Win7 XP Mode'da değişiklik!
21 Mart 2010, 13:30

Windows 7 XP Mode'da değişiklik var!

Ali Güngör
Windows XP Mode kullanmak isteyenlerin parası nasıl cebinde kalacak? İşte büyük değişim...
Windows 7 XP Mode'da değişiklik var!
Geçiş masrafları azalıyor
Microsoft'un özellikle Windows XP bağımlı uygulamaları bırakamayan şirketler için bir çözümü var: XP Mode.

Windows 7 ile birlikte gelen bu sanal işletim sistemi uygulaması, geriye dönük uyumluluk seçeneklerinin de yetmediği yerde bir sigorta görevi görüyordu.

Ancak işletmelerin kullanabilmesi için buna uygun donanım gerekiyordu. Haliyle bu teknoloji yeni donanımlarda vardı ve ek masraf söz konusu olabiliyordu.

Artık bu engel ortadan kalktı, Microsoft donanımsal sanallaştırma desteğinden varsa yararlanan, yoksa yine çalışan bir sistem geliştirdi. DonanımsalIntel VT ve AMD-V teknolojileri artık şart değil.

Bu güncellemenin Professional ve Ultimate kullananlar için geldiği Microsoft'tan Brandon LeBlanc tarafından duyuruldu. Şirketler, bu sayede son derece kolay bir şekilde XP Mode'a güvenerek geçiş yapabilecekler.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 16 yorum
1234Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Microsoftun kendi sitesinden Microsoft Virtual Pc ve Xp mode prolarını indirip kurun..
26 Mar 2010  18:39Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
daha önce de sormuştum. yanlış anlamadıysam pc sanal mod desteklemese de kurabileceğimiz bir yenilikten bahsediliyor ama nereden ulaşabilir bu yeni xp moda yardımcı olurmusunuz?
23 Mar 2010  21:27Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
icakmak yazmış:
cümleten selamün aleyküm arkadaşlar benim bilgisayarım compaq presario CQ61 ve ,mtel curo 2 duo t6500 işlemciye sahip ve xp mod desteklemiyor xp mod desteklemesi için yapılabilecek birşey varmı yeni bir bilgisayar almak dışında aceba :D??????????

vmware kur xp mod bi yana bütün işletim sistemlerini kurup dene
21 Mar 2010  23:03Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
microsoftta çözüm çok elinde kozda çok fakat hiç göremiyorum professional yada ultimate lisanslı laptop çok aşırı ağırlıklı home premium yada basic. şirketlere sunulan birçok modeldede bu durum söz konusu. bu üreticiler niye yapıyor neden zora sokar bizleri anlamıyorum bir türlü home premium ile active directory uyumluluğu yok. diğer bir çok özellik yok sanal network kurulumu vpn vs. vs.

fiyatlarıda çok uçuk ms lisanslarını oemlerin nerede ise yarısına maal etmelerine rağmen.

buna ek olarak birde artık bilgisayar denen meslek dalından nefret ettirmek için elindeki bütün kozları kullanarak piyasada büyük ltd yada anonim şirketleri yokmu ah ahh nasıl böyle bir yetki ve izin veriliyor bunlara daha security nedemek bilmiyor network kelimesinin manasından yoksun halen work goup takılarak birşey yaptığını sanan şirketler.

örneği çalıştığım şirket en ufak sorun yaşansa ağ ile ilgili yada 64 bit kurulu makinalarda 64 bit winrar şartı gördülermi hemen suçlu bellidir fatura win 7 windows vista ve bana kesilir.
ama bilmezlerki kendileri sorunlu örümcek bağlamış kafaları almıyor 64 bit ne için kullanılır yada xp mode nedir ne işe yara yada başka olaylar.
21 Mar 2010  19:13Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Vmlite denen program sadece 55 mb ve bu sanallaştırma(yani işlemci seçme) olayına gerek duymuyordu zaten. Daha da önemlisi Microsofttan önce yaptılar bunu..hatta bedava diye biliyorum..

Bu arada Firefox, Microsoft'un browserı Internet Explorer'a havada 10 takla attırır.. inanmayan arada bir kafasını kaldırıp gökyüzüne baksın.. Gariban Opera ise eşeğe biner gibi tepesine biner.. Yeni yetme Chrome ne yapar bilemem tabi.. daha çocuk haliyle bile Microsoftta bazılarını ürkütüyor.. Safari ise kendi halinde asosyal takılıyor, o konuda yorumum yok:)
Almayacaktın Microsoft o Netscape tayfasının ahını..ben çok severdim o zamanlar Netscape'i hatta biz Navigator derdik be o çocuk halimizle..
21 Mar 2010  19:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

WD TV Live 2011

LG P990 Optimus Speed

WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
Bugün, 10:00
LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba

Asus Zenbook UX31E

Sony Tablet S

Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
Sony Tablet SSony'nin adeta bir deftere benzeyen yeni tablet bilgisayarı test merkezimize konuk oldu.
06 Şubat 2012 Pazartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Web hosting'de kampanya!

Sınırsız cpanel hosting...

Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Şubat 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu