15 Ocak 2010

Yöneticiler için yeni araçlar

Yöneticiler için yeni araçlar

Grup ilkeleri ile yöneticiler tüm bir ağı merkezi biçimde yönetebilir. Eski programlar ise XP Modu'nda çalıştırılabilir. AppLocker ile yöneticiler, istemci PC'lerin hangi programları kullanabileceğini belirleyebilir. İşte Windows 7'nin güçlü argümanları.

Yöneticilerin ilgisini renkli pencereler ve grafik arabirimiyle çekemezsiniz; onlar genellikle kaput altını merak eder. Fakat Windows 7 bu konuda da büyük ilerleme kaydediyor: Örneğin yerel grup ilkeleri. İlkeler artık komut satırı üzerinden, ya da daha spesifik olursak tümleşik PowerShell üzerinden yönetilebiliyor. PowerShell Cmdlet'leri Windows başlangıcıyla da devreye girebiliyor veya kullanıcı oturum açtıktan sonra otomatikman çalışabiliyor. Yöneticiler bu şekilde belli başlı yamaların yüklenip yüklenmediğini kontrol edebiliyor. Şayet yüklenmediyse bunları kurdurabiliyor.

XP'yi ücretsiz kullanmak
XP Modu özellikle firmalar için düşünüldü. Eğer eski programlarınız hiçbir şekilde Windows 7 altında çalışmazsa sanal bir makinede çalışan Windows XP yardımınıza koşuyor. Yani XP Modu aslında sanal bir PC'de çalışan Windows XP SP3 kopyasından ibaret. Kullanıcının kafasının karışmaması için sanal makinede yüklü programların kısayolları Windows 7 başlat menüsünde de gösteriliyor.

Asıl püf nokta lisans anlaşmasında yatıyor. XP Modu'nu kullananların ek XP lisansına ihtiyacı yok. Eğer firma başka bir sanallaştırma yazılımı kullansaydı o zaman XP lisansına da para ödemek zorunda kalacaktı.

Programları kontrol etmek
Windows 7'den önce de yöneticiler belli programların çalıştırılmasını engelleyebiliyordu. "Yazılım kısıtlamaları için grup ilkeleri" bu amaca hizmet ediyordu. Problem şu ki yönetici sadece programı tanımlayan dosya ismi veya bir hash değeriyle hangi programın çalıştırılabileceğini belirleyebiliyordu. Kullanıcı programın ismini değiştirdiğinde veya bir güncelleme yüklediğinde (yeni bir hash değeri söz konusu olduğu için) engelleme hamlesi işe yaramıyordu. Windows 7'deki AppLocker bir adım öteye gidiyor: Grup İlkesi Düzenleyicisi'nden "uygulama yönetim ilkelerine" geçiş yaparak AppLocker'ı etkinleştirebilirsiniz. Büyük avantaj: Bir kurulum için otomatikman kural seti oluşturtabiliyorsunuz. Bunlara dayanarak spesifik script'leri veya kurulum paketlerine izin verebilirsiniz.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum
Ziyaretçi yazmış:
64 bit win 7 yükledim. vistayı arıyorum. win 7 de başlat çubuğu çok dandik.
29 Oca 2010  00:49Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Vista evet bir ara hatta geçiş işletim sistemi denildi hatta baskılar o kadar fazla idi ki, Microsoft bile "başlardaki beceriksizliklerini" bu şekilde kabullenip hem beceriksizliklerini ört bas ettiler hem de piyasa ile polemiğe girip efor harcamadılar.

Vista günah keçisi olunca heh Win 7 işte bu denildi ki, kernel yapıları aynı :))

Yani SPleri düzgün yüklenmiş bir Vista ile Win 7 arasında aslında uçurumsal bazda fark yok.

Şirketlere gelince XP den Win 7 ye geçme zamanı ilk SP den sonra akıllıca buluyorum. Hali hazırda eksiklikler var. Ve SP yi yamamak kurulu sisteme yani + bunun için efor harcamaktansa Win7 SP 1 li gibi bir durumda şirket sistemini oluşturmak daha mantıklı.

Çünkü bir veya 2 pc den bahsetmiyoruz. Mesela sorumlu olduğum 150 civarında pc var. Onlarca farklı program ve bunların uyumlulukları ve bunun yanında donanımsal sürücü destekleri kontrol edilmeli...

Kolay bir iş değil ve Win 7 yi şirketlere uyarlamak için henüz erken...
17 Oca 2010  20:03%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
black_flood yazmış:
win7 olayı aşmış durumda server özelliklerine sahip ultimate ve enterprise sürümleri özellikle çok ilgi çekici durumda.

win7' ye geçiş çok kolay ve rahat şirketler için mesela vista için her makinanın 1100 tl standardı ve üzerinde olması şarttı yoksa çalıştırılamıyordu istenen performansta windows 7 de bu sorun yok tam tersi yıpranmamış tüm işlemci çeşitlerinde çalışıyor sorunsuz şekilde.

ve işin en güzel yanı vista gibi 2 gb ram olmassa active directory vs. vs diye giden ağır işlemlerin işlerde aksama ve sekteye uğratma durumuda yok. 1 gb ram herşeye yetiyor 512 ram sadece tek başına çalışacaksa pc yine yetiyor aşırı zorlamamak şartı ile.

p3 sistemdede çalıştırdım duron 1100 işlemcidede win7 sorunsuz süper çalışıyor. p4 işlemci serisindede çalışıyor ama yıpranmamış işlemcilerde sadece yoksa p4 sistemler p3 kadar bile çalışmıyor saat hızı isterse 3.0 olsun.

yeni pc kullanımı şartınında olmaması bir diğer iyi yanı.
16 Oca 2010  11:26Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
çok gereksiz bir biçimde win7 hakkında fazladan yorum yapılıyor atıp tutuluyor win7 kullanıcısıyım abi alet hiç yavaş çalışmazmı ya yani vistada neymiş xp performans mm belki xp nin ram kullanımı daha iyi olabilirde o sistemler tarih oldu yani gerek yok hiç birşey kullanamazsınız onlarla her yeni yazılım için illaki yeni donanım lazım
demek istediğim win7 kendini kanıtladı daha ilk haftalarda patlamadı alet bundan sonra bug çıkmış arıza vermiş adamlar geene sp yayınlıcaklar ama bence gerek yok :D
15 Oca 2010  09:48%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu