Windows 7 yükseliyor, Vista ve XP düşüyor
6 Ekim 2009, 00:03

Windows 7, Windows Vista'yı öldürüyor

Ali Güngör
Windows 7 daha satışa çıkmadı ama küçük kardeşleri Vista ve XP'yi dibe itmeye başladı bile...
Windows 7, Windows Vista'yı öldürüyor
Microsoft'un yeni işletim sistemi daha piyasaya çıkmadan Windows 7'ye Pazar payı kaptırıyor...

Bu konuda okuyacaklarınız:

Windows Vista, bir buçuk yıla yakın bir süredir ilk kez geçtiğimiz ay pazar payı yitirdi. Kullanıcılar yeni işletim sistemi Windows 7'ye daha deneme sürümleriyle geçti ve kaldı. Elbette internette dolaşan korsan sürümleri de unutmamak gerekiyor. Yakında Hindistan ve Çin gibi ülkeler de korsan sayesinde XP'den Windows 7'ye geçmeye başlarsa istatistikler alt üst olacak.

Ölçüm şirketi Net Applications'un istatistiklerine göre Vista yüzde 0.2 düştü. Piyasa payı yüzde 18.6 olan Vista'nın bundan önceki en büyük düşüşü 2008 Şubat ayında gerçekleşmişti.

Vista düşerken Windows 7 yükseliyor. Yüzde 0.3 yükselen Windows 7 şu an yüzde 1.5'luk paya ulaştı. Bu her 67 PC'den birinde Windows 7 olduğu anlamına geliyor. Bu da bir rastlantı değil. Microsoft önce IT profesyonellerine dağıttığı işletim sistemlerini iş yerlerine satmaya başladı bile. Ağustos başı uzmanlara dağıtıldı, Ağustos sonu profesyonellere satıldı ve daha şimdiden başarılı.

Haberin devamı: Windows 7 nasıl yayıldı?

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Windows 7 hızlı çıktı
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 21 yorum
12345Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
"şimdi Win7 daha yeni çıkmaya başladı hemen XP ye rakip göstermekmk gerekiyor XP nin yaklaşık 9-10 yıllık bir saltanatı var bunu yıkmak öyle kolay değil..bence XP yine lider olmaya devam edecektir...çünkü XP de gizli hiç bi şey kalmadı..araba modifiye eder gibi her gün yeni bir modifiye sürümü çıkıyor kullanımı kurulumu çocuk oyuncağı gibi oldu..ilk okul çocukları bile kaldırıp tekrar kurabiliyor..bence XP gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemi..."

Tabi canım. Bu tarz konuşan vatandaşların %95 i korsan xp kullanıcısı.Kalan %5 te oem versiyon kullanan notebook kullanıcıları.Unutmamak lazım herşeyin orjinali yani üzerinde oynanmamışı daha iyidir.Regedit e girip te sağ solu kurcalayıp yaşasın hızlandı hızlandı diye gaz yapabilirsin.Yada kimliği belirsiz görsellik artsın diye sürü ile programda yüklüyebilirsin vistaya benzemesi için yada win 7 ye. Ama bi kerede bu tarz kullanıcılar kredi kartı ile alışveriş yapsınlar bakalım 2 yada 3 sefer.Bakiyelerinde patlama yaşanırsa şaşırmasınlar, lakin kaspersky bile zorlanıyor bu gibi durumlarda koruma için kendi ekran klavyesini kullanmanızı öneriyor.Teknoloji ilerliyor ama biz ülke olarak 20 sene geriden geldiğimiz yetmiyor hala, ama miladını doldurmuş 7 senelik işletim sistemini savunuyoruz.Xp ilk çıktığında iyi değildi ama geliştirildi, açıkları kapatıldı ve senelerce kullanıldı.Ama artık onun yerini win7 alıcak.Vistada 2 seneye tarih olucak.Evet parasal anlamda belki zarar olucak ama windows 7 yi senelerce kullanacağız emin olabilirsiniz.Artık şu counter strike zihniyetinden çıkıp günümüze dönünüz.Win7 ultimate 1 gb ramle, 1.6 celeronla bile gayet iyi ve hızlı çalışıyor.1 gb ram i olmayan bilgisayarda bilgisayar diildir zaten şu devirde.Onu bankalara yada anca hurdacıya verebilirsiniz.
Amd Athlon x2 7750 işlemci ve 2 gb(800mhz) ram & yeni bi hd ile '19' dakikada yüklemeyi bitirdi windows7 buda imza olsun :>
16 Eki 2009  00:51Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
görsellik yenilik ve değişiklik istiyorsanız vista veya win7 ama ben sağlam olsun bakkalda bile 2 tl cd.si var alıcam diyosanız bilgisayarınızda 3 yaşından fazlaysa xp ideal. bilisayar özellikleri iyi olan hemen hemen kimse vistadan xp.ye geçmedi yavaşta olsa arada kalite farkı var..
10 Eki 2009  18:15Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
sekoya yazmış:
şimdi Win7 daha yeni çıkmaya başladı hemen XP ye rakip göstermekmk gerekiyor XP nin yaklaşık 9-10 yıllık bir saltanatı var bunu yıkmak öyle kolay değil..bence XP yine lider olmaya devam edecektir...çünkü XP de gizli hiç bi şey kalmadı..araba modifiye eder gibi her gün yeni bir modifiye sürümü çıkıyor kullanımı kurulumu çocuk oyuncağı gibi oldu..ilk okul çocukları bile kaldırıp tekrar kurabiliyor..bence XP gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemi...
08 Eki 2009  10:45Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
ben xp den vazgeçmem
07 Eki 2009  21:32%25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%75
Ziyaretçi yazmış:
Windows XP ve Vista yükseliyor, win 7 düşüyor!!!!!!
07 Eki 2009  09:13%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
12345Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu