3 kere Windows 7!
3 Temmuz 2009, 11:15

Windows 7: Yılların hayali gerçek mi oluyor?

Halil Mollaoğlu
Microsoft, birçok ev kullanıcısının yıllardır kurduğu hayali Windows 7 ile gerçeğe dönüştürebilir.
Windows 7: Yılların hayali gerçek mi oluyor?
Windows 7: Sadece yeşil renkli Home Premium sürümü aile paketi olarak sunulacak.
Microsoft'un Windows 7'yi "Family Pack" (aile paketi) seçeneği ile beraber sunacağına dair söylentiler ortaya çıktı. Bahsi geçen aile paketi sayesinde işletim sistemi bir ev içerisindeki üç farklı bilgisayara kurulabilecek. Firma bu seçeneği şu ana kadar sadece Office 2007'nin "Home & Student" sürümünde kullanmıştı.

Zdnet.com'daki bir blog girdisine göre Windows 7 Home Premium'un internete sızan sürümlerinin kullanıcı sözleşmelerinde şu pasaj geçiyor: "If you are a 'Qualified Family Pack User', you may install one copy of the software marked as 'Family Pack' on three computers in your household for use by people who reside there." Türkçesi şu şekilde: "Family Pack ibaresine sahip ürünün bir kopyasını aynı evde yaşayan kişilerin de kullanması için üç farklı bilgisayara yükleyebilirsiniz."

"Family Pack" seçeneğinin dünya çapında geçerli olacak bir fırsat olacağı iddia ediliyor; zira paragraf, Windows 7'nin Internet Explorer içermeyen, Avrupa'ya has sürümünün kullanıcı sözleşmesinde bulundu.

Fakat Microsoft "Family Pack" seçeneğini sadece Windows 7'nin Home Premium sürümü için sunacak. Sitedeki bilgilere göre Windows 7 Ultimate veya Windows 7 Professional kullanıcı sözleşmelerinde söz konusu paragraf mevcut değil.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
123Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
hayırdır kimse askari ücret edebiyatı yapmamış gerçekten şaşırdım plazma TV, PC ,limitsiz internet ve laptop alabilen 500 tl maaşlı askari ücretliler bir OS ye bu parayı nasıl verecek yaa...kahrımdan şoka girdim... şaka gibi bir olay...:)))
-------------------------------------------------------------------
O yazdığınız ürünleri sadece bir kere alıyorsunuz bu işletim sistemini her iki yılda bir.
09 Tem 2009  22:19%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
hayırdır kimse askari ücret edebiyatı yapmamış gerçekten şaşırdım plazma TV, PC ,limitsiz internet ve laptop alabilen 500 tl maaşlı askari ücretliler bir OS ye bu parayı nasıl verecek yaa...kahrımdan şoka girdim... şaka gibi bir olay...:)))
09 Tem 2009  13:58%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
biz zaten her zaman bedava kullanıyoruz XD
08 Tem 2009  13:40%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
"""daha hızlı açılan bir sistem geliştirselerde daha da güzel olcaktı.yarıca 32 bit değilde 64 bitle giriş yapsalardı daha iyi olcaktı""

DUN 12:34

hoş demiş arkadaşımız ama

bu iş masa üstünden kitabı alıp rafa koymak mıdır ki bir anda olsun.. XP ile süreç başladı.. vistayla hız kazandı.. windows 7 ile 64 bit'e iyice odaklanıldı.. programcılara önemi hissettirildi.. officeyle 64 bit uygulamaların kapısı açıldı..

windows server 2008 R2 ile 32 bit server dünyasında tarihe gömüldü.. windows 7 ise 32 bite destek veren SON windows operation system.. 32 bit son.. yani dediğiniz mesele adım adım yavaş yavaş olmakta..

windows 8 tamemen 64 bit olacak..

bu arada linuxcu kardeşlerimiz her windows haberi altındaki yorumlarını okumak ayrı bir zevk.. kendilerini pcden anladıklarını sanıp uzman kesilmelerine ise ayrıca gülümsüyorum.. sahi linuxcu kardeşlerimiz, sizin dünyanızda haberler nasıl bakayım.. kendi çapınızda eğleniyorsunuzda.. :)
04 Tem 2009  08:31%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
mikrosoft işletim sistemini açık kaynaklı yapana kadar ölümüne korsan
04 Tem 2009  00:02%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Intel Core i5 661

Gigabyte GA-790FXTA-UD5

Intel Core i5 661Intel'in dahili grafik yongasına sahip ilk işlemcisi.
Bugün, 10:30
Gigabyte GA-790FXTA-UD5AMD tabanlı sistemler de artık USB 3.0 ve SATA 6 Gbps gibi teknolojilerden faydalanacak.
08 Şubat 2010 Pazartesi

Enel L Serisi 650 VA

Edifier M3200

Enel L Serisi 650 VAElektrik kesintisinde verileriniz kaybolmasın.
07 Şubat 2010 Pazar
Edifier M3200Masaüstünde müzik keyfiniz için farklı bir deneyim sunuyor.
06 Şubat 2010 Cumartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: Zoner Photo Studio 12 Home İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2010 Güneş Tutulması

15 Ocak 2010'da Asya'dan gözlemlenebilen halkalı Güneş tutulmasının müthiş görüntüleri

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Şubat 2010

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler