Windows 8 vs Mac OS X Lion!
10 Şubat 2012, 00:03

Windows 8 ve Mac OS X Lion karşı karşıya!

Zeynel A. Öztürk
Henüz tamamlanmamış Win 8 Geliştirici Önizleme sürümü ile Mac OS X Lion karşı karşıya geldi ve...
Windows 8 ve Mac OS X Lion karşı karşıya!
Windows 8'in geliştirici önizleme sürümü ile Mac OS X Lion karşı karşıya

Bu konuda okuyacaklarınız:

Windows 8'in Geliştirici Önizleme sürümü, adından da anlaşılacağı üzere tamamlanmış bir işletim sistemi olmaktan çok uzak. Ancak yine de onun ne kadar hızlı olduğunu test etmeye herhangi bir engel yok. Windows 8'in hızının merak uyandırmasının önemli bir nedeni hiç şüphesiz Microsoft'un yaptığı açıklamalar. Teknoloji sitesi PC Magazine, Windows 8'in Geliştirici Önizleme sürümünü tamamlanmış bir işletim sistemi olan Mac OS X Lion ile karşılaştırmış.

Apple'ın işletim sistemi tam anlamıyla optimize edilmiş ve tamamlanmış olsa da, testte Microsoft'un Windows 8'inin hiç de geride kalmadığı ortaya çıkıyor.

Test sonuçlarına geçmeden önce gerçekleştirildiği sistem ve kullanılan araçar hakkında bilgiler verelim. Windows 8 Geliştirici Önizleme sürümü (64-bit), bir MacBook (2.2GHz Intel Core i7, 4GB DDR3 RAM) üzerine yüklenmiş. Testte Futuremark PCMark, 3D Mark gibi araçlar kullanılmış, açılma ve kapanma süreleri, web tarayıcıları ve fazlası sınavdan geçirilmiş. Testler üç kez çalıştırılmış ve ortalaması alınmış.

Test sonuçlarını ikinci sayfamızda bulabilirsiniz.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Testin sonuçları
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 32 yorum
1234567Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Sevgili arkadaşlar. 1995ten beri windows kullanıyorum maalesef. Bir iki sene önce ipod aldım. Nano. Bozmaya çok çalıştım. Kullanışsız bir yerini bulmaya çalıştım. Ses kalitesinde veya sarjında bir sıkıntı aradım. Olmadı. O zamana kadar aldığım en iyi ürün olduğuna karar verdim. 9 ay önce macbook pro 2 aldım. Şu ana kadar aldığım en iyi ürün diyebilirim. Bozmaya çok uğraştım. Sonunda başardım. Bozabildim. Ama işin kötüsü yeniden formatı basıp sistemi kurmak o kadar basit ki, tamir etmeyi öğrenmenize gerek bile yok. Kendi ağı bulup en son sürümüyle indirip kuruyor oturuyor aşağa. Kusur bulamadım. 3 ayda bir windowsa format atmaktan yorulmuştum. Mac Os içn format atmaya bahane bulmıyorum. Windowsu da yükledim, ikisi kardes kardes calisiyorlar. Windowsu sadece birine ihtiyac olur da mac sistemimi kimse kullanmasın diye kurdum. Evet cok para verdim ama kuruşunu kadar haketti. Eğer imkanım olursa imac en son modelinden de almayı düşünüyorum. Bill Gates ve windowsun bir tl parayı bile haketmedigini mac e gecen arkadaslar anlamıstır. Tavsiye ederim
07 May 2012  15:27%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
bilgiayar sadece oyun oynamaktan ibaret değildir ben hem mac os hem windows kullanıyorum ama windows un çıkardığı sorunlardan sıkıldım gerçekten. mac te oyun oynanmıyo diyen arkadaşlar mac ine windows yükleyebilir ve uzun yıllar o mac i kullanabilirsiniz. benim imac im 4 yıllık hiçbir sorunu yok ayrıca windows ta yüklü ondan da memnunum diyebilirim ama sorun çıkarıp durması baydı gerçekten
16 Nis 2012  22:13Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
genel amaçlı olarak(oyun,gezinmevb.)::microsoft
virüsden korunma, pc öğrenme,program geliştirme::linux
13 Nis 2012  17:57%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
mac osa neden virüs bulaşmaz tabikide tek bir sebebi var %90 windows kullanılıyo haliyle virüslerin hepsi windowsa yazılıyo.ayrica apple herşeyi paraya çeviren firmadan başka birşey değil.kendilerinin geliştirdği bir programala dili bile olmayan bir firmadan bahsediyoruz.ilk 3-4 versiyonunda yine microsoftun tarayacısı olan ieyi kullanan bir firma.iphone adi verilen sadece hava atmak amacıyla alınan telofonla çıkış yaptı.
13 Nis 2012  17:55%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
2.7 Saniye nasıl ya ? :D Şaşırttı beni.
23 Şub 2012  20:25%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu