağu 2009  16:47%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
işlemcilere yolun sonu göründü gibi, her gelen yeni direct X ekran kartına daha çok iş veriyor, ekran kartları bu işten mutlu elbette, aslında her şeyide yapacak kapasiteleri var..her şey görsellik ne de olsa, işlemcilere para harcamaktan kurtulmak güzel olurdu, "onboard işlemciler"..haha:)
15 Ağu 2009  03:26%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
bizim şuanki ekran kartlarıyla uyumlu olmayacaksa eğer dx11 den direk dx12 ye atlayacak yeni ekran kartı yada laptop alanlar :D dx12 çıkıncaya kadar yeni bilgisayar alırmıyım bilmiyorum.dx13 de olabilir:D
15 Ağu 2009  00:35Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
DX15 ne zaman çıkacak bilen var mı? Ben ona yatırım yapacam da. :):) Şimdiden para biriktirmeye başladım. Kumbarama her gün para atıyorum.
13 Ağu 2009  10:51%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123456Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu