Windows 7'ye pil dayanmıyor!
27 Ağustos 2009, 15:00

Windows 7 netbook pilini emip bitiriyor!

Ali Güngör
Windows 7 testlerinin ortaya koymadığı bir problem, internet forumlarında fırtınalar estiriyor!
Windows 7 netbook pilini emip bitiriyor!
Netbook'ların dizüstüne göre en büyük avantajı pil ömrü

Bu konuda okuyacaklarınız:

Windows 7'yi netbook'lardakullananlarınpil ömrü şikayetleri çığ gibi büyüyor. İnternet forumlarında yer alan kullanıcı yorumlarına ve yeni yapılan bazı incelemelere göre aynı bilgisayarda Windows XP kuruluyken pil ömrü normal, Windows 7 ile ise üçte bir daha kısa.

Laptop dergisinin blog'unda yazılana göre yapılan yeni bir testte bir Toshiba netbook, Windows 7'de, Windows XP'ye göre 2.5 saat pil ömrü kaybetti. XP'de 9:24 dayanan pil, Windows 7'de sadece 6:53 dayandı. Acer Aspire One netbook ile yapılan testte de benzer bir sonuç çıktı. Düşük güç tüketiminde 8:28 olan süre 5.54'e düştü. Asus kullanıcıları da durumdan şikayetçi. Asus eee kullanıcıları, MSI netbook kullanıcıları sitelerde Windows 7'nin pil ömrüyle ilgili şikayetleri sıralıyor.

Yapılan incelemeler ve yorumlar oldukça tartışmalı. Çünkü Haziran ayında yapılan Windows 7 RC ile Windows XP kıyaslamalarında XP sadece yüzde 2 ila yüzde 8 daha avantajlıydı. Test, Asus Eee PC 1005HA netbook üzerinde yapılmıştı.

Peki bu durumun sebebi ne? Ve bir çözümü var mı?

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Sorunun sebebi ve çözümü
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 29 yorum
123456Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
windows 7 sp 1 yükleyin sorun düzeliyor
18 Nis 2011  14:27Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
bende xp den vazgeçmem varmı xp gibisi
07 Eyl 2009  08:41%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Öncelikle Windows 7 yi bir netbook üzerinde denemedim, Fakat 7 adet laptop üzerinde denedim pil kullanım sürelerinde %10-15 civarı artış oldu,
Kendi bilgisayarımda:
XP: 2 Saat 45 dk ortalama
Vista: 2 Saat 30 dk ortalama
Windows 7: 3 Saat 15 dk ortalama

ilginç

arkadaşım dikkat edersen laptop demiyo yazıda netbook diyo laptoplarda pil süresini uzatıyo zaten bunla ilgili bir sürü yazı bulabilrsin araştırırsan
05 Eyl 2009  13:48%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
H@ckerCesur yazmış:
Bi dakika ! ne oluyoruz ya. Nedir bu vistacıyız, Xp ciyiz tartışmaları hayret doğrusu...
Futbol takımı mı tutuyorsunuz ? hı ? En iyi sistem yaptığınız işi karşılayan sistemdir. Ben bilgisayarda internet, msn, müzik, film vs. işler yapıyorsam P3 ya da P4 sistemde windows 98 bile işimi görür. İnsanlara şaşıyorum doğrusu. Sistem hakkında isminden başka bilgisi olmayanlar gelip burada ben o sistemi sevmiyom diyor. Nedir bu önyargılılık anlam veremiyorum.
03 Eyl 2009  13:52Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
ölümüne vistacıyız ;)
02 Eyl 2009  16:56%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
123456Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu