Win7 XP Mode'da değişiklik!
21 Mart 2010, 13:30
Windows 7 XP Mode'da değişiklik var!
Ali Güngör
Windows XP Mode kullanmak isteyenlerin parası nasıl cebinde kalacak? İşte büyük değişim...

Geçiş masrafları azalıyor
Microsoft'un özellikle Windows XP bağımlı uygulamaları bırakamayan şirketler için bir çözümü var: XP Mode.
Windows 7 ile birlikte gelen bu sanal işletim sistemi uygulaması, geriye dönük uyumluluk seçeneklerinin de yetmediği yerde bir sigorta görevi görüyordu.
Ancak işletmelerin kullanabilmesi için buna uygun donanım gerekiyordu. Haliyle bu teknoloji yeni donanımlarda vardı ve ek masraf söz konusu olabiliyordu.
Artık bu engel ortadan kalktı, Microsoft donanımsal sanallaştırma desteğinden varsa yararlanan, yoksa yine çalışan bir sistem geliştirdi. DonanımsalIntel VT ve AMD-V teknolojileri artık şart değil.
Bu güncellemenin Professional ve Ultimate kullananlar için geldiği Microsoft'tan Brandon LeBlanc tarafından duyuruldu. Şirketler, bu sayede son derece kolay bir şekilde XP Mode'a güvenerek geçiş yapabilecekler.
Windows 7 ile birlikte gelen bu sanal işletim sistemi uygulaması, geriye dönük uyumluluk seçeneklerinin de yetmediği yerde bir sigorta görevi görüyordu.
Ancak işletmelerin kullanabilmesi için buna uygun donanım gerekiyordu. Haliyle bu teknoloji yeni donanımlarda vardı ve ek masraf söz konusu olabiliyordu.
Artık bu engel ortadan kalktı, Microsoft donanımsal sanallaştırma desteğinden varsa yararlanan, yoksa yine çalışan bir sistem geliştirdi. DonanımsalIntel VT ve AMD-V teknolojileri artık şart değil.
Bu güncellemenin Professional ve Ultimate kullananlar için geldiği Microsoft'tan Brandon LeBlanc tarafından duyuruldu. Şirketler, bu sayede son derece kolay bir şekilde XP Mode'a güvenerek geçiş yapabilecekler.
| Bilgi için: Microsoft Telefon: (212) 258 59 98 |
iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
- Haber: Windows 8'in ilk oyunları!
- Haber: Win 8 yapı 8220'den ekran görüntüleri!
- Haber: Windows Gezginini geliştirmenin 3 yolu!
- Haber: Nereye kayboldu bu düğme?
- Haber: Internet Explorer 10'dan iyi haber!
- Haber: Windows XP geri döndü!
- Haber: Microsoft'tan yine Windows XP uyarısı!
- Haber: Windows 8 beta'da değişecek şeyler!
- Haber: Windows 8 son ön-beta aşamasına girdi mi?
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 16 yorum
Microsoftun kendi sitesinden Microsoft Virtual Pc ve Xp mode prolarını indirip kurun..
| 26 Mar 2010 18:39 | ![]() | ![]() |
daha önce de sormuştum. yanlış anlamadıysam pc sanal mod desteklemese de kurabileceğimiz bir yenilikten bahsediliyor ama nereden ulaşabilir bu yeni xp moda yardımcı olurmusunuz?
| 23 Mar 2010 21:27 | ![]() | ![]() |
cümleten selamün aleyküm arkadaşlar benim bilgisayarım compaq presario CQ61 ve ,mtel curo 2 duo t6500 işlemciye sahip ve xp mod desteklemiyor xp mod desteklemesi için yapılabilecek birşey varmı yeni bir bilgisayar almak dışında aceba :D??????????
vmware kur xp mod bi yana bütün işletim sistemlerini kurup dene
vmware kur xp mod bi yana bütün işletim sistemlerini kurup dene
| 21 Mar 2010 23:03 | ![]() | ![]() |
microsoftta çözüm çok elinde kozda çok fakat hiç göremiyorum professional yada ultimate lisanslı laptop çok aşırı ağırlıklı home premium yada basic. şirketlere sunulan birçok modeldede bu durum söz konusu. bu üreticiler niye yapıyor neden zora sokar bizleri anlamıyorum bir türlü home premium ile active directory uyumluluğu yok. diğer bir çok özellik yok sanal network kurulumu vpn vs. vs.
fiyatlarıda çok uçuk ms lisanslarını oemlerin nerede ise yarısına maal etmelerine rağmen.
buna ek olarak birde artık bilgisayar denen meslek dalından nefret ettirmek için elindeki bütün kozları kullanarak piyasada büyük ltd yada anonim şirketleri yokmu ah ahh nasıl böyle bir yetki ve izin veriliyor bunlara daha security nedemek bilmiyor network kelimesinin manasından yoksun halen work goup takılarak birşey yaptığını sanan şirketler.
örneği çalıştığım şirket en ufak sorun yaşansa ağ ile ilgili yada 64 bit kurulu makinalarda 64 bit winrar şartı gördülermi hemen suçlu bellidir fatura win 7 windows vista ve bana kesilir.
ama bilmezlerki kendileri sorunlu örümcek bağlamış kafaları almıyor 64 bit ne için kullanılır yada xp mode nedir ne işe yara yada başka olaylar.
fiyatlarıda çok uçuk ms lisanslarını oemlerin nerede ise yarısına maal etmelerine rağmen.
buna ek olarak birde artık bilgisayar denen meslek dalından nefret ettirmek için elindeki bütün kozları kullanarak piyasada büyük ltd yada anonim şirketleri yokmu ah ahh nasıl böyle bir yetki ve izin veriliyor bunlara daha security nedemek bilmiyor network kelimesinin manasından yoksun halen work goup takılarak birşey yaptığını sanan şirketler.
örneği çalıştığım şirket en ufak sorun yaşansa ağ ile ilgili yada 64 bit kurulu makinalarda 64 bit winrar şartı gördülermi hemen suçlu bellidir fatura win 7 windows vista ve bana kesilir.
ama bilmezlerki kendileri sorunlu örümcek bağlamış kafaları almıyor 64 bit ne için kullanılır yada xp mode nedir ne işe yara yada başka olaylar.
| 21 Mar 2010 19:13 | ![]() | ![]() |
Vmlite denen program sadece 55 mb ve bu sanallaştırma(yani işlemci seçme) olayına gerek duymuyordu zaten. Daha da önemlisi Microsofttan önce yaptılar bunu..hatta bedava diye biliyorum..
Bu arada Firefox, Microsoft'un browserı Internet Explorer'a havada 10 takla attırır.. inanmayan arada bir kafasını kaldırıp gökyüzüne baksın.. Gariban Opera ise eşeğe biner gibi tepesine biner.. Yeni yetme Chrome ne yapar bilemem tabi.. daha çocuk haliyle bile Microsoftta bazılarını ürkütüyor.. Safari ise kendi halinde asosyal takılıyor, o konuda yorumum yok:)
Almayacaktın Microsoft o Netscape tayfasının ahını..ben çok severdim o zamanlar Netscape'i hatta biz Navigator derdik be o çocuk halimizle..
Bu arada Firefox, Microsoft'un browserı Internet Explorer'a havada 10 takla attırır.. inanmayan arada bir kafasını kaldırıp gökyüzüne baksın.. Gariban Opera ise eşeğe biner gibi tepesine biner.. Yeni yetme Chrome ne yapar bilemem tabi.. daha çocuk haliyle bile Microsoftta bazılarını ürkütüyor.. Safari ise kendi halinde asosyal takılıyor, o konuda yorumum yok:)
Almayacaktın Microsoft o Netscape tayfasının ahını..ben çok severdim o zamanlar Netscape'i hatta biz Navigator derdik be o çocuk halimizle..
| 21 Mar 2010 19:00 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Internet Download Manager ...
- Ramler kaç watt çeker?
- winddows 7 ultimate türkçe dil sorunu
- Siyah rengi var mı ?
- Yeni Bilgisayar Topluyorum Lütfen ...
- 1155 Pin'li anakart'a 775'li ...
- İşlemci fan önerisi
- Bilgisayar toplamak istiyorum , ...
- bir insan bana yardım etsin 10 da ...
- Max 2000 TL oyun için pc ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
Web hosting'de kampanya!
Sınırsız cpanel hosting...
Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
- Haber: Windows 8'in ilk oyunları!
- Haber: Win 8 yapı 8220'den ekran görüntüleri!
- Haber: Windows Gezginini geliştirmenin 3 yolu!
- Haber: Nereye kayboldu bu düğme?
- Haber: Internet Explorer 10'dan iyi haber!
- Haber: Windows XP geri döndü!
- Haber: Microsoft'tan yine Windows XP uyarısı!
- Haber: Windows 8 beta'da değişecek şeyler!
- Haber: Windows 8 son ön-beta aşamasına girdi mi?
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Küçükten büyüğe: Ay, dünya, gezegenler, yıldızlar
- Turkcell'den Van için Türkye Kumbarası!
- Karşınızda Photoshop CS6!
- İşte HTC Ville ve Sense 4.0!
- Samsung, Apple hayranlarıyla yine dalga geçti!
- Samsung pencereyi dokunmatik ekran yaptı!
- Simpsonlar: Steve Jobs, iHayalet'i tanıttı!
- YouTube'da atlamayı kolaylaştıran özellik!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
- Playstation 3'e Yasak mı Geliyor?
- AMD BullDozer İşlemciler 3.50GHz + Olabilir
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Windows 8'deki 13 önemli özellik!
- 2İşte TTNet fiber optik internet fiyatları!
- 3Cepler 0'ın altındaki soğuklara dayanıklı mı?
- 4...Ve iPhone yasaklandı!
- 5Windows Phone 7 almanız için 10 neden!
- 6Windows XP geri döndü!
- 7Televizyonunuzu akıllandıracak cihaz!
- 8Eşsiz bir Apple ürünü!
- 9"Çok acayip" bir Samsung!
- 10Chrome 17 hazır; İndirin!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1OLED TV'ler hakkında tüm bilmeniz gerekenler!
- 2Dünden bugüne arama motorları
- 3Dexpot ile çoklu masaüstüne sahip olun!
- 4:-) tarihi: İfadelerle zamanda yolculuk...
- 5Şifrelere bir de bu gözle bakın!
- 6Sizin ağınız hangisi?
- 72012'nin cep bombaları!
- 810 başarılı Web uygulaması!
- 9AMD HD3D hakkında bilmeniz gerekenler!
- 10Tüm zamanların en sevilmeyen 10 programı!
Bu virüsleri hiç duymuş muydunuz?
Bu yazıda sizlere Hiç Duymadığınız Virüslerden Bahsetmeye Çalışacağım.
Yazar: yucell
Donanım ve bilgisayar aşkı
O para biriktirip bin bir zahmetle aldığın sistem gelir parçalar kutunun içinde
Yazar: firaristt
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Türk Telekom'dan Sevgililer Günü hediyesi!
- Bir cep faturası faciası daha
- Facebook fotoğrafları artık daha büyük!
- Anonymous'dan büyük hack!
- Windows 8'den yeni detaylar ve bir tarih!
- 5 $ için bunu yapar mısınız?
- Bambaşka bir Internet Explorer 9...
- Nokia'dan yeni bir canavar daha mı?
- Türk futbolunun rüya takımı!
- Chrome 17 hazır; İndirin!
CHIP Dergisi: Şubat 2012